Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Experterna om: Cellförnyande egenskaperna • Varningen till den som är nybörjare
2 AV 2
Foto: Dede / BACKGRID UK/TT

50 plus: Bästa fuktkrämen för mogen hud

Mogen hud kan ofta bli känslig och torr, och många av oss har svårt att hitta rätt hudvård för vår ”nya” hud när vi blir äldre. Vi samlar de bästa fuktkrämerna för mogen hy, och tipsar om ingredienserna du ska spana efter.

I takt med att vi blir äldre och rikare på erfarenheter kommer också förändringar i kroppen – inte minst i huden. 

Retinol hjälper huden på djupet

När vårt naturliga kollagen och hyaluronsyra minskar blir huden torrare och känsligare, därför behöver mogen hy lite extra kärlek – och fukt. Här hittar du våra fuktgivande favoriter för mogen hy, och tipsen som hjälper dig att spana efter rätt ingredienser när du botaniserar bland marknadens produkter.

Spana efter superingredienserna i hudvårdshyllan!

Hitta rätt i hudvårdshyllan. Foto: Francesca Grima / Unsplash

Retinol – hudterapeuternas favorit

Retinol är en effektiv variant av A-vitamin, som tack vare sina mycket små molekyler kan penetrera det yttre skiktet av huden, som mest består av döda hudceller, och nå de levande cellerna i hudlagret under. På så vis kan retinol jobba effektivare och leverera bättre resultat än de ingredienser som bara jobbar på hudytan.

Peptider – ”pratar” med hudcellerna

Peptider är en annan superingrediens för mogen hud, eftersom de bland annat jobbar på fina linjer. Peptider består av aminosyror, som är kroppens byggstenar och som hjälper till att bilda proteiner. Med hjälp av peptider kan du till exempel öka hudens fasthet, förbättra fuktbalansen och lugna känslig hy.

Artisten och modellen Carla Bruni, 55, har berättat att hon gillar att shoppa sina fuktkrämer på Apoteket – La Roche Posay är ett favoritmärke. Foto: LAVU / TT NYHETSBYRÅN

Hyaluronsyra – bästa fuktkompisen

Hyaluronsyra är faktiskt ingen syra – utan en sockermolekyl. Den finns naturligt i vår hud, binder fukt och är därför oslagbar som återfuktare. Den kan också bidra till att läka sår och ta hand om inflammationer i huden.

Ett återfuktande serum kan vara den boost din mogna hy behöver. Foto: Unsplash

Bästa fuktkrämen för mogen hy

1. Premier cru the cream, Caudalie

Premier cru the cream, Caudalie.

Premier cru the cream, från Caudalie är en ansiktskräm med ett koncentrat av aktiva ingredienser anpassade för en mogen hy, som ska reducera fina linjer, hjälpa hudtexturen och motverka pigmentförändringar.
ANNONS Köp här (länk till Bangerhead) 

2. Advanced night repair serum, Estée Lauder

Advanced Night Repair serum, Estée Lauder

Estée Lauders Advanced right Repair serum förebygger skador från miljöpåverkningar och hyaluronsyra boostar hudens fukt och naturliga reparationsprocess.
ANNONS Köp här (länk till Bangerhead) 

3. Resist intensive eepair cream, Paula's Choice

Resist Intensive Repair Cream, Paula's Choice.

Resist intensive repair cream från Paula's ChoiceDenna ger en intensiv fuktbehandling till till torr mogen hud. Samtidigt bekämpar den vardagens slitage på huden med hjälp av  antioxidanter och retinol. Motverkar pigmentförändringar.
ANNONS Köp här (länk till Skin City) 

4. Nutritic intense Riche, La Roche-Posay

Nutritic intense Riche, La Roche-Posay

Nutritic intense Riche från La Roche-Posay är en skyddande och vårdande ansiktskräm för torr hud – perfekt för den mogna hyn. Funkar både som dag-och nattkräm.
ANNONS Köp här (länk till Meds) 

5. A.G.E. interrupter, SkinCeuticals

A.G.E. interrupter, SkinCeuticals

A.G.E. interrupter från SkinCeuticals hjälper till att skydda hudens barriär och minskar obehag för torr, mogen hud. Förebygger slitage och ger en jämnare hudton.
ANNONS Köp här (länk till Hudoteket) 

6. Facial moisturizing lotion, CeraVe 

Facial moisturizing lotion, CeraVe

CeraVes Facial moisturizing lotion, är en fuktgivarespäckad med ceramider, niacinamid och hyaluronsyra som hjälper huden att stärka sin naturliga skyddsbarriär och behålla fuktnivån. Parfymfria och hypoallergen.
ANNONS Köp här (länk till Apohem) 

7. Equilibrium intensive hydrating eye balm, Hourglass

Equilibrium intensive hydrating eye balm, Hourglass.

Ögonkrämen Equilibrium intensive hydrating eye balm, från Hourglass är många kända kvinnors favorit. Den innehåller en kraftfullt återfuktande kombination av lipider och extrakt från kakaofrön.
ANNONS Köp här (länk till Skin City). 

8. Ultra facial cream, Kiehl’s

Ultra facial cream, Kiehl’s

Dagkrämen Ultra facial cream är Kiehl’s mest populära ansiktskräm och verkar som en fuktbomben på huden – i 24 timmar. Hudens fuktbarriär stärks och skyddar bättre mot värme, kyla och torrhet.
ANNONS Köp här (länk till Kicks). 

9. Night active + retinol, Skinome

9. Night active + retinol, Skinome.

Night active + retinol från Skinome är utmärkt för torr och känslig mogen hy. Den innehåller både retinol, squalane, cetyl-glucosamine och prebiotika.
ANNONS Köp här (länk till Skin City) 

10. Intensive moisture, Dermalogica

Intensive moisture, Dermalogica.

Intensive moisture från Dermalogica är en djupgående, vårdande och närande kräm som ska återställa hudens skyddande barriär och motverkar torr, fettfattig hud.
ANNONS Köp här (länk till Kicks) 

LÄS MER: Topplista: Hudvård och smink för mogen hud – bäst i test 2023

LÄS MER: Boosta håret i klimakteriet experttipsen och produkterna