Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plast = supertrendigt i vår

PVC-plast, neopren och cellofan. Nidbilden av framtidens mode har blivit verklighet. Damernas.se guidar dig till vårens heta, futuristiska mode efter klicket. 

PSST. Läs mer om vårens och sommarens trender 2012 här. 

Silverkreationer som påminner om aluminiumfolie är inte längre en nidbild av framtidens mode. Det är verklighet. 

Futuristiska och konstgjorda material som surf-het neopren, sportig mesh, PVC-plast, silikon och – otippat nog – cellofan är vårens trendmaterial. Kanske inte alla gånger det mest miljövänliga alternativet, men ändock en trend.
Några designers som anammar de innovativa materialen är Karl Lagerfeld för modehuset Chanel och Marc Jacobs för sitt eget märke med samma namn.
Kreationerna har ofta klassiska snitt, men är skapade i ett annorlunda material som gör att det känns nytt och fräscht. En klassiskt skuren cape i PVC-plast eller en draperad, uppseendeväckande kjol i cellofan? Det kan inte bli mycket trendigare än så.
- Det var lågmält till sommaren, men de innovativa materialen och stylingen gjorde att det kändes väldigt modernt, sa Stephanie Solomon, modechef på Bloomingdale, till Daily Mail om Marc Jacobs kollektion.

TRENDTIPS!- Neopren, neopren, neopren. Detta härliga material syns överallt och känns igen på sin styva karaktär. Investera i en topp med skört eller varför inte en neoprenjacka i boxig modell? Trendigt värre!
- Meshlinnet och den plastiga parkasen är två av vårens hetaste plagg! Inspireras av Alexander Wang och Jason Wu.
- Känns denna framtidstrend lite väl? Satsa på en plastig väska. Hur fint och praktiskt som helst. Särskilt till stranden ...