Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Whyred drar åt skogen

Svenska Whyred, med Roland Hjort i spetsen, inspireras av skogen för hösten och vintern 2012. Skog i alla dess former, och även en dos Caspar David Friedrich

För Damernas.se berättar han om nya kollektionen och funderar när allt egentligen går åt skogen ...

Vad heter höstens kollektion?- Kollektionen heter Forest och är inspirerad av ... skogen. Skogens mystik, dess färger, men även konstnären Caspar David Friedrich har inspirerat. Hans estetik och hans känsla för färger.
Jag har även tittat på norsk arkitektur, speciellt på en hotellbyggnad uppe i träd, där man helt enkelt bor uppe i träden. Jag har implementerat något modernt i det omoderna. Färgerna är inspirerad av Caspar David Friedrichs landskapsmålningar, där skogen finns med. De har en form av gotisk känsla. Varför just skogen?- Jag har alltid inspirerats av skogen och dess mystik. Såväl snårig trollskog som Skogskyrkogårdens grafiska uppbyggnad. Hur syns skogen i kollektionen?- Kollektionen innehåller naturella färger, gröna nyanser och även skogsinspirerade mönster.  På visningen har vi ett band som spelar. De heter för övrigt Forest om temat var oklart för någon. Har vi inte fått fram temat så, ja, då har det gått ... åt skogen så att säga. Vad skiljer denna kollektion från tidigare?- En täckt silhuett, något som syns främst över halsen, men även på kjolslängderna. Markerad midja, wrapade kimono-klänningar och mönster, gärna helmönstrat, är något som går igen genom hela kollektionen.Finns det någon återkommande detalj som är tongivande för höstens kollektion?- Komono-känslan med wrap är återkommande på dam. Vad hittar vi för nyheter i hos Whyred i höst?- Det finns många nyheter. Har jobbat mycket med färg på accessoarerna, och så har vi ändrat form på skorna. Vilken är din personliga favorit?- En mocka-klänning i wrap-kimono-style. Hur ser framtiden ut för Whyred om du får drömma?- Drömmen är att komma in på marknaden i Frankrike. Är lite av en Paris-älskare, och skulle gärna vilja sluta mina dagar där. 

Foto: Kristian Löveborg