Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vårmode 2022 enligt våra skandinaviska designers: färger, trender och plagg.
Vårmode 2022 enligt våra skandinaviska designers: färger, trender och plagg.
Vårmode 2022 enligt våra skandinaviska designers: färger, trender och plagg.
Vårmode 2022 enligt våra skandinaviska designers: färger, trender och plagg.

Modechefen: 12 skandinaviska vårtrender som vi älskar 2022

Det är dags att kliva in i 2022, och som en välkomstpresent har DV:s modechef Lisa Pettersson valt ut de tolv största vårtrenderna från våra skandinaviska modemärken. 

VÅRMODE 2022. Spana in de största trenderna enligt våra skandinaviska designers. Här är färgerna, plaggen, materialen och silhuetterna som garanterat kommer att dyka upp på trendradarn i vår.

Vårmode 2022, trend 1: Stickat från topp till tå

Att bära stickat från topp till tå är en trend som håller i sig även till våren men vi byter ut ull och kashmir mot svalare material och uppgraderar med vårens färger och grafiska element. Lager på lager och långa längder är något vi kommer att se mycket av när den bekväma trenden blir lite mer stylish.

By Malene Birger Foto: CFW

Vårmode 2022, trend 2: Partypepp

Partypepp eller bara sugen på lite mer bling i vardagen? Silvermetallic-trenden förväntas bli stor denna kommande säsongen så det är dags att använda nyårsstassen även till vardags – eller så väljer du en skimrande accessoar för att glänsa lite extra i vårljuset.

HAN Kjøbenhavn Foto: CFW

Vårmode 2022, trend 3: Ljust läder

Ljust läder hör våren till och i år uppdaterar vi garderoben med ljusa pasteller och elegant skräddade läderplagg med smakfulla detaljer. Välj en kappa, skjorta, shorts eller en hel kostym!

Saks Potts Foto: CFW

Vårmode 2022, trend 4: Fisknätsinfluenser

Fisknäts syns på allt från stickade klänningar till vågade toppar, en trend som garanterat håller dig sval i sommar. Känns det avklätt, addera ett plagg under eller över, eller börja med en accessoar som nätväskan. Den är lätt att styla och väger ingenting.

A.Roege Hov Foto: CFW

Vårmode 2022, trend 5: Stilsäker trenchcoat

Stilsäkert och bärbart är ledorden hos Rodebjer i vår, så vad passar väl bättre än en trenchcoat – ett statementplagg som fungerar säsong efter säsong. Den här våren bär vi den färgmatchad till bekväma byxor och sneakers och adderar en iögonfallande accessoar. En fräsch look dom är enkel att få till med plagg du antagligen redan har i garderoben. 

Rodebjer Foto: CFW

Vårmode 2022, trend 6: Mjuka pasteller

Pastellpalett av mjuka, ljusa toner som lavendel, lime, smörgult och himmelsblått ger ny energi och vårens finaste färgmix. Lägg undan dina mörka plagg och matcha de ljusa dagarna och nätterna med powerpasteller!

Brøgger Foto: CFW

Vårmode 2022, trend 7: Fiskehatten

Fiskehatten – också kallad bucket hat – var en av 90-talets trendigaste accessoarer. Den gjorde comeback på modescenen för ett par säsonger sedan och verkar inte vara på väg att plockas bort från hatthyllan i brådrasket. I vår ser vi den gärna i modell XL: ett perfekt solskydd under vårens och sommarens varma dagar, och en smart snabblösning när du har en dålig hårdag.

Holzweiler Foto: ADAM KATZ SINDING 2021 / ADAM KATZ SINDING 2021

Vårmode 2022, trend 8: Långrandigt

Att vi skandinaver har en förkärlek för randigt är inte direkt en nyhet. Ränderna passar till såväl fest som vardag, och som en hel outfit eller på enstaka detaljer. Vi lovar det blir allt annat än långrandigt!

House of Dagmar Foto: House of Dagmar

Vårmode 2022, trend 9: Återbruk

Redesign har aldrig varit så trendigt som nu, med härliga mönstermixar skapade av återbrukade textilier. Dyk in i garderoben och leta efter plagg som du tröttnat på eller som är trasiga men förtjänar en andra chans. Inspireras av Stockholms Stadsmissions modemärke Remake Sthlm, 2021 års vinnare av Damernas Värld Guldknappen, vars modeplagg är hållbara både för människa och miljö och som alla – inklusive kronprinsessan Victoria – vill bära. 

Remake Sthlm Foto: CFW

Vårmode 2022, trend 10: Vårens trendfärg 

Vårens mest uppfriskande trendfärg är orange. Vi ser den på allt från böljande maxiklänningar till iögonfallande accessoarer och sofistikerade skinnplagg med attityd. Satsa på att bära en hel look eller investera i ett statementplagg i din favoritnyans av orange och addera det till din befintliga vårgarderob för en stilsäker look.

Stand Studio

Vårmode 2022, trend 11: Träskon, en svensk klassiker

Träskorna är en svensk klassiker som kommer och går i modebilden. Till våren finns de i hur många olika modeller och färger som helst: klassisk eller färgglad, hög eller låg, lyx eller budget. Vi föll pladask för denna variant med nitar från Ganni. 

Ganni Foto: CFW

Vårmode 2022, trend 12: Den avslappnade kostymen

Den avslappnade kostymen är vad vi vill bära till jobbet och till vardags i vår. Gärna i lätta luftiga material och ett par storlekar för stor för extra kompfort.  

Tiger of Sweden Foto: Tiger of Sweden

LÄS MER: Maxad partylook med vinterns festligaste väskor och ringar