Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Weronika Bela

Amanda Schulman startar skönhetsmärke och berättar om sin skönhetsrutin (och besatthet av hudvård!)

En känslosam relation till smink och fokus på glow – Amanda Schulman berättar allt om sin besatthet av hudvård och doft och om den nya skönhetssatsningen. Och så bjuder hon på några riktigt bra budgetknep! (Scrolla ned för att komma till hennes favoriter!) 

– Jag är väldigt, väldigt intresserad av skönhet och smink, säger Amanda Schulman när vi besöker henne i den nya våningen på Östermalm i Stockholm. Mediepersonligheten och entreprenören ligger i startgroparna att lansera ett nytt skönhetsvarumärke – All I Am Beauty – och förklarar att timingen inte hade kunnat vara bättre. 

– Det är verkligen en dröm, och det känns också helt rätt att göra det här nu. Jag har jättemycket erfarenhet idag, av både business och skönhet. Jag har också hittat de bästa samarbetspartnerna, Jessica Dersén och Karin Svensson, för denna satsning. De har arbetat med kosmetik och skönhet hela sina liv. Senast att skapa succéparfymer med Zlatan Ibrahimovic.

Amanda Schulman

Bor: På Östermalm, Stockholm.

Ålder: 40 år

Familj: Maken Alex och tre barn.

Aktuell: Med nya beautymärket All I Am Beauty

Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Berätta mer om All I Am Beauty!
– Först ut är en alldeles underbar doft, men sen blir det mycket fokus på makeup den närmsta tiden. Jag skulle inte säga att det är för äldre målgrupp, jag tycker att det är ganska ointressant att prata ålder, men jag kan inte använda samma produkter som min dotter som är tweenie, det krävs andra grejer när man är lite äldre, tycker jag. Det ska också vara lite som en skönhetsdisk online, man ska kunna få tips och ställa frågor.

Spännande! Vad betyder makeup för dig?
– Smink ligger mig väldigt nära, och jag har alltid använt det väldigt mycket. Jag tycker om att göra mig fin. Det är nästan lite känslosamt för mig. När man tar hand som sig själv tycker jag också att produkterna ska vara som en present till sig själv, så vi har satsat mycket på att det verkligen ska kännas som att ge sig själv en lyxig present när man köper dem.

Doften White flower bliss är den första lanseringen från All I Am. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Först ut är alltså en doft, berätta om den och din relation till doft och parfym?
– Jag är besatt av doft, alltså besatt! Jag ville göra en doft som inte är exakt som det man tror… Doften består av en härlig mix vita franska blommor på toppen, mjuk vanilj och olika träslag som rundar sen den i botten.  Jag kan verkligen inte få nog av den. Denna parfym får mig att känna att ”Det här är så som jag vill vara!”, jag vill se ut som den här doften doftar, prata så! Jag ser stämningen framför mig – den är alldeles underbar!

Är det så med skönhet generellt för dig, att det är en del av en identitet med doft och hur du sminkar dig?
– Ja, oh ja. Ja, hela den grejen att … livet är inte alltid så enkelt. Men makeup och doft är det, det är en så himla fin del av ett liv som inte alltid är enkelt eller ljust. Det kanske är därför jag tycker om det så mycket? Jag är också en rastlös, nyfiken person, då är det väldigt kul att ändra look, tänka ut hur jag ska sminka mig, eller ändra stil, eller inredning … allt det där kan ju förnyas hela tiden och då händer det saker.

På tal om hem och inredning, är det viktigt med doft i hemmet?
– Ja, verkligen. Där tycker jag att det viktigaste är att doftljusen faktiskt doftar. Man har ju köpt hundra genom åren, så det är tråkigt när man känner att det inte händer någonting. Jag tycker att Ralph Lauren gör bra ljus, och Byredo. Jag har ett par doftpinnar som jag alltid köper och det är Schlossberg som är jättebra. Jag har nästan aldrig doftljus i kök, utan jag har i hall, vardagsrum och badrum. I köket ska det dofta mat!

Hudvårdsrutinen från ZO Skin Health. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

När det gäller hudvård, hur ser din hudvårdsrutin ut?
– Jag är ju besatt. Det jag har nu är Zein Obagi. Jag gillar att man exfolierar varje morgon, man väcker huden, får bort nattens skit. Så det gör jag alltid, och så har jag väldigt många olika serum efter det, bland annat Zein Obagis Firming serum.

– På natten har jag en annan rutin. Då använder jag Deep hydration treatment från Exuviance två gånger i veckan, C-vitaminolja och serum från Sunday Riley två gånger i veckan, nattmask från Reserol en gång i veckan och Luna från Sunday Riley en gång i veckan. 

Favoriter för natten från Reserol, Exuviance och Sunday Riley. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Gör du några speciella behandlingar för ansiktet?
– Ja, hela tiden! Jag har mina olika favoriter, men just nu så gör jag ganska mycket behandlingar med olika maskiner hos en tjej som heter Maria på House of Beauty. Jag har gett henne fria tyglar! Jag tycker att det är väldigt kul. Jag vill helst inte plastikoperera mig och göra botox heller, det blir så fult på mig, så då gör jag allt annat istället. 

Highlighter och bronzer från Westman Atelier. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

När det gäller makeupen, hur ser din makeuprutin ut?  Vilka är dina måste-produkter inom makeup?
– Huden måste vara bra när jag börjar, så jag har mycket serum och krämer innan. Glossier har ett Oil serum som man lägger precis innan makeupen som jag tycker är väldigt bra, men jag landar säkert på tre olika primers varje gång. Jag använder By Terry Brightening CC serum och Macs strobe cream ibland, så alltid någon form av sådan. Sedan blandar jag det med foundation, Armanis Luminous foundation, som jag tycker jag väldigt mycket om. Efter det tar jag bronzer och då tycker jag om Milks krämbronzer, men har nyligen köpt Westman Ateliers bronzer också. 

Basmakeup från bland annat Milk och Armani. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

– Jag fyller i brynen med brynpenna från Anastasia Beverly Hills och ögonen med penna från Lancôme. Jag brukar arbeta in den ganska mycket för jag tycker inte att det behöver vara så hårt. Jag kan ha typ hur mycket smink som helst, det är som att mitt ansikte äter smink. Det är ganska kul för jag kan ju verkligen dra på! På den nedre fransraden är det viktigt med en penna som sitter och då tycker jag Chanels är bäst. Jag har olika paletter som jag skuggar med, bland annat en från Huda Beauty som jag älskar.

– Jag brukar ta lite highlighter från Westman Atelier på näsryggen, kindbenen och under brynen och på läpparna har jag ofta Mac Lipglass i Magically delightful och Armani Lip magnet i 100. Då tar jag först läppenna från Caia eller Mac, sedan tar jag den som är lite matt från Armani och sedan den glossiga från Mac. Till fest är det ögonen som får mycket mer kärlek. Jag är inte så noga med att det ska vara antingen ögon eller läppar utan jag kör på. Fest för mig är bara mer av allt!

Dyson Airwrap för stylat hår. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur stylar du och tar hand om ditt hår?
– Det som har räddat mitt liv är att jag har en Dyson Airwrap, då kan man faktiskt se ut som att man har varit på salong. Jag stylar med Touch control från Redken och en olja från Balmain. Jag kör deras schampo och balsam också, jag tycker Balmain är väldigt bra. 

När det gäller kroppen; har du några speciella rutiner eller knep? Jag har hört att du skrubbar med kaffesump och bastar.
– Bastu är fantastiskt! Jag badar eller bastar varje kväll. Jag tycker om att gå och lägga mig ren, att tvätta bort dagen. Har man väl börjat med det så känner jag att hur kan man inte göra det? Med ansiktet är jag inte så ekologisk, där vill jag liksom ha mycket effekt, men däremot med produkter för kroppen så är jag det. Det känns bra helt enkelt. Weleda är till exempel jättebra. Och skrubb med kaffesump är det bästa och billigaste som finns, jag gör det alltid på Gotland för man vill helst göra det utomhus. Det är någonting med koffeinet som sätter igång blodcirkulationen på ett otroligt sätt och man blir så mjuk. Det du också kan göra om du har ett kaffefilter är att ta sumpen och filtret och lägga in i kylen eller frysen och sedan lägga under ögonen. Det finns inget bättre för att få bort påsar under ögonen.

Bastu i nya badrummet. Kroppskräm från Weleda och inpackning från Redken. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Så bra budgetknep! Berätta, hur tar du hand om kroppen i övrigt?
– Jag har hittat Remedy (pilatescenter, reds anm) nu, så dit går jag en gång i veckan, och så försöker jag springa, men jag är inte jätteduktig på att träna. Jag kämpar varje vecka med att få till något. Jag tycker om att gå promenader också, men det vet man idag att det inte är träning direkt. Jag måste göra olika saker för jag tröttnar lätt.

Hur tar du hand om händer och fötter?
– Jag gör shellack på salong och så försöker jag använda nagelolja så mycket jag kan. Sedan är vanligt vaselin absolut bäst för hälarna! Bara att sitta framför teven och smörja in, eller låta din man massera dig, och så sova med det. Det blir helt otroligt!

Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur gör du mer för att må bra i kropp och själ?
– Jag älskar att sova, verkligen älskar. Jag har skaffat en man som går upp tidigare än vad jag gör, det är ett bra tips, haha. Sen har jag gått i terapi i åratal, det är bra för det inre.

– Jag är en sökare och hittar alltid nya saker som jag gör, det är nästan lite löjligt; ena året är jag vegetarian, sen mediterar jag ett annat år … Men jag tänker ändå att summan av de här sakerna är bra till slut. Just nu är jag väldigt inne på Sound healing på Remedy. Jag försöker att outsourca mycket, det är väldigt trevligt att få hjälp med saker, att man inte behöver kunna allting själv.

Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Amandas bästa skönhetsknep 

Bra ljus  – Bra ljus när man sminkar sig är så viktigt. Det spelar ingen roll om man verkligen ser ut så, men man känner sig bättre och utstrålar det hela dagen. Har man inte världens bästa ljus hemma så kan man till och med tända levande ljus.

Nya produkter – Faktiskt att köpa nya produkter ibland… Bara ett nytt nagellack kan göra att det känns kul, att man kan förändra en hel look. Jag tänker att man kan göra det istället för att köpa nya kläder. För att få lite ny pepp, för sig själv och för livet.

Våga leva ut – Våga se ditt skönhetsintresse som en hobby om det är det. Det tog jättelång tid för mig att göra det. Det var bara något ytligt, och vem kan ha yta som hobby? Men nu har jag det och jag har ju till och med tagit min hobby till nästa nivå och skapat en nytt skönhetsvarumärke för att inspirera andra. Så himla roligt!

Amanda Schulmans beautyfavoriter: 

Läppglans från Armani 

”På läpparna har jag ofta Armani Lip magnet i 100.” Läppglans från Armani i nyans 100 (Amaretto). Mer info och köp här (länk till Lookfantastic.)  

Concealer från Armani

Concealer från Giorgio Armani.

Amanda använder gärna concealer (och foundation från Armani). Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

Primer från Mac 

Primer från Mac.

”Jag använder alltid olika primer, ofta Strobe cream från Mac”. Mer info och köp här (länk till Kicks.)   

”Jag kan inte leva utan ögonpadsen!”

Foto: PHOTOGRAPHER: OLEG DERSKY / COPYRIGHT: OLEG DERSKY ALL RIGHTS RESERVED WWW.OLE

”Jag kan inte leva utan Xlash Eye pads. Jag har dem i kylen och använder varje dag. Använder deras ögonfransserum också.” Mer info och köp här (länk till Lyko.) 

Uppljusande CC Serum från By Terry

Utjämnande och ljusreflekterande serum, Brightening CC serum från By Terry. Mer info och köp här (länk till Skincity).

Nattmask från Reserol 

”Jag använder nattmasken från Reserol en gång i veckan.” Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

LÄS MER: Amanda och Alex Schulman i stor intervju: ”Vi har inte en krona på kontot.”