Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vårmode 2021: ”Våren tillhör powerbyxan – så stylar du den!”

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut fem köp som har alla rätt.

Jag älskar verkligen looken med generösa byxor med lite maskulin stil ovantill – kanske upphettad med en t-shirt med färgstarkt tryck. Våren tillhör powerbyxan!
Louis Vuitton SS21Louis Vuitton SS21Louis Vuitton SS21
Louis Vuitton SS21 Foto: Women’s Spring-Summer 2021 Fashion Show © Louis Vuitton – All rights reserved

Artikeln innehåller följande plagg för att få looken:
1. Byxa
2. T-shirt med tryck
3. Skjorta
4. Slipover
5. Trenchcoat
6. Skor
7. Väska

 

Beiga vida korta byxor från Acne Studios

Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.
Klicka på bilden och kom direkt till byxorna.

Byxorna från Acne är ett alternativ för dig som gillar en kortare byxa (perfekt om du som jag älskar att visa dina snygga skor!), men som ändå ger den mäktiga powerbyxastilen. Mer info och köp här (länk till Wakakuu). 

Svarta vida byxor från Filippa K

Klicka på bilden och kom direkt till byxan.Klicka på bilden och kom direkt till byxan.Klicka på bilden och kom direkt till byxan.
Klicka på bilden och kom direkt till byxan.

Perfekta svarta powerbyxor med veck upptill och långa, lösa, eleganta ben från Filippa K. Kommer att vara en riktigt bra kompis i vår – den här typen av byxa är ju lika härliga hemma framför datorn som ute stan. Mer info och köp här (länk till Filippa K). 

T-shirt med fint tryck för dam från Gucci

Klicka på bilden och kom direkt till t-shirten.Klicka på bilden och kom direkt till t-shirten.Klicka på bilden och kom direkt till t-shirten.
Klicka på bilden och kom direkt till t-shirten.

En t-shirt med tryck är det perfekta sättet att addera både lite färg till din outfit – men också lite personlighet. Att bära en t-shirt med en splash av en fin färg, eller färger, är så snyggt under en kavaj, trench eller jacka. Ett mycket bra stylingtips att komma ihåg. Mer info och köp här (länk till Gucci). 

Beige trenchcoat för dam från Weekday

Klicka på bilden och kom direkt till trenchcoaten.Klicka på bilden och kom direkt till trenchcoaten.Klicka på bilden och kom direkt till trenchcoaten.
Klicka på bilden och kom direkt till trenchcoaten.

Inte en vår utan trenchcoat!  Jag tycker om den här då den har en liten glansig yta oh tycker om de breda banden i ärmarna som ger en elegant känsla. Och priset är ju inte dumt – minst sagt! Finns även i svart. Mer info och köp här (länk till Weekday).

Oversizad trenchcoat för dam från Cos

Klicka på bilden och kom direkt till trenchcoaten.Klicka på bilden och kom direkt till trenchcoaten.Klicka på bilden och kom direkt till trenchcoaten.
Klicka på bilden och kom direkt till trenchcoaten.

Är även väldigt förtjust i den här oversizade trenchcoat från Cos som ger just den där stilen som är så skön och trendig just nu. Här får man under en varm tröja också, perfekt. Men framför allt ger den mig rätt silhuett. Mer info och köp här (länk till Cos). 

Chloé SS21Chloé SS21Chloé SS21
Chloé SS21 Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM

Randig hållbar skjorta för dam från Lindex

Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.
Klicka på bilden och kom direkt till skjortan.

En randig skjorta sviker aldrig, och i dagens trendbild passar den perfekt. Jag väljer gärna detta hållbara alternativ från Lindex, som har fin rymd och rundad bakdel. Perfekt som den är eller med en snygg slipover! Mer info och köp här (länk till Lindex). 

Underbar skjorta för dam från Dagmar

Klicka på bilden och kom diekt till skjortan.Klicka på bilden och kom diekt till skjortan.Klicka på bilden och kom diekt till skjortan.
Klicka på bilden och kom diekt till skjortan.

Vilken snyggging! En klassisk skjorta i en överdimensionerad passform och lätt nedsänkt axelsöm vilket jag älskar. Dessutom tillverkad i ekologisk bomull. En vinnare! Mer info och köp här (länk till Wakauu). 

Louis Vuitton SS21.Louis Vuitton SS21.Louis Vuitton SS21.
Louis Vuitton SS21. Foto: Women’s Spring-Summer 2021 Fashion Show © Louis Vuitton – All rights reserved

Trendig stickad slipover dam med axelvaddar från H&M

Klicka på bilden och kom direkt till slipovern!Klicka på bilden och kom direkt till slipovern!Klicka på bilden och kom direkt till slipovern!
Klicka på bilden och kom direkt till slipovern!

Du har säkert inte missat den stora trenden med axelvaddar som vi ser överallt (du kan till exempel läsa mer om trenden här). Lägg då till den stora slipovertrend vi ser nu och du har det perfekta plagget som kombinerar de två. Ger precis rätt look (se Louis Vuitton-looken ovan). Jippi, det här är ett plagg jag längtat efter! Mer info och köp här (länk till H&M).

LÄS ÄVEN: Här hittar du ännu mer utvalda slipovers!

Svarta sandaletter med klack från H&M

Klicka på bilden och kom direkt till sandalettenKlicka på bilden och kom direkt till sandalettenKlicka på bilden och kom direkt till sandaletten
Klicka på bilden och kom direkt till sandaletten

Ett superfynd, det går inte att formulera sig på något annat sätt … Dessa perfekta sandaletter med klack rymmer flera av vårens trender – 90-talsminimalism, till exempel. Lika snygga till powerbyxan som till jeans eller klänning. Och priset! Även det väldigt trevligt. Mer info och köp här (länk till H&M). 

Svart väskklassiker i läder från Marimekkko

Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Klicka på bilden och kom direkt till väskan.Klicka på bilden och kom direkt till väskan.
Klicka på bilden och kom direkt till väskan.

Denna genialiska väska i skinn från Marimekko har blivit en klassiker. Snyggt crossbodysvängd över snudd på varje trendtjej syns den i stadsbilden. En väska som aldrig slutar figurera i modetjejernas garderober. Mer info – köp här (länk till Åhléns)

LÄS MER Chefredaktören: ”6 köp till en uppdaterad jeans-och-skjorta-med-slipover-look”