Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria valde svalt skandinaviskt under sin första dag i Australien.Kronprinsessan Victoria valde svalt skandinaviskt under sin första dag i Australien.Kronprinsessan Victoria valde svalt skandinaviskt under sin första dag i Australien.
1 AV 2
Inspireras av kronprinsessans tre främsta kostymknep
2 AV 2
Kronprinsessan Victoria valde svalt skandinaviskt under sin första dag i Australien.
Foto: TT

Victoria i svalt skandinaviskt under Australien-besökets första dag

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel undvek starka färger och surfiga mönster under Australien-besökets första dag – med tre (!) ombyten. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig för närvarande i Oceanien på officiellt besök. Kronprinsessparet inleder med ett längre besök i Australien och avslutar i Nya Zeeland. Som alltid vid dessa besök tilldrar sig kronprinsessans packning vår uppmärksamhet. När kronprinsessan besökte Kenya i november så passade hon verkligen på att bära blommig och färg – så hur skulle det bli i Australien?

Australien förknippas ofta med surfstilen – starka färger och mönster, inte sällan hämtade från den botaniska världen. Men faktum är att den inhemska modescenen i Australien – med märken som Ellery, Christopher Esber, Dion Lee och Matteau  – har en betydligt mer stramare estetik. Och det var snarare i stil med det sistnämnda som Victoria valt att klä sig. 

Victoria i drömklänningen från Totême.Victoria i drömklänningen från Totême.Victoria i drömklänningen från Totême.
Victoria i drömklänningen från Totême. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men det går ju att klä sig blommigt utan att det blir för romantiskt. När Victoria höll ett anförande vid en middag hos Australiens generalguvernör David Hurley och hustrun Linda Hurley i Government House i huvudstaden Canberra bar hon en svart-vit blommig drömklänning från svenska Totême – utan tvekan en av det svenska vårmodets höjdpunkter och finns i butik nu för 5 500 kronor. Till den bar hon sina favoritörhängen från Engelbert. 

Victoria och prins Daniel bjöds på middag av Australiens generalguvernör David Hurley och hustrun Linda Hurley i Government House i huvustaden Canberra på måndagen. Generalguvernör David Hurley är kung Charles representant i Australien och verkar i praktiken som landets statschef.Victoria och prins Daniel bjöds på middag av Australiens generalguvernör David Hurley och hustrun Linda Hurley i Government House i huvustaden Canberra på måndagen. Generalguvernör David Hurley är kung Charles representant i Australien och verkar i praktiken som landets statschef.Victoria och prins Daniel bjöds på middag av Australiens generalguvernör David Hurley och hustrun Linda Hurley i Government House i huvustaden Canberra på måndagen. Generalguvernör David Hurley är kung Charles representant i Australien och verkar i praktiken som landets statschef.
Victoria och prins Daniel bjöds på middag av Australiens generalguvernör David Hurley och hustrun Linda Hurley i Government House i huvustaden Canberra på måndagen. Generalguvernör David Hurley är kung Charles representant i Australien och verkar i praktiken som landets statschef. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vitt är både snyggt och svalt när det är varmt. När Victoria och Daniel besökte den svenska ambassaden i Canberra så föll valet på en monokrom helvit look med vit väska från italienska Miu Miu. Väskan är en favorit i hennes garderob, och hon har burit den många gånger – bland annat på sin senaste födelsedag i juli. 

Victorias handväska under den första dagen på det officiella besöket i Australien. Victoria bar den vita dräkten på den svenska ambassaden i Canberra samt på Australiens nationalmuseum.Victorias handväska under den första dagen på det officiella besöket i Australien. Victoria bar den vita dräkten på den svenska ambassaden i Canberra samt på Australiens nationalmuseum.Victorias handväska under den första dagen på det officiella besöket i Australien. Victoria bar den vita dräkten på den svenska ambassaden i Canberra samt på Australiens nationalmuseum.
Victorias handväska under den första dagen på det officiella besöket i Australien. Victoria bar den vita dräkten på den svenska ambassaden i Canberra samt på Australiens nationalmuseum. Foto: TT

Kostymälskaren Victoria hade bytt ut byxorna mot en vadlång tunn kjol och till det bar hon vita pumps. Ett nytt smyckeset bestående av halsband och armband samt örhängen från svenska Skultuna kompletterade hennes look.

Victoria i nya smycken besöker Australien.Victoria i nya smycken besöker Australien.Victoria i nya smycken besöker Australien.
Victoria i nya smycken besöker Australien. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men det är trots allt i naturen som Victoria trivs bäst! Det officiella besöket inleddes på måndagen i Australien där kronprinsessparet besökte ett rehabiliteringscenter för koalor i Namadgi National Park i Canberra.

Kronprinsparet var på gott humör på det officiella besöket i Australien.Kronprinsparet var på gott humör på det officiella besöket i Australien.Kronprinsparet var på gott humör på det officiella besöket i Australien.
Kronprinsparet var på gott humör på det officiella besöket i Australien. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

I feminin skjorta från finska Andiata och beigea byxor blev det ett kungligt möte med koalor.

LÄS MER Andiata – möt designern bakom prinsessornas finska favoritmärke

Victoria och prins Daniel inledde på måndagen det officiella besöket i Australien där kronprinsessparet besökte ett rehabiliteringscenter för koalor i Namadgi National Park i Canberra.Victoria och prins Daniel inledde på måndagen det officiella besöket i Australien där kronprinsessparet besökte ett rehabiliteringscenter för koalor i Namadgi National Park i Canberra.Victoria och prins Daniel inledde på måndagen det officiella besöket i Australien där kronprinsessparet besökte ett rehabiliteringscenter för koalor i Namadgi National Park i Canberra.
Victoria och prins Daniel inledde på måndagen det officiella besöket i Australien där kronprinsessparet besökte ett rehabiliteringscenter för koalor i Namadgi National Park i Canberra. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Victoria höll samtliga accessoarer – hatt, skärp och väska – i samma färgskala, vilket band ihop hennes outfit på ett bra sätt. Både väskan (2 600 kr) och skärpet (795 kr) kommer från det svenska accessoarmärket Eduards. 

Snyggt ihophållen och ledig prinsesstil.Snyggt ihophållen och ledig prinsesstil.Snyggt ihophållen och ledig prinsesstil.
Snyggt ihophållen och ledig prinsesstil. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER Victorias svenska örhängen du kan köpa – från budget till lyx

LÄS MER Modevåren har börjat: Victoria tidig med trendfärgen

LÄS MER Vill du klä dig som en prinsessa? Här hittar du 36 kungliga köp!