Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Våren 2021 står de knalliga färgerna i fokus.Våren 2021 står de knalliga färgerna i fokus.Våren 2021 står de knalliga färgerna i fokus.
Våren 2021 står de knalliga färgerna i fokus. Foto: Getty Images (montage)

Vårmode 2021: trendiga färger att klä sig i redan nu!

Vårmodet 2021 kommer med en riktig smällkaramell av starka kulörer och du har hela regnbågen till ditt förfogande. Gå hela vägen genom att styla motsatsfärger med varandra (color-blocking), eller börja försiktigt med hjälp av en färgglad accessoar.

Hör du till dem som blir sugna på vårgarderoben så fort solen kikar fram? En av de hetaste trenderna i år är poppiga färger. Från eldigt orange till kanariegult, klarblått och neonrosa – i vår har du hela regnbågsskalan till ditt förfogande. 

Skrolla ned för shoppingtips på plagg och accessoarer som fixar stilen, samt för stylingtips på hur du bär färgerna på bästa sätt.

1. Rosa vårklänning från Selected Femme

Vårmode 2021: rosa vårklänning.Vårmode 2021: rosa vårklänning.Vårmode 2021: rosa vårklänning.
Vårmode 2021: rosa vårklänning.

Vårklänning från Selected Femme med trendsäkra 80-talsattribut i form av markerade axlar och ett klarrosa blommönster. Rosa gör sig fint till de flesta färgerna: från blått till rött, grönt och lila. Mer info – köp här (länk till Zalando). 

LÄS MER: Vårmode 2021 – nyckeltrender enligt våra skandinaviska designers 

Prinsessan Dianas drömgarderob bestod till stor del av djärva färger, bland annat mycket rosa.Prinsessan Dianas drömgarderob bestod till stor del av djärva färger, bland annat mycket rosa.Prinsessan Dianas drömgarderob bestod till stor del av djärva färger, bland annat mycket rosa.
Prinsessan Dianas drömgarderob bestod till stor del av djärva färger, bland annat mycket rosa. Foto: David Levenson

2. Gröna vårskor från Vagabond

Gröna vårskor 2021.Gröna vårskor 2021.Gröna vårskor 2021.
Gröna vårskor 2021.

Vill du börja använda mer färg, men vet inte hur, så är ett par färgglada skor en bra start. Dessa passar minst lika bra till en helsvart look som till den färgglada kostymen. Mer info – köp här (länk till Vagabond). 

3. Blå klocka från Calvin Klein Watches

Vårmode 2021: färgglada accessoarer står högt på önskelistan.Vårmode 2021: färgglada accessoarer står högt på önskelistan.Vårmode 2021: färgglada accessoarer står högt på önskelistan.
Vårmode 2021: färgglada accessoarer står högt på önskelistan.

Satsa på en blå klocka istället för en silvrig, den här varianten från Calvin Klein Watches i rostfritt stål är riktigt stilren! Använd för att bryta av en monokrom look eller färgblanda med andra starka kulörer. Mer info – köp här (länk till Calvin Klein). 

Bär färg: tre stilnycklar

1. Color-blocking innebär att man tar färger som är motsatser till varandra på färghjulet, och matcha dem med varandra. Rött och grönt, lila och gult, blått och orange... Så fel att det blir rätt!

2. Genom att addera inslag av någon neutral färg (som svart, beige eller vit) så balanserar du din färgglada look. Låt gärna färgen återkomma två-tre gånger i looken. 

3. Några andra kombinationer som passar bra ihop är: rosa och rött, grönt och orange, rött och blått.

En neutral färg, som svart, balanserar den färgglada looken. Tom Ford SS21.En neutral färg, som svart, balanserar den färgglada looken. Tom Ford SS21.En neutral färg, som svart, balanserar den färgglada looken. Tom Ford SS21.
En neutral färg, som svart, balanserar den färgglada looken. Tom Ford SS21. Foto: Tom Ford

4. Lila läderbyxor från Mango

Skinnbyxor 2021 – vårmode för dam.Skinnbyxor 2021 – vårmode för dam.Skinnbyxor 2021 – vårmode för dam.
Skinnbyxor 2021 – vårmode för dam. Foto: Starp Estudi

Byt ut de svarta eller bruna läderbyxorna mot ett par lila – vi lovar att du inte kommer att ångra dig! Matcha med en gul blus eller en mer nedtonad variant i beige eller vitt. Valet är ditt! Läderbyxor – mer info, köp här (länk till Mango).

5. Gult nagellack från H&M

Satsa på ett gult nagellack i vår – eller varför inte redan nu?Satsa på ett gult nagellack i vår – eller varför inte redan nu?Satsa på ett gult nagellack i vår – eller varför inte redan nu?
Satsa på ett gult nagellack i vår – eller varför inte redan nu?

Ett gult nagellack piggar upp hur grått det än är utanför fönstret. Detta budgetlack från H&M Beauty sitter som berget och har en lagom diskret, men ändå poppig, ton. Mer info – köp här (länk till H&M). 

6. Guldigt halsband från CbyC

Ett guldhalsband passar fint till vårens färgglada look.Ett guldhalsband passar fint till vårens färgglada look.Ett guldhalsband passar fint till vårens färgglada look.
Ett guldhalsband passar fint till vårens färgglada look.

Både guld och silver passar fint att matcha till en färgglad look. Ett tips är dock att hålla sig till en av dessa, då de andra färgerna redan tar upp så mycket fokus att två metaller kan göra det hela rörigt. Denna guldkedja från CbyC gör sig perfekt tilll. Mer info – köp här (länk till Wakakuu).  

Färg och tyll hos Dries van Noten SS21.Färg och tyll hos Dries van Noten SS21.Färg och tyll hos Dries van Noten SS21.
Färg och tyll hos Dries van Noten SS21. Foto: Dries Van Noten

7. Blå, stickad tröja från H&M

Färgglad, blå tröja för dam.Färgglad, blå tröja för dam.Färgglad, blå tröja för dam.
Färgglad, blå tröja för dam.

Blått är ett säkert färgkort och superbra för dig som vill ha en mjukstart. Bär denna blåa goding till en lila sidenkjol och cowboyboots eller grova kängor, och du har en vinteranpassad, färgglad look, till ditt förfogande. Mer info – köp här (länk till H&M). 

8. Orange väska från Asos

Färgglad vårväska för dam 2021.Färgglad vårväska för dam 2021.Färgglad vårväska för dam 2021.
Färgglad vårväska för dam 2021.

En miniväska i en poppig färg blir den perfekta accessoaren till vårens look. Den här varianten från Asos har ett sköldpaddsmönstrat handtag – matcha med solglasögon i samma mönster! Mer info - köp här (länk till Asos). 

LÄS MER: Vårmode 2021: modechefen listar säsongens trender, färger, mönster och plagg