Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nu säljs äntligen Glossier i Sverige!Nu säljs äntligen Glossier i Sverige!Nu säljs äntligen Glossier i Sverige!
Nu säljs äntligen Glossier i Sverige! Foto: Glossier

Äntligen! Sminkjätten Glossier börjar sälja till Sverige

Det kultförklarade smink- och skönhetsmärket Glossier börjar sälja sina produkter till kunder i Sverige, med start i juni 2018. Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren är ett av många inbitna fans som gläder sig över nyheten.

Glossier är definitionen av en modern framgångssaga. Det hajpade beautymärket, med grundaren och influencern Emily Weiss i spetsen, har på bara några år växt från en skönhetsblogg till ett skönhetsimperium. Detta med hjälp av hängivna fans – och Instagram. Det numera kultförklarade märkets produkter har haft väntelistor på över 10 000 personer, och de har varit minst sagt svåra att få tag på i Sverige. Företaget skeppar varken till Sverige eller Norden, och även om man befunnit sig i USA så har det endast funnits en butik att besöka (belägen i populära området SoHo i New York). Men nu blir det ändring på detta, då Glossier i juni 2018 börjar skeppa produkter från sin hemsida till Sverige.

Nu finns Glossier i Sverige.Nu finns Glossier i Sverige.Nu finns Glossier i Sverige.
Nu finns Glossier i Sverige. Foto: Glossier

Glossier till Sverige

– Glossier är mer än bara produkter, det är ett community. Vi har fans över hela världen som, oavsett om de provat en Glossier-produkt eller inte, engagerar sig och interagerar med oss varje dag – på sociala medier eller på Into The Gloss (bloggen som Glossier en gång växte fram ur). Som ett företag som sätter kunden i första hand ligger dessa konversationer i centrum för allt vi gör. Vi är glada att göra Glossier tillgängligt för vårt växande community i Sverige – vi är angelägna om att de ska få uppleva och njuta av produkterna som de redan är en inspiration för, säger Emily Weiss, grundare och CEO på Glossier.

Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren är ett inbitet fan som tar nyheten med glädje:

– Äntligen! Jag skrek rakt ut när jag fick reda på att Glossier börjar skicka till Sverige i sommar. Medan många skönhetsmärken bygger på drömmar och glamour, så gör Glossier lättanvända och ljuvliga produkter för oss som varken är, eller aspirerar att sminka oss som makeup-artister, utan bara vill vara lite piffiga till vardags. Glossier har en ständig dialog med sina användare genom sociala kanaler, och anpassar sig efter konsumenterna vill ha – istället för vice versa, säger Maria.

Vilka produkter rekommenderar du?

– Milky Jelly Cleanser  är en underbar rengöring som städar bort makeup utan att det stramar efteråt. Har alltid en pumpflaska i duschen. Boybrow, som är ett genialiskt namn på en produkt som piffar upp ögonbrynen på nolltid. Och Cloud Paint, en vattenlätt krämrouge som nog är det mest lättanvända på marknaden.

Glossier

Glossier grundades 2014 av Emily Weiss. Till de mest populära produkterna hör Milky Jelly Cleanser, Glossier Boy Brow och Glossier Cloud Paint. Glossier säljs numera online och i pop up-butik i Mall of Scandinavia i Sverige.