Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Renée Zellweger älskar livet som 50 plus.
Renée Zellweger älskar livet som 50 plus.
Renée Zellweger älskar livet som 50 plus.
Renée Zellweger älskar livet som 50 plus. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / MEG / TT NYHETSBYRÅN

Renée Zellweger, 53, ratar anti age och älskar sin ålder

Skådespelaren Renée Zellweger, 53, älskar livet som 50 plus och kallar anti-ageingprodukter skräp. Hennes tips är att omfamna sin ålder.

Renée Zellwegers utseende har förändrats mycket genom åren och varit föremål för många spekulationer. Hon har gått igenom flera kraftiga viktökningar för sin roll som Bridget Jones – följda av lika radikala nedgångar, och hon har förnekat ihärdiga rykten om plastikoperationer. 

Nu, vid 53 års ålder, säger hon att hon trivs bättre än någonsin med sig själv och sitt utseende, i en intervju i The Sunday Times:

– Jag kunde inte vänta på att få fylla 50, berättar Zellweger och understryker att hon inte har något som helst intresse i att vrida tillbaka klockan.

LÄS ÄVEN: Paulina Porizkova, 57, slår tillbaka mot åldersmobbningen

Renée Zellweger vid premiären för filmen Judy, som gav henne en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Foto: Francois Mori / TT NYHETSBYRÅN

Renée Zellweger: ”Att fylla 50 var som en helt ny start”

– Att fylla 50 kändes som en helt ny start, utan alla dumheter. Som den punkt i livet när du kan sluta lyssna på alla de där rösterna i ditt huvud och alla de där förväntningarna och projektionerna folk har haft på dig, och bli mer av ditt autentiska jag.

För Renée innebär det bland annat att tillbringa massor av tid med sin pojkvän, programledaren Ant Anstead, 43, som hon dejtat sedan 2021. Och skönhetsindustrins ungdomsfixering ger hon inte mycket för.

Det ni säger till mig är alltså att jag inte har något värde längre eftersom jag är 53?

– Alla de där annonserna som säger till oss att vi inte behöver se ut som vår verkliga ålder om vi bara köper alla deras krämer och alla deras lösningar och allt skräp som de vill sälja till oss, säger stjärnan till The Sunday Times och fortsätter:

– Det ni säger till mig är alltså att jag inte har något värde längre eftersom jag är 53? Är det det ni säger?

Genom åren har Renée Zellweger etablerat sig som en av Hollywoods främsta, kammat hem två Oscarsvinster (Judy och Åter till Cold Mountain) och medverkat i succéer som Chicago och Jerry Maguire.

Zellweger förnekar skönhetsoperationer

Renée Zellweger har förföljts av rykten om plastikoperationer. Foto: GG/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET USA

För ett antal år sedan tillbakavisade hon envisa rykten om att hon skulle ha plastikopererat sig, när fans noterade en plötslig förändring i hennes utseende – främst ögonen. Och sedan hon efter sex års paus från Hollywood gjorde comeback med Bridget Jones' baby, vill hon gärna understryka hur viktigt det nu är för henne att vara sann mot sig själv.

För att vara sprudlande och vacker måste du omfamna din ålder

– Vem kan omdefiniera att vara 50 eller 60 utan att behöva säga ”Hallå, titta på mig utan kläder – jag ser nästan lika bra ut som jag gjorde förut”? Jag vill inte vara nästan vad jag en gång var, jag vill vara tusen gånger bättre! säger hon till The Sunday Times.

Renée Zellwegers bästa skönhetstips till 50 plus

Och hennes skönhetstips till andra i hennes ålder innehåller varken botox eller fillers:

– Gå och fixa håret eller huden, ta en spadag eller vad det kan vara som får dig att må bäst. Men låt den du är, vad du bidrar med och hur du framställer dig i den ålder du är vara det som leder vägen.

Renee Zellweger, Colin Firth och Patrick Dempsey i Bridget Jones' baby. Foto: Universal Pictures / TT NYHETSBYRÅN

– För att vara sprudlande och vacker måste du omfamna din ålder, annars lever du på ett ursäktande sätt, och för mig är det inte vackert alls.

Vad hon har att säga till kvinnor i yngre generationer? Jo, det här:

– Typ, lycka till till alla suckers därute, för man behöver överleva mycket för att uppnå min ålder. Och jag har förtjänat min kraft och min röst.

LÄS MER: Nej tack till anti age – mogna kvinnors hy får ny status 

LÄS MER: Hollywoodkvinnorna som säger sig åldras utan filter och botox