Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jason Lloyd-Evans

Här kan du köpa kläder direkt ur skandinaviska toppdesigners garderober

De kreativa hjärnorna bakom Rodebjer, Stine Goya och Holzweiler teamar ihop sig med vintagesajten Vestiaire Collective, där du nu exklusivt kan köpa plagg ur modeskaparnas garderober.

Har du någonsin drömt om att glida runt i en kaftan från självaste Carin Rodebjer eller i en festlig kavaj som tillhört danskan Stine Goya? Då har du nu chansen. Svenska Rodebjer, danska Stine Goya och norska Holzweiler är tre skandinaviska märken som utmärker sig för sitt gedigna hållbarhetsarbete, och de inleder nu ett samarbete med den digitala second hand-plattformen Vestiaire Collective. 

Carin Rodebjer, Stine Goya och svägerskorna Maria och Susanne Holzweiler kommer alla att sälja plagg ur sina egna garderober och ikoniska catwalk-plagg ur arkivet hos vintagesajten, och slår därmed ett slag för miljön och för att förlänga kläders livstid.

– Mitt uppdrag med Rodebjer är att skapa väl genomtänkta uniformer som kan bäras idag, imorgon och långt in i framtiden. För mig handlar hållbarhet om att skapa plagg som har långsiktighet och som kan köpas och säljas om och om igen – därför kändes samarbetet med Vestiaire Collective naturligt och i linje med Rodebjers DNA. Vi är hängivna till ansvarstagande design och det gör mig väldigt glad att se att kläder som jag älskar i många år, kan få älskas och bäras lika mycket av andra kvinnor, säger Carin Rodebjer i ett pressmeddelande.

Stine Goya, Carin Rodebjer, Maria Holzweiler och Susanne Holzweiler. Foto: Vestiaire Collective

Plaggen släpps den 23 juni på Vestiaire Collectives hemsida. Alla intäkter doneras till välgörenhet till organisationer under Marsha P Johnson-institutet. Spana in några av plaggen som säljs här:

Holzweiler, Stine Goya & Rodebjer x Vestiaire Collective

Plagg från Stine Goya.
Plagg från Holzweiler.
Accessoarer från Rodebjer.

LÄS MER: Modeprofiler i välgörenhetsprojekt – säljer kläder i kampen mot Covid-19