Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Supermodellerna delar med sig av sina skönhetshemligheter.Supermodellerna delar med sig av sina skönhetshemligheter.Supermodellerna delar med sig av sina skönhetshemligheter.
Supermodellerna delar med sig av sina skönhetshemligheter. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock / TT, Joanne Davidson / TT, Xavier Collin/Image Press Agency / MEG / TT

50 plus-modellernas bästa skönhetsknep – och produkterna de älskar

80- och 90-talets supermodeller låter sig inte bromsas av att åren går, utan syns fortfarande på magasinsomslag och runways. Vilka är deras skönhetshemligheter och beautyknep? Vi får tipsen av Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Helena Christensen och sju andra legendariska modeller.

Låt oss glömma trötta uttryck som ”evigt ung” och bara koncentrera oss på det eviga. För hudvård och makeup är inte något som är reserverat för ungdomen, eller syftar till att vi ska se ut som 20 för alltid – det mognar med oss. 

Några som har stenkoll på detta är 80- och 90-talens supermodeller, som i dag är 50 (vissa 60) plus och fortfarande syns på runways, magasinsomslag och i reklamkampanjer. Här delar de med sig av sina bästa skönhetstips och tricks. 

Gemensamt för dem alla är att de sätter huden i fokus. 

1. Linda Evangelista, 58: ”Jag använder rent lanolin till läpparna”

https://www.instagram.com/p/Chfw1g-LqrZ/?hidecaption=true

Supermodellen som myntade det ikoniska citatet ”Vi kliver inte upp ur sängen för mindre än 10 000 dollar om dagen” gjorde nyligen comeback på brittiska Vogues omslag, efter att ha ”gömt sig i fem år”, som hon själv beskriver situationen i magasinet. Anledningen var en skönhetsbehandling som gått fel och enligt Linda Evangelista deformerat hennes ansikte.

Men nu är hon alltså tillbaka i rampljuset, och med det också hennes stora intresse för hudvård och skönhet. Sina käraste produkter förvarar hon i en skönhetskyl, har hon berättat för The Cut.

Jag skaffade en skönhetskyl när jag köpt ett överflöd av solskyddsprodukter

– Jag skaffade det när jag hade köpt ett överflöd av solskyddsprodukter i Kanada, säger Linda, som är väldigt noga med att alltid använda spf.

Hennes största kärlek i skönhetssammanhang är lyxmärket Erasa, som hon också är kreativ chef och vice vd för. Evangelista kontaktade själv företaget när hon förälskat sig i deras serum Erasa XEP-30 och märkt en enorm förbättring av sin hy.

Men det är inte bara lyxprodukter som gömmer sig i den där skönhetskylen.

– Jag använder Lanolips multikräm för händer och fötter, särskilt på vintern. Och har jag problem med läpparna använder jag rent lanolin, berättar Linda för i en intervju med Violet Grey.

I samma intervju avslöjar Linda att hon är noga med rengöring och att en favoritprodukt är  Pro-Collagen Cleansing Balm från Elemis. 

– Jag älskar också Omoroviczas Cleansing mask, säger hon och fortsätter med att berätta om sina foundationfavoriter.

– Jag älskar att blanda Kevyn Aucoins Sensual Skin Enchanser med min Erasa moisturizer, det är vanligtvis min foundation. Men jag gillar också Kjaer Weis Foundation och primer från Hourglass. 

På sminkbordet finns också puderfoundation i form av Shade and Illuminate från Tom Ford och Terracotta bronzer från Guerlain. De får sällskap av ögonskuggor från Hourglass och Chanel. 

– Och så har jag mycket mer. Listan fortsätter, säger hon till Violet Grey.

Pro-Collagen Cleansing Balm från Elemis

Pro-Collagen Cleansing Balm från Elemis.Pro-Collagen Cleansing Balm från Elemis.Pro-Collagen Cleansing Balm från Elemis.
Pro-Collagen Cleansing Balm från Elemis.

Lyxiga rengöringsbalmet Pro-Collagen Cleansing Balm från Elemis, med 100 procent naturliga dofter, är en favorit hos Linda Evangelista. Rengör på djupet samtidigt som det ger näring och smidighet.
ANNONS Köp här (länk till Skin City). 

2. Cindy Crawford, 57: ”Lägg dina pengar på hudvård”

Cindy Crawford lägger sina pengar på hudvård och sparar hellre in på smink.Cindy Crawford lägger sina pengar på hudvård och sparar hellre in på smink.Cindy Crawford lägger sina pengar på hudvård och sparar hellre in på smink.
Cindy Crawford lägger sina pengar på hudvård och sparar hellre in på smink. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / MEG / TT NYHETSBYRÅN

Om vi säger Cindy Crawford tänker du säkert rött läppsift, stort hår, blinbling och en bländande blick. Glamour, helt enkelt. En hel del av det där har hon lämnat bakom sig, men kvar har hon sin bronziga hy – mättad med lyster. Och på senare år har hon gått in för att bättra på det där glowet ännu mer, genom att satsa på ögonskuggor i metallic och produkter som ger henne en återfuktad look i alla lägen.

Att hon utvecklat ett eget hudvårdsmärke tillsammans med Dr. Jean Louis-Sebagh säger en hel del om hur stort hennes intresse är för ämnet, och i en intervju i Byrdie berättar hon att hon har lärt sig att hudvård är som träning. Gör man det en gång syns ingen direkt skillnad, men om man gör det regelbundet i flera år – då märks det. Så hon har gjort det till en del av sin rutin att ta hand om huden.

– Jag har också lärt mig att det är där du vill lägga dina pengar – på det du använder på huden. Du kan köpa billigare mascara, läppglans eller nagellack, men det som du faktiskt smörjer på huden är värt att investera i, säger hon till Byrdie.

Retinol blir viktigare när du blir äldre

Hon berättar också att några av produkterna hon alltid unnar sig är  Light-Expert Click Brush Liquid Foundation från By Terry och Crème de la Mer lip balm

Andra lärdomar hon dragit är att dagen handlar om att skydda huden, medan natten är till för att återuppbygga den. 

På morgonen rengör hon huden i duschen, därefter använder hon gärna något potent serum medan huden fortfarande är fuktig, så att det verkligen går på djupet. Favoriten är Youth activating melon serum från egna märket Meaningful Beauty. Sedan följer dagkrämen. 

Till kvällen, efter att makeupen tvättats bort, använder hon alltid en nattkräm med retinol, gärna från egna märket.

– För cellförnyelse blir det mer och mer viktigt när du blir äldre, säger hon till Byrdie.

Light expert click brush, By Terry

Light expert click brush från By Terry.Light expert click brush från By Terry.Light expert click brush från By Terry.
Light expert click brush från By Terry.

En av Cindy Crawfords favoritprodukter är Light expert click brush från By Terry.
ANNONS Köp här (länk till Skin City). 

3. Naomi Campbell, 53: ”För mig är fukt det viktigaste”

Zink är en magisk ingrediens enligt Naomi Campbell.Zink är en magisk ingrediens enligt Naomi Campbell.Zink är en magisk ingrediens enligt Naomi Campbell.
Zink är en magisk ingrediens enligt Naomi Campbell. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock / TT

Nyblivna mamman Naomi Campbell älskar ansiktsmasker, och i sin egen Youtubekanal  berättar hon mer om sin hudvårds- och makeuprutin.

Den brittiska supermodellen börjar sin dag med att blanda essentiella oljor (bland annat rosolja) och syror som hon baddar över huden. Efter en activation spray lägger hon sedan en sheet mask och avslutar med ögonkräm med ginseng.

I en intevju med Into the gloss säger Naomi:

– För mig är fukt det viktigaste. Jag vill att min hud ska se oljig ut. Jag återfuktar konstant med masker: ansiksmasker, krämiga masker, pappersmasker. När du är under strålkastarna går makeupen väldigt djupt in i porerna, så när jag inte jobbar försöker jag att inte sminka mig alls.

Jag återfuktar konstant med masker

Till kvällen använder Naomi Go off Makeup Dissolving Mist från One/Size by Patrick Starrr. Hon älskar produkter med zink, en ingrediens hon anser vara i det närmaste magisk. Därför använder hon gärna Serozinc spray från La Roche Posay i hela ansiktet. Och eftersom hon är ett stort fan av masker åker en på till natten också. Gärna en med krämig formula, som jobbar sig in och återfuktar på djupet.

I en intervju med Architectural Digest har Campbell avslöjat att ett annat beautyknep är att aldrig sova med luftkonditioneringen på, inte ens i sitt semesterhus i Kenya, eftersom hon menar att den torkar ut och ger upphov till rynkor.

Serozinc spray från La Roche-Posay

Serozinc spray, La Roche-Posay.Serozinc spray, La Roche-Posay.Serozinc spray, La Roche-Posay.
Serozinc spray, La Roche-Posay.

Naomi Campbell menar att zink som ingrediens är i det närmaste magisk och älskar La Roche-Posay:s Serozinc spray.
ANNONS Köp här (länk till Feel Unique).  

4. Claudia Schiffer, 52: ”Effektiva produkter utan kemikalier”

Claudia Shiffer älskar naturliga produkter.Claudia Shiffer älskar naturliga produkter.Claudia Shiffer älskar naturliga produkter.
Claudia Shiffer älskar naturliga produkter. Foto: Joanne Davidson / TT NYHETSBYRÅN

Modellen Claudia Schiffer har anammat en naturlig hudvård för att behålla sin glowiga look. Favoriten är skönhetsmärket Bamford, som startades av vännen och hållbarhetspionjären Carole Bamford. I en intervju med Vogue berättar Schiffer:

– Produkterna innehåller inga skadliga kemikalier eller konserveringsmedel, de känns lyxiga och är effektiva.

Jag börjar med cleansing balm och går vidare med exfoliering

Claudias morgonrutin är snabb och effektiv, eftersom hon precis som många andra behöver hjälpa sina barn att bli klara för skoldagen, förklarar hon för Vogue.

– Jag börjar med Bamfords Cleansing balm, och sedan deras Refining exfoliator, säger hon.

Sedan följer ett serum och om hon upplever att huden är torr blandar hon också återfuktande kräm med oljor som hon masserar in i huden.

Schiffer har en holistisk syn på hälsa och skönhet och brukar börja sin kvällsrutin med meditation med hjälp av appen Calm. Sedan använder hon Bamfords Nourishing mask medan hon tar ett varmt bad. Hon tillsätter gärna lite Detox bath salt från Daylesford.

Cleansing balm, Bamford

Cleansing balm, Bamford.Cleansing balm, Bamford.Cleansing balm, Bamford.
Cleansing balm, Bamford. Foto: Richard Green

Claudia Schiffer börjar sin dag med Bamfords Cleansing balm.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

5. Christy Turlington, 54: ”Jag föredrar att se ut som mig själv”

Less is more enligt Christy Turlington.Less is more enligt Christy Turlington.Less is more enligt Christy Turlington.
Less is more enligt Christy Turlington. Foto: Alex Nataf/Lafayette 148/MEGA / TT

En annan som också anammat en naturlig syn på både hälsa och skönhet är Christy Turlington. Hon jobbar inifrån och ut med ren kost, där avokado och sötpotatis står högt på menyn. Och hon sätter huden i fokus.

– Du kan inte välja din näsa eller dina ben, men du kan faktiskt ta han om dig själv och din hud, säger hon i en intervju med Organic Authority och fortsätter:

– Jag gör inte en massa ansiktsbehandlingar och sådana saker, jag försöker bara att äta bra och träna – det är det bästa du kan göra för huden och hälsan.

Men hon tar också till hjälpmedel för att hålla huden på gott humör, till exempel vindruvskärnolja som innehåller betakaroten, D-, C och E-vitamin och omega-6. Den sägs kunna motverka mörka ringar och ärr samtidigt som den hjälper till att återuppbygga kollagendepån.

Om du har bra hy vill du visa den

När det kommer till makeup tror Turlington verkligen på tesen less is more, berättar hon för Organic Authority. I vardagen innebär det mascara och concealer, till fest en något djupare färg på läppstift och lite eyeliner.

– Jag föredrar att se ut som mig själv. Om du har bra hy vill du visa den, säger hon till Organic Authority.

Något hon lägger desto mer arbete på är sitt hår, och där är Rahuas shampo och behandligar den absoluta favoriten. De innehåller rahua-olja från Amazonas, som utvinns på ett hållbart sätt. Den är rik på Omega-9 och bra för torrt och skadat hår.

Shampo och balsam från Rahua

Shampoo och balsam från Rauha.Shampoo och balsam från Rauha.Shampoo och balsam från Rauha.
Shampoo och balsam från Rauha.

Christy Turlingtons favorit när det kommer till hårvård är produkter från Rahua: Här shampoo och balsam.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

6. Iman, 68: ”Hudvård är en investering i dig själv”

Ett av Imans bästa skönhetsknep är en DIY-ansiktsmask.Ett av Imans bästa skönhetsknep är en DIY-ansiktsmask.Ett av Imans bästa skönhetsknep är en DIY-ansiktsmask.
Ett av Imans bästa skönhetsknep är en DIY-ansiktsmask. Foto: DAVID X PRUTTING/BFA/REX/SHUTTERSTOCK / TT

Inifrån och ut är också devisen den legendariska modellen Iman Abdulmajid lever efter, och i hennes fall innebär det att hon dricker en mix av gurkmeja och ingefära innan hon lägger en ansiktsmask som hon gör själv. Det berättar hon i en intervju med Vogue.

– Det är en skönhets-hemlighet jag använt sedan jag var 12, som kommer från Somalia. Vi fick lära oss tidigt att huden du tar hand om när du är i 20-årsåldern är huden du ärver när du är 60–70, säger hon till Vogue.

Till masken använder hon två matskedar mjöl, två matskedar mjölk, en matsked gurkmeja och lite honung. Masken får sedan sitta i 20 minuter, medan Iman också passar på att lägga Peter Thomas Roth:s 24k gold eye mask för intensiv återfuktning.

Några favoriter i badrumsskåpet är Facial essence från SK-II Pitera och Recherche serum från  Biologique, Ögonkräm och Black diamond cream från 111Skin och Vitamin C mist från Dr. Dennis Gross.

– Hudvård är verkligen en investering i dig själv, och du kommer att se resultatet allteftersom åren går, säger Iman till Vogue.

Jag brukar säga att du inte är fullt påklädd utan parfym

Hennes makeup-rutin innehåller ofta produkter från hennes eget märke Iman Cosmetics, men concealern applicerar hon med en borste från Kevyn Aucoin 

– Jag gillar rökig ögonskugga och jag har hittat en palett där jag faktiskt använder alla färgerna, berättar hon för Vogue.

Paletten kommer från Makeup by Mario och den får sällskap av Lady Gagas Haus Laboratories eyeliner.

Till läpparna använder hon en penna från Iman Cosmetics. Sist av allt sprayar hon på lite av sin egen doft Love Memoir, en hyllning till hennes bortgångne make David Bowie.

– Jag brukar säga att du inte är fullt påklädd utan parfym, berättar hon för Vogue.

24k gold eye mask, Peter Thomas Roth

24k gold eye mask från Peter Thomas Roth24k gold eye mask från Peter Thomas Roth24k gold eye mask från Peter Thomas Roth
24k gold eye mask från Peter Thomas Roth

Iman använder 24k gold eye mask från Peter Thomas Roth för intensiv återfuktning. ANNONS Köp här (länk till Revolve). 

7. Helena Christensen, 54: ”Jag använder ansiktsrollern överallt”

Helena Christensen gillar C-vitamin och små, ekologiska märken.Helena Christensen gillar C-vitamin och små, ekologiska märken.Helena Christensen gillar C-vitamin och små, ekologiska märken.
Helena Christensen gillar C-vitamin och små, ekologiska märken. Foto: Gregory Pace/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Danska Helena Christensen har gjort sig känd för sin bohemiska stil och kärlek till det naturliga. Därför är det kanske inte förvånande att hennes första skönhetstips när hon intervjuas av New York Magazine är en sculpting roller i rosenkvartz från Angela Caglia Skincare.

– Ansiktet behöver samma aktivitet och stimulans som resten av kroppen. Efter att man använt rollern känns det att musklerna har aktiverats, och det är en fantastisk känsla. Jag använder den morgon och kväll, bara i en minut. Men helt ärligt så har jag den också med mig överallt. Jag använder den i bilen, på flyget – sitter jag ner en stund så använder jag den. Och jag har den i handväskan, säger hon till New York Magazine.

C-vitamin är så viktigt för huden, och min hy ser väldigt fräsch ut efteråt

En annan favorit är Love Rosa rose facial balm från Penny Frances, ett litet märke som Helena upptäckte på Instagram.

– Det har en ofattbar doft och känns fantastiskt. Alla ingredienserna är väldigt rena. Jag använder det överallt: runt ögonen, på läpparna, på kinderna. Det behövs så lite för att täcka ett stort område, så det räcker länge. Jag vet inte om det har något i sig för att ge lite lyster, men när jag använder det tycker jag att det fångar ljuset så vackert. Det gör min hud mjukare och jag märker en tydlig skillnad när jag använder det, berättar Helena i intervjun.

Helena delar också med sig av sitt bästa tips för ansiktsrengöring – Joanna Vargas Vitamin C face wash. Till New York Magazine säger hon:

– Doften är fantastisk och det var den som först gjorde att jag förälskade mig i produkten. Den är riktigt, riktigt underbar att använda. När du tvättar ansiktet med den blir huden inte torr så att du känner att du behöver lotion direkt efteråt. Huden känns återfuktad och mjuk. C-vitamin är så viktig för huden, och min hy ser väldigt fräsch ut efteråt.

Vitamin C face wash från Joanna Vargas

Vitamin C face wash, Joanna Vagas.Vitamin C face wash, Joanna Vagas.Vitamin C face wash, Joanna Vagas.
Vitamin C face wash, Joanna Vagas.

Joanna Vagas Vitamin C face wash är ett måste i Helena Christensens hudvårdsrutin. ANNONS Köp här (länk till Bangerhead). 

8. Elle Macpherson, 59: ”Mår insidan bra syns det på huden”

Elle Macpherson jobbar inifrån och ut med sin hudvård.Elle Macpherson jobbar inifrån och ut med sin hudvård.Elle Macpherson jobbar inifrån och ut med sin hudvård.
Elle Macpherson jobbar inifrån och ut med sin hudvård. Foto: Laurent VU/SIPA/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Australiska modellen och skådespelaren Elle Macpherson gjorde sig känd för sina många badräktsomslag för Sports Illustrated. Men när hon var i 50-årsåldern fick hon ett omilt hälso-uppvaknande, berättar hon i en intervju med Vogue:

– När jag blev 50 började jag märka så många förändringar i min kropp. Jag var beroende av socker, led av sömnbrist, var adrenalin-stressad – och det syntes. Så jag förändrade min livsstil, berättar hon.

I dag tror hon stenhårt på att om man mår bra på insidan så syns det på huden, så hon startar dagen med att ta kosttillskott som stärker magen och rensar kroppen på giftiga ämnen, som också kunde ha satt spår i hennes ansikte.

Min skönhetsrutin är egentligen en hälsorutin

– Min skönhetsrutin är egentligen en hälsorutin förklädd till skönhetsrutin, säger hon till Vogue.

Den rutinen innefattar drickbara elixir för hyn, och lymfmassage. Det kombineras med ett gäng prudukter från Dr. Barbara Sturm.

På makeupsidan är det fokus på lyster. Här finns bland annat ekologiska Beautycounter:s Dew skin tinted moisturizer och Westman Atelier:s Light-reflecting luminizer and bronzer.

För ögon och bryn satsar hon på en brynpenna från Mac och eyeliner från Chanel. Sedan toppar hon rutinen med det hon håller fram som den viktigaste produkten av alla – Papaw Ointment från Lucas, med papaya som bärande ingrediens. En allroundprodukt som funkar lika bra på läpparna som primer i övriga ansiktet – eller till och med för torrt hår.

Dew skin tinted moisturizer, Beautycounter

Dew skin tinted moisturizer från BeautycounterDew skin tinted moisturizer från BeautycounterDew skin tinted moisturizer från Beautycounter
Dew skin tinted moisturizer från Beautycounter

För att boosta lystern i sin hy använder Elle Macpherson Dew skin tinted moisturizer från Beautycounter.
Säljs här (länk till Beautycounter). 

9. Carla Bruni, 55: ”När du är över 30 kan du vara lättare på handen”

När Carla Bruni sminkar sig 'r det CC-kräm snarare än foundation som gäller.När Carla Bruni sminkar sig 'r det CC-kräm snarare än foundation som gäller.När Carla Bruni sminkar sig 'r det CC-kräm snarare än foundation som gäller.
När Carla Bruni sminkar sig 'r det CC-kräm snarare än foundation som gäller. Foto: David Fisher/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Modellen och musikern Carla Bruni har en sant fransk less i more-attityd till hudvård och makeup, och sminkar sig ofta själv inför framträdanden. I en intervju med Celebrity Daily Routine berättar hon om sina rutiner:

– Efter att ha modellat i så många år har jag lärt mig mycket. Och när jag inte har en makeup-artist är jag väldigt försiktig med hud-makeup. När du är 15 kan du täcka dig med smink, men när du är över 30 kan du vara lättare på handen. Det är bättre att konsentrera sig på att ha bra hy. Till exempel så använder jag hellre en BB- eller CC-cream i stället för foundation. Jag gillar Erborian’s CC Cream. På näsan kan jag kanske använda lite puder för att undvika att se svettig ut i T-zonen – med en väldigt bra fuktkräm under.

Till läpparna använder Bruni gärna Tatouage matte lip stain från YSL, både till vardags och på scenen. På kinderna lägger hon ett väldigt lätt rouge.

När det kommer till hudvåden är Carla ett fan av apotekskrämer som inte doftar så mycket och som har en enkel textur samtidigt som de återfuktar på ett effektivt sätt. Några av favoritmärkena är Avène och La Roche Posay

– Jag gillar krämer som återfuktar på djupet, eftersom min hud blir väldigt torr. Före ett stort event kan jag kanske lägga en mask. Jag gillar Clarins patches som man kan lägga under ögonen. Jag börjar med en detoxmask och sedan lägger jag en av lera. Borghese är ett underbart märke med jättebra produkter. Det är väldigt old-school men luktar underbart, säger hon till Celebrity Daily Routine.

Bruni berättar också att hon avslutar sin kväll med ett varmt bad med parfymer eller oljor – gärna lavendel, santal eller musk. Och en kvinna kan väl inte kalla sig fransk om hon inte adderar lite extra livsnjut till kvällsrutinen? 

– Jag kanske tar en kall öl också – i badet, skrattar Carla Bruni i intervjun med Celebrity Daily Routine.

Tatouage matte lip stain, YSL

Tatouage matte lip stain från YSL.Tatouage matte lip stain från YSL.Tatouage matte lip stain från YSL.
Tatouage matte lip stain från YSL.

Tatouage matte lip stain från YSL är Carla Brunis favorit för läpparna.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).  

10. Brooke Shields, 58: ”Jag testar nästan vad som helst”

Brooke Shields gillar att prova nya skönhetsbehandlingar.Brooke Shields gillar att prova nya skönhetsbehandlingar.Brooke Shields gillar att prova nya skönhetsbehandlingar.
Brooke Shields gillar att prova nya skönhetsbehandlingar. Foto: Gregory Pace/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Brooke Shields ögonbryn har gått till skönhetshistorien och under sin modellkarriär har hon hunnit bära fler makeup-looker än man kan räkna. Det har gjort att hon i dag uppskattar enkel och effektiv hudvård, berättar hon i en intervju med Vogue.

– Nu när jag är äldre och inte har lika mycket elasticitet i huden har jag insett att jag behöver vara försiktigare, säger hon.

Hon startar sin skönhetrutin med Renew nourishing cleanser från Botanical och fortsätter med ett kollagentillskott som hon applicerar på huden med hjälp av en Droplette (ett slags steamer för huden) och ögondroppar från Lumify för att göra ögonen mindre röda. Sedan kommer Sub-zero de-puffing eye mask från 111Skin, Lip Sleeping Mask från Laneige och färgad solskyddskräm Glowscreen SPF 40 från Supergoop.

– Jag älskar ansiktsbehandlingar och att skämma bort mig själv. Jag är beredd att testa nästan vad som helst. Jag tycker det är så roligt att prova nya hudbehandlingar, berättar Brooke för Vogue.

Nu när jag är äldre behöver jag vara försiktigare

När det gäller smink har hon, trots – eller kanske ju på grund av – att hon varit modell sedan hon var bara 11 månader (!) gammal, aldrig riktigt lärt sig att lägga sin egen makeup. Kanske är det därför hon använder ett  airbrush-verktyg för att applicera sin foundation så enkelt och jämt som möjlig?. Efter det lägger hon lite concealer under ögonen.

Numera gillar Shields en ganska enkel makeup, där hon använder Naked reloaded eyeshadow palette från Urban Decay, Liquid lash extensions mascara från Thrive Causemetics och Grande glow plumping liquid highlighter från Grande Cosmetics. Till läpparna använder hon läppennan Color sensational shaping lip liner från Maybelline och Laura Mercier Lip glacé lip gloss.

Sedan är det dags för de berömda brynen, som får en förstärkning av brynpenna och vax. Och slutligen sprayar hon ansiktet med True Botanical:s Renew Nutrient Mist för härlig lyster.

Naked reloaded eyeshadow palette, Urban Decay

Naked reloaded eyeshadow palette från Urban Decay.Naked reloaded eyeshadow palette från Urban Decay.Naked reloaded eyeshadow palette från Urban Decay.
Naked reloaded eyeshadow palette från Urban Decay.

Brooke Shields markerar ögonen med Naked reloaded eyeshadow palette från Urban Decay.
ANNONS Köp här (länk till Look Fantastic). 

LÄS MER: Så håller vi stilen efter 50 – proffsens bästa tips

LÄS MER: Bäst i test av läppstift 2023 – och så får du läppstiftet att hålla länge