Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Wow vilken inspirationskälla – Jillian syr om second hand-klänningar till nya fina plagg

Jillian Owens tröttnade på att så mycket av de kläder som vi köper bara används några få gånger och sedan kastas bort. Hon bestämde sig för att göra något åt det och startade en blogg som inspirerar oss att ta vara på gamla kläder och göra något vackert av dem!

Jillian stod en dag och kikade i en second hand-butik när hon insåg hur enkelt det skulle vara att sy om några av de gamla, omoderna kläderna till fina plagg som sitter perfekt. Med tanke på att hon själv inte hade så mycket pengar att lägga på en shoppingrunda bestämde hon sig för att testa. Succén var ett faktum och för att sprida idéen vidare startade hon bloggen Refashionista. Sedan starten har hon klippt, färgat och sytt outfit på outfit samtidigt som hennes följarskara växt när media snappat upp hennes viktiga budskap.

"Jag kan vara välklädd utan att det behöver kosta mycket eller skada miljön. Genom att sy om kläder behöver jag inte stödja företag som utnyttjar dåliga arbetsförhållanden och samtidigt kan jag ha roligt med en ny hobby!" skriver hon i bloggen.

Jillian har verkligen inspirerat oss genom sina före och efter bilder. Vad säger ni? Är det någon annan som är sugen på att plocka fram symasiken under semestern?

Foton från http://refashionista.net/