Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

5 smarta skönhetslöften du enkelt kan hålla 2013

Damernas Världs nya skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hej Carin! Jag lovade på nyårsafton att jag skulle bättre mig med min skönhetsrutin. Men jag insåg sedan att det var ett ganska vagt löfte. Kan du ge mig några enkla konkreta förslag på skönhets-nyårslöften? /MariaHej Maria!
Absolut! Här kommer förslag på konkreta smarta löften som du enkelt kan hålla: 

1. Använd solskyddsfaktor. Helst varje dag. Jag går på oändligt många möten om hudvård och är det en sak som alla hudvårdsföretag och skönhetsmärken är överens om så är det följande: solen är hudens största fiende och den främsta orsaken till att huden åldras. Lär dig istället att älska brun utan sol och bronzing produkter!  

2. Ta hand om ditt hår! Var snäll mot håret. Några enkla saker att tänka på: Tvätta helst inte håret varje dag. Gör gärna en inpackning en gång i veckan. Om du absolut måste styla det med värmeverktyg varje dag - var noga med värmeskyddande produkter! Testa annars gärna att inte värmestyla det jämt. Kan du kanske fläta håret eller sätta upp det i en snygg knut då och då och låta stylingtången vila?

3. Tvätta av sminket varje kväll. Det tar två minuter (om ens det!) och är faktiskt helt nödvändigt för en vacker hud. 

4. Testa en ny färg eller till och med ett mönster på naglarna. Nagelkonst blir bara större och större och det finns alla möjliga roliga och smarta färger och verktyg som du kan använda när du skapar dina egna små nagelkonstverk. 

5. Gör rent dina makeupverktyg då och då. Det finns två bra anledningar att hålla det här löftet: 1. Sminket blir lättare att applicera med en ren borste/pensel. 2. Det är ohygieniskt med smutsiga verktyg.
Det finns smarta rengöringsprodukter men om du inte vill lägga pengar på det - gör såhär: Häll lite flytande tvål i handfatet. Virvla runt i tvålen med penseln som du behöver tvätta, till all färg är borta. Skölj av penseln. Lägg den på en bit toalettpapper tills den torkat. (Under samma löfte gäller även att slänga smink som blivit dåligt/luktar illa/torkat.)

Lycka till!

Fill out my Wufoo form!