Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Bästa ansitksmasken – recensioner och topplista.Bästa ansitksmasken – recensioner och topplista.Bästa ansitksmasken – recensioner och topplista.
Bästa ansitksmasken – recensioner och topplista.

Ansiktsmasker för alla hudtyper – vi utser bäst i test 2021

En ansiktsmask är hudvårdsrutinens lilla extra och kan ta dig från glåmig till glammig på tjugo minuter. Damernas Värld guidar dig till hur du väljer rätt och vad som egentligen är skillnad mellan mask och kräm och listar bästa ansiktsmasken 2021 i vårt stora bäst i test!

BÄST I TEST AV ANSIKTSMASK 2021. Återfukta, ge lyster, tajta till eller djuprengöra – en ansiktsmask är hudvårdsjuvelen som ger omedelbara resultat. Vilken blir din nästa #söndagsmask? Damernas Värld guidar dig till bästa ansiktsmasken 2021 i vårt stora bäst i test. Längre ner i artikeln hittar du allt om hur du använder en ansiktsmask på rätt sätt för optimalt resultat!

Topplista! Bästa ansiktsmasken 2021

Scrolla längre ner i artikeln och läs mer om varje ansiktsmask för att hitta en som passar just dig och din hy.
1. BÄST I TEST 2021 – Emma S Treatment overnight repair mask. Betyg: 4,9
2. Bästa återfuktande ansiktsmask för torr hy:
Beauté Pacifique Instant hydrating mask. Betyg: 4,9
3. Bästa lyxiga ansiktsmask:
Sisley Velvet sleeping mask with saffron flower. Betyg: 4,9
4. Bästa djuprengörande ansiktsmask:
Exuviance Detox mud treatment. Betyg: 4,8
5. Bästa sheetmask:
Biotherm Aqua bounce flash mask. Betyg: 4,7
6. Bästa lystergivande ansiktsmask:
Ole Henriksen Phat glow facial mask Betyg: 4,2
7. Bästa ansiktsmask budget:
Skin Treat 10 min AHA + BHA + PHA face mask. Betyg: 3,8

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

”Innehåller peptider som jobbar på fasthet och jämnar ut huden dessutom massor av fukt”

1. Bästa ansiktsmask 2021! Emma S Treatment overnight repair mask

Recension på Treatment overnight repair mask från Emma S.Recension på Treatment overnight repair mask från Emma S.Recension på Treatment overnight repair mask från Emma S.
Recension på Treatment overnight repair mask från Emma S.

Treatment overnight repair mask, Emma S.
Rejäl tub och en av testets mest prisvärda produkter. Innehåller peptider som jobbar på fasthet och jämnar ut huden dessutom massor av fukt. Passar nästan alla! ”Jag har under perioder använt den här masken i stället för nattkräm”, säger skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn. Vissa testpersoner upplevde doften som påträngande vid läggdags, annars hade den kammat hem full pott.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Kicks).

2. Bästa återfuktande ansiktsmask för torr hy: Beauté Pacifique Instant hydrating mask

Recension på Instant hydrating mask från Beauté Pacifique.Recension på Instant hydrating mask från Beauté Pacifique.Recension på Instant hydrating mask från Beauté Pacifique.
Recension på Instant hydrating mask från Beauté Pacifique.

Instant hydrating mask, Beauté Pacifique.
Guldgruva för torr hy med en perfekt mix av fukt och fett som återfuktar och stärker hudbarriären. ”Under vintern är det här min stapelmask som jag absolut inte vill vara utan. Andra årstiderna lägger jag den en stund på morgonen och sen håller sig huden mjuk hela dagen.”, säger skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn. Doften upplevs även här som ett litet problem för några av testpersonerna.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Lyko).

3. Bästa lyxiga ansiktsmask: Sisley Velvet sleeping mask with saffron flower

Recension på Velvet sleeping mask with saffron flower från Sisley.Recension på Velvet sleeping mask with saffron flower från Sisley.Recension på Velvet sleeping mask with saffron flower från Sisley.
Recension på Velvet sleeping mask with saffron flower från Sisley.

Velvet sleeping mask with saffron flower, Sisley.
Snälla, men effektiva ingredienser som sheasmör, makadamia- och bomullsfröolja samt extrakt från saffransblommor, är räddaren i nöden för fuktfattig och glåmig hud. Konsistensen av vispad grädde tillsammans med magisk doft skapar maxad lyxfaktor. Låt inte priset skrämma dig, krämen är dryg – storleken av en tiokrona räcker till ansikte och dekolletage. ”Krämen omfamnar ansiktet likt ett fluffigt bomullstäcke och huden blir en uppdaterad version av sig själv. På morgonen känns huden klar, plumpad och otroligt återfuktad. Jag spår en framtid som kultförklarad klassiker”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.  
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Hudoteket).

4. Bästa djuprengörande ansiktsmask: Exuviance Detox mud treatment

Recension på Detox mud treatment från Exuviance.Recension på Detox mud treatment från Exuviance.Recension på Detox mud treatment från Exuviance.
Recension på Detox mud treatment från Exuviance.

Detox mud treatment, Exuviance.
Ingredienserna aktivt kol, lera och glukosamin exfolierar och städar huden från smuts, föroreningar och överflödig talg. Resultat är ren och klar hy med mindre porer. ”Jag har typisk blandhy och brukar lägga den här masken över näsan, panna och haka, samtidigt som jag har en mer återfuktande mask på kinderna”, säger skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

5. Bästa sheetmask: Biotherm Aqua bounce flash mask 

Recension på Aqua bounce flash mask från Biotherm.Recension på Aqua bounce flash mask från Biotherm.Recension på Aqua bounce flash mask från Biotherm.
Recension på Aqua bounce flash mask från Biotherm.

Aqua bounce flash mask, Biotherm.
Masken innehåller mycket serum och känns lite kladdig, men det blir också mycket godsaker till huden. Ingredienserna är främst hyaluronsyra och Biotherms termalvatten som verkar lugnande och återfuktande. Har du tid, ha den på så länge att den nästan är torr – huden kommer tacka dig. Den återfuktande och släta känslan varar sedan i dagar.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Lyko).

6. Bästa lystergivande ansiktsmask: Ole Henriksen Phat glow facial mask

Recension på Phat glow facial mask från Ole Henriksen.Recension på Phat glow facial mask från Ole Henriksen.Recension på Phat glow facial mask från Ole Henriksen.
Recension på Phat glow facial mask från Ole Henriksen.

Phat glow facial mask, Ole Henriksen.
Perfekt quick fix-mask, för alla hudtyper. Rosa lera rengör på djupet och trollar fram askungelyster, snäll PHA-syra jämnar ut hudtonen och chiafröolja ger näring och fukt. Den väldoftande, rosafärgade masken har en kletig konsistens men masseras enkelt in i huden. Efter användning känns huden något stram, men skiner ordentligt.
BETYG: 4,2
Mer info och köp här (länk till Åhléns).

7. Bästa ansiktsmask budget: Skin Treat 10 min AHA + BHA + PHA face mask

Recension på 10 min AHA + BHA + PHA face mask från Skin Treat.Recension på 10 min AHA + BHA + PHA face mask från Skin Treat.Recension på 10 min AHA + BHA + PHA face mask från Skin Treat.
Recension på 10 min AHA + BHA + PHA face mask från Skin Treat.

10 min AHA + BHA + PHA face mask, Skin Treat.
Innehåller en kombination av syror som jämnar ut huden och ger förstorade porer en ordentlig match. Lätt konsistens med mycket effekt – men absolut inget för känslig hy! Och testpanelen är kluven: en blev blossande röd, medan en annan tyckte huden blev strålande och en tredje blev illröd, men sen jättefin.
BETYG: 3,8
Mer info och köp här (länk till Kicks).

Vanliga frågor och svar om ansiktsmask: så får du bäst resultat!

Har du frågor om ansiktsmasker, som till exempel hur och hur ofta de ska användas? Vi svarar på allt du kan tänkas undra om ansiktsmasker. 

Foto: ARTHUR ELGORT / CONDE NAST / CONTOUR STYLE BY GETTY IMAGES CONDE NAST COLLECTIO

Hur ofta ska jag använda ansiktsmask?

SVAR: Det beror på vilken typ av mask du använder. Är masken exfolierande och djuprengörande bör du inte använda den mer än en till två gånger i veckan. En återfuktande mask kan du använda så ofta du vill.

Hur länge ska en ansiktsmask verka?

SVAR: En del masker är snabbmasker och verkar i några minuter, så det kan vara allt från tre till tjugo minuter. Andra masker, som testets Velvet sleeping mask with saffron flower från Sisley och Treatment Overnight Repair Mask från Emmas S, verkar under hela natten. En exfolierande och djuprengörande mask ska du inte låta verka mer än rekommenderad tid.

Vad är skillnaden mellan ansiktsmask och ansiktskräm?

SVAR: En ansiktsmask är som en inpackning – fast för huden. Masken är den perfekta boostern för en strålande hud och ger ett direkt resultat. En perfekt quick fix inför fest eller bara när du vill skämma bort huden lite extra. Kräm sitter kvar på huden och måste därför kompromissa med känslan – masken ska bara leverera godsaker.

Jag har torr och känslig hud. Kan jag använda ansiktsmask?

SVAR: Leta efter masker som lugnar och reparerar huden och stärker hudbarriären. Hyaluronsyra och squalene är två snälla ingredienser för torr och känslig hud. Undvik däremot starkt parfymerade produkter och produkter med höga halt av uttorkande alkohol (står ofta som alcohol denat i ingredienslistan).

Vad är en nattmask?

SVAR: En nattmask verkar medan du sover och är en riktig törstsläckare. Huden får möjlighet att gotta sig i återfuktande och närande ingredienser hela natten – äkta skönhetssömn, helt enkelt! Nattmasken ersätter din nattkräm. En nattmask kan med fördel också appliceras över serum, något som inte är nödvändigt med en snabbmask. 

Min hud är trött och glåmig. Vad ska jag göra?

SVAR: Öka på med lyster genom att exfoliera regelbundet och var noga med att rengöra och återfukta huden. Vankas det fest och du vill att huden ska stråla är det ett perfekt tillfälle att preppa ansiktet med en lystergivande mask. Då är Phat glow facial mask från Ole Henriksen en riktig favorit.

Vad menas med multimasking?

SVAR: Det betyder att du använder flera masker samtidigt för att maximera din huds behov. En riktig dunderduo om du har kombinerad hud är att applicera en djuprengörande ansiktsmask på ansiktets fetare T-zon (panna, näsa och haka) och en återfuktande mask på kinder och hals. 

Kan jag göra en egen ansiktsmask?

SVAR: Visst kan du det, men tänk på att resultatet inte blir lika effektivt. Havregryn, avokado, honung och socker är några av skafferiets guldkorn för huden, men gör ändå mer nytta i magen.

LÄS MER: Stort test av sheetmasks – och så använder du det på rätt sätt

LÄS MER: Ögonmasker som trollar bort mörka ringar och svullnad – bäst i test!