Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

1 AV 2
Experterna om: Hur du bäst kombinerar • Skillnaden mellan ren L-askorbinsyra och derivat
2 AV 2

Bäst i test av ansiktsmasker 2023 – fukt och glow på nolltid

En ansiktsmask är hudvårdsrutinens lilla extra och rätt mask kan ta dig från glåmig till glammig på tjugo minuter. Damernas Värld guidar dig till hur du väljer rätt ansiktsmask för just dina behov, och svarar på vanliga frågor – som vad det egentligen är för skillnad på en ansiktsmask och en hudkräm. Och så listar vi så klart de vinnande ansiktsmaskerna i vårt stora bäst i test 2023!

BÄST I TEST AV ANSIKTSMASK 2023. Återfukta, ge lyster, tajta till eller djuprengöra – en ansiktsmask är hudvårdsjuvelen som ger omedelbara resultat. Vilken blir din nästa #söndagsmask? Damernas Värld guidar dig till bästa ansiktsmasken 2023 i vårt stora bäst i test. Längre ner i artikeln hittar du allt om hur du använder en ansiktsmask på rätt sätt för optimalt resultat!

Efter tio minuter är T-zonen nedmattad, porerna aningen mindre synliga, och huden känns härligt ren och fräsch.

 

1. BÄSTA ANSIKTSMASKEN 2023 – Bästa återfuktande ansiktsmask: Medik8 H.E.O mask

Recension på H.E.O mask från Medik8.Recension på H.E.O mask från Medik8.Recension på H.E.O mask från Medik8.
Recension på H.E.O mask från Medik8.

H.E.O mask, 100 ml, Medik8. Nattmask som ger optimalt med fukt tack vare att den läggs i två steg. Först en lätt gel med fuktbindande ingredienser. Det andra steget ser till att fukten stannar i huden och stärker barriären. ”Den här var min räddning under vintern, då använde jag masken varje natt. Nu under den varmare säsongen lägger jag drömduon en gång i veckan för en extra fuktboost”, säger skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.
Betyg: 4,9
ANNONS
Köp här (länk till Skincity). 

2. Bästa djuprengörande ansiktsmask: Kiehl’s Rare earth deep pore cleansing masque

Recension på Rare earth deep pore cleansing masque från Kiehl's.Recension på Rare earth deep pore cleansing masque från Kiehl's.Recension på Rare earth deep pore cleansing masque från Kiehl's.
Recension på Rare earth deep pore cleansing masque från Kiehl's.

Rare earth deep pore cleansing masque, 125 ml, Kiehl’s. Lättjobbad lermask som rengör på djupet; kanon för en fetare hud som lätt blir oljig. Enkel att stryka på och känns behaglig på huden. Det stramar lite när den torkat, men betydligt mindre än vad många andra lermasker gör. Efter tio minuter är T-zonen nedmattad, porerna aningen mindre synliga, och huden känns härligt ren och fräsch. ”Jag gillar verkligen den nystädade och lite svalkande känslan på huden som hänger kvar ett bra tag efter användning”, säger testaren Jenny Bergquist. ”Porerna ser rena och mindre ut, och huden känns överlag mjuk och ren. En riktigt bra lermask”, säger testaren Anna Börjesson. Dyr men dryg, och värd varenda krona.
Betyg: 4,9
ANNONS
Köp här (länk till Lyko)

3. Bästa ekologiska ansiktsmask: Evolve organic beauty Bio-retinol gold mask

Recension på Bio-retinol gold mask från Evolve organic beauty.Recension på Bio-retinol gold mask från Evolve organic beauty.Recension på Bio-retinol gold mask från Evolve organic beauty.
Recension på Bio-retinol gold mask från Evolve organic beauty.

Bio-retinol gold mask, 60 ml, Evolve organic beauty. Den här masken ger guldkant på vardagen – i dubbel bemärkelse. Masken känns sammetslen på huden och den guldiga färgen osar lyx. Innehåller ett naturligt växtextrakt som liknar retinol. Resultatet? En mjukare, fräschare hy med fin lyster. ”Den här masken är underbar bara att ta på, som gyllene honung. Unik känsla!” säger testaren Maria Nylén. Fin glasburk och ljuvlig doft. Dyr, men näst intill oemotståndlig.
Betyg: 4,7
ANNONS
Köp här (länk till Bangerhead) 

På morgonen känns huden mjuk och återfuktad och har fått en lätt lyster.

4. Bästa sheetmask: Dr.Jart+ Cryo rubber moisturizing hyaluronic acid mask

Recension på Cryo rubber moisturizing hyaluronic mask från Dr.Jart+.Recension på Cryo rubber moisturizing hyaluronic mask från Dr.Jart+.Recension på Cryo rubber moisturizing hyaluronic mask från Dr.Jart+.
Recension på Cryo rubber moisturizing hyaluronic mask från Dr.Jart+.

Cryo rubber moisturizing hyaluronic acid mask, 44 g, Dr.Jart+. En klassiker från Sydkorea, som packar in huden med fukt. Masken läggs i två steg, först ett serum med hyaluronsyra och prebiotika, sedan en svalkande gummimask av alger och lera. ”Jag försöker alltid att låta masken verka så länge som möjligt för bästa effekt. Minst ett avsnitt av Succession. Dyr för att vara en sheetmask, men det känns också som att man varit på ansiktsbehandling efteråt”, säger skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.
Betyg: 4,6
ANNONS
Köp här länk till (Sephora). 

5. Bästa billiga ansiktsmask: Garnier Skinactive moisture bomb sheet mask

Recension på Skinactive moisture bomb sheet mask från Garnier.Recension på Skinactive moisture bomb sheet mask från Garnier.Recension på Skinactive moisture bomb sheet mask från Garnier.
Recension på Skinactive moisture bomb sheet mask från Garnier.

Skinactive moisture bomb sheet mask, 28 g, Garnier. Prisvärd sheetmask dränkt i återfuktande serum. Det ”slemmiga” arket packar in huden med fukt och gör den härligt mjuk. Efter 15 minuter finns en hel del serum kvar som kan klappas in i huden. Men ha tålamod – det tar ett tag innan det absorberas. ”Fuktbomb var ordet! Masken dryper av fuktserum och det känns underbart på huden”, säger testaren Maria Nylén.
Betyg: 4,4
ANNONS
Köp här (länk till Apohem) 

Jätteskön och lugnande. Min hud känns verkligen mindre stram.

6. Bästa ansiktsmask för glow: Filorga Meso mask

Recension på Meso mask från Filorga.Recension på Meso mask från Filorga.Recension på Meso mask från Filorga.
Recension på Meso mask från Filorga.

Meso mask, 50 ml, Filorga. Härlig mask med tjock och krämig konsistens. Skön att smörja på och lätt att tvätta av. ”Jätteskön och lugnande. Min hud känns verkligen mindre stram. Perfekt om man känner sig torr”, säger testaren May Sundström. ”Huden känns väldigt skönt återfuktad efteråt – med glow!” säger testaren Louise Holck Clausen. Snygg burk, men den tar onödigt stor plats i badrumsskåpet. Och priset är i dyraste laget.
Betyg: 4,3
ANNONS Köp här (länk till Nordic Feel) 

Masken innehåller återfuktande och lugnande ingredienser, dessutom peptider som jobbar på fasthet och jämnar ut hudtonen.

7. Bästa ansiktsmask för natten: Emma S Repairing overnight mask

Recension på Repairing overnight mask från Emma S.Recension på Repairing overnight mask från Emma S.Recension på Repairing overnight mask från Emma S.
Recension på Repairing overnight mask från Emma S.

Repairing overnight mask, 100 ml, Emma S. Lotionliknande ansiktsmask med reparerande egenskaper. Känns skön på huden – som en fuktgivande nattkräm, dock inte tillräcklig för en torris. Innehåller peptider som jobbar på fasthet och jämnar ut hudtonen. Rinnig men dryg konsistens. Tar man för mycket finns risk för kladd på kudden. Prisvärd med tanke på att tuben räcker i en evighet. Flera i testpanelen tyckte att doften var för stark för att sova i.
Betyg: 3,8
ANNONS Köp här (länk till Kicks)

LÄS OCKSÅ Solskydd för ansiktet: bäst i test 2023 

LÄS OCKSÅ Hitta din hudtyp och rätt produkter för just dig – experten guidar 

 

SÅ GICK TESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Maska loss! Det gör din hud glad.Maska loss! Det gör din hud glad.Maska loss! Det gör din hud glad.
Maska loss! Det gör din hud glad. Foto: Cast Of Thousands / Shutterstock

DV lär dig allt du behöver veta om ansiktsmasker – för bäst resultat!

Har du frågor om ansiktsmasker, som till exempel hur och hur ofta de ska användas? Vi svarar på allt du kan tänkas undra om ansiktsmasker. 

Hur ofta ska jag använda ansiktsmask?

Det beror på vilken typ av mask du använder. Är masken exfolierande och djuprengörande bör du inte använda den mer än en till två gånger i veckan. En återfuktande mask kan du använda så ofta du vill. 

En del masker är snabbmasker och ska verka i några minuter, medan andra masker verkar under hela natten.

Hur länge ska en ansiktsmask verka?

En del masker är snabbmasker och verkar i några minuter, så det kan vara allt från tre till tjugo minuter. Andra masker, som testets Ultimate nourishing rice overnight spa mask från Cosrx och Repairing overnight mask från Emma S, verkar under hela natten. En exfolierande och djuprengörande mask ska du inte låta verka mer än rekommenderad tid.

Vad är skillnaden mellan ansiktsmask och ansiktskräm?

En ansiktsmask är som en inpackning – fast för huden. Masken är den perfekta boostern för en strålande hud och ger resultat direkt: alltså en perfekt quick fix inför en fest eller när du vill skämma bort huden lite extra. Kräm sitter kvar på huden och måste därför kompromissa med känslan – masken ska bara leverera godsaker.

Jag har torr och känslig hud. Kan jag använda ansiktsmask?

Absolut! Leta efter masker som lugnar och reparerar huden och stärker hudbarriären. Hyaluronsyra och squalan är två snälla ingredienser för torr och känslig hud. Undvik däremot starkt parfymerade produkter och produkter med höga halter av uttorkande alkohol (står ofta som alcohol denat i ingredienslistan).

Huden får möjlighet att gotta sig i återfuktande och närande ingredienser hela natten – äkta skönhetssömn.

Vad är en nattmask?

En nattmask verkar medan du sover och är ofta en riktig törstsläckare. Huden får möjlighet att gotta sig i återfuktande och närande ingredienser hela natten – äkta skönhetssömn, helt enkelt! Nattmasken ersätter din nattkräm. En nattmask kan med fördel också appliceras över serum, något som inte är nödvändigt med en snabbmask.

Min hud är trött och glåmig. Vad ska jag göra?

Öka på med lyster genom att exfoliera regelbundet och var noga med att rengöra och återfukta huden. Vankas det fest och du vill att huden ska stråla är det ett perfekt tillfälle att preppa ansiktet med en lystergivande mask. Då är Meso mask från Filorga en riktig favorit.

Vad menas med multimasking?

Det betyder att du använder flera masker samtidigt för att maximera din huds behov. En riktig dunderduo om du har kombinerad hud är att applicera en djuprengörande ansiktsmask på ansiktets fetare T-zon (panna, näsa och haka) och en återfuktande mask på kinder och hals.

Kan jag göra en egen ansiktsmask?

Visst kan du det, men tänk på att resultatet inte blir lika effektivt. Havregryn, avokado, honung och socker är några av skafferiets guldkorn för huden, men gör ändå mer nytta i magen.

 

LÄS MER: Hylauronsyra: så bra är det för din hy + produkterna som funkar 

LÄS MER: 50 plus: Bästa fuktkrämen för mogen hud