Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vilket ansiktsvatten är bäst? Vi har svaret!
Vilket ansiktsvatten är bäst? Vi har svaret!
Vilket ansiktsvatten är bäst? Vi har svaret!
Vilket ansiktsvatten är bäst? Vi har svaret!

Bästa ansiktsvatten – Damernas Världs bäst i test av toner och essence 2022

Damernas Världs utser bästa ansiktsvatten 2022. Dessutom guidar vi dig dig rätt bland toners, essencer och lotions. 

BÄST I TEST AV ANSIKTSVATTEN 2022. Det är lätt att tappa bort sig bland alla många kategorier inom skönhet. En produkt som kan vara svår att greppa är ansiktsvatten. Vad är det egentligen bra för? Och vad är skillnaden på en toner och ett essence? Måste man använda det? Och självklart – vilket är bäst? Vi svarar på alla dina frågor och några till, samt ger till topplistan med de 7 bästa ansiktsvattnen just nu. Här finns ett för alla hudtyper!

Topplista: bästa ansiktsvatten 2022

Scrolla ner längre på sidan om du vill läsa mer om varje ansiktsvatten och hitta det som passar just din hud bäst.
1. BÄST I TEST 2022 – Bästa ansikstvatten för mogen hy: Paula's Choice Resist advanced replenishing toner. Betyg: 5
2. Bästa ansiktsvatten för torr hy:
Klairs Supple preparation facial toner. Betyg: 4,9
3. Bästa ansiktsvatten för fet hy:
Medik8 Daily refresh balancing toner. Betyg: 4,7
4. Bästa lyxiga ansiktsvatten:
Augustinus Bader The essence. Betyg: 4,5
5. Bästa ansiktsvatten för känslig hud:
Dr Ceuracle Kombucha tea essence. Betyg: 4,4
6. Bästa ansiktsvatten för lyster:
Skin Treat Kombucha liquid glow toner. Betyg: 4,2
7. Bästa lugnande ansiktsvatten:
Dermalogica Ultracalming redness relief essence. Betyg: 4,1

 

1. Bästa ansiktsvatten 2022! Bästa ansiktsvatten för mogen hy: Paula's Choice Resist advanced replenishing toner

Recension på Resist advanced replenishing toner från Paula's Choice

Resist advanced replenishing toner, 118 ml, Paula's Choice
Tjock, nästan serumliknande toner som återfuktar direkt. Enkelt att klappa in i huden tack vare den rika konsistensen. Sjunker in snabbt och och ger direkt en plumpad känsla, som sitter i hela dagen. ”Jag älskar allt med den här tonern! Konsistensen, den återfuktande känslan som den verkligen ger och att den är doftlös. Jag har blivit beroende och kan numera inte vara utan!” säger testaren Louise Holck Clausen. Prisvärd trots en något liten förpackning.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Skincity).

Som en omfamning för stressad torr hy som behöver lite extra kärlek!

2. Bästa ansiktsvatten för torr hud: Klairs Supple preparation facial toner

Recension på Supple Preparation Facial Toner från Klairs.

Supple preparation facial toner, 180 ml, Klairs.
Snällt ansiktsvatten som passar alla, men särskilt torrisar då det återfuktar ordentligt. Mellantjock konsistens som går snabbt in i huden och därmed tacksamt kan klappas in i flera lager för rejäl fuktboost. ”Som en omfamning för stressad torr hy som behöver lite extra kärlek. Jag känner skillnad efter bara en veckas användning på hur återfuktad min hy känns.” säger testaren Jasminda Blanco. Svag doft, men finns även som parfymfri.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till GlowId).

3. Bästa ansiktsvatten för fet hy: Medik8 Daily refresh balancing toner

Recension på Daily refresh balancing toner från Medik8.

Daily refresh balancing toner, 150 ml, Medik8.
Milt doftlöst ansiktsvatten som känns skön på huden. Rinnig vattenkonsistens som bäst lämpar sig att appliceras med bomullsrondell. Utan att kännas uttorkande mattar tonern ner och skapar en mycket bra grund för den som har fet hy att fortsätta med sin rutin. Huden känns balanserad och detta tacksamt nog utan alkohol.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till NordicFeel).

Panelen är överens: ansiktsvattnet är värd sin höga prislapp

4. Bästa lyxiga ansiktsvatten: Augustinus Bader The Essence

Recension på The Essence från Augustinus Bader.

The Essence, 100 ml, Augustinus Bader.
Lätt exfolierande ansiktsvattnet som inte känns alls på huden utan bara bara ger en återfuktad och mjuk känsla. Tjockare konsistens och mycket svag doft. ”En ny favorit! Upplever att finnar och pormaskar minskat, huden känns len, återfuktad och fin!” säger testare Zainab Jones. Det höga priset drar ner betyget, men panelen är överens om att den är värd sitt pris.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Skincity).

5. Bästa ansiktsvatten för känslig hud: Dr Ceuracle Kombucha tea essence

Recension på Kombucha tea essence från Dr Ceuracle.

Kombucha tea essence, 150 ml, Dr Ceuracle.
Tvåfasigt ansiktsvatten som ska skakas innan användning. Mjölkig, rinnig konsistens som ger mycket fukt. Helt doftlös och passar även de känsligaste. ”Flera lager gör definitivt skillnad om man som undertecknad lever med en hud som beter sig som en tjurig unge under vintermånaderna och formligen skriker efter fukt” säger redaktionschef Jenny Bergquist.
BETYG: 4,4
Mer info och köp här (länk till GlowId).

6. Bästa ansiktsvatten för lyster: Skin Treat Kombucha liquid glow toner

Recension på Kombucha liquid glow toner frå Skin Treat.

Kombucha liquid glow toner, 150 ml, Skin Treat.
Testets budgetkap är ett lätt exfolierande ansiktsvatten som ger fin lyster tack vare bland annat  exfolierande PHA-syra. Tunn, vattenlik konsistens och en smidig flaska med liten öppning gör det lätt att hälla ut i handen och klappa in i huden. ”Priset och att den är doftfri uppskattas. Den här köper jag gärna igen året runt för att huden ska få extra fukt och lyster.” säger digitala chefen Maria Nylén.  
BETYG: 4,2
Mer info och köp här (länk till Kicks).

7. Bästa lugnande ansiktsvatten: Dermalogica Ultracalming redness relief essence

Recension på Ultracalming redness relief essence från Dermalogica.

Ultracalming redness relief essence, 150 ml, Dermalogica.
Dermalogicas essence har mjölkig serumkonsistens och en direkt svalkande effekt som uppskattas av testarna som lätt blir rödflammiga. Ansiktsvattnet går snabbt och fint in i huden och känns uppstramande men inte fullt lika återfuktande som övriga vinnare. Har en svag men något skarp doft.
BETYG: 4,1
Mer info och köp här (länk till NordicFeel).

 

Så använder du ansiktsvatten – tips och svar på vanliga frågor

Känns det krångligt att addera ännu en produkt i skönhetsrutinen? Vi guidar dig genom alla frågor du har om ansiktsvatten

Vad är ansiktsvatten?

SVAR: Ansiktsvatten, som ibland kallas toner (eller lotion eller essence – vi kommer till det senare) är en vattenlik produkt som används innan serum och som kan återfukta eller på annat sätt vårda huden. Tack vare dess tunnare konsistens tränger produkten lättare ner i huden och möjliggör även bättre effekt för dina efterkommande pro dukter.

Varför ska man använda ansiktsvatten?

SVAR: Olika ansiktsvatten har, precis som andra produkter, olika egenskaper. Utifrån det du väljer (återfuktande, uppstramande, exfolierande, lystergivande, m.m.) får du en extra skjuts i din hudvårdsrutin. Om du känner att du vill eller behöver detta in din skönhetsrutin kan du addera ett ansiktsvatten.

Behöver man verkligen ansiktsvatten?

SVAR: Ansiktsvatten är inte det absolut nödvändigaste steget i en hudvårdsrutin. Ska du fokusera på någonting så välj i stället solskydd, rengöring och fuktkräm. Men om du är intresserad av hudvård och uppskattar den extra lilla boost du kan ge din hud med ett ansiktsvatten är det ett härligt extrasteg. 

Hur använder man ansiktsvatten?

SVAR: Ansiktsvatten ska användas på torr, rengjord hud. Det finns två sätt att applicera ansiktsvatten på: Antingen genom att hälla ut lite produkten i handflatan och klappa in produkten i huden (gärna i flera lager). Eller så häller du ansiktsvatten på en bomullsrondell och sveper eller baddar in i huden. 

För miljöns skull är det bäst att använda den första metoden, även om vissa ansiktsvatten kan vara lite väl rinniga. Som en bonus slösar du även mindre produkt. 

Låt ansiktsvattnet sedan sjunka in några sekunder, innan du följer upp med serum och/eller kräm. 

Vad är skillnaden på toner och essence?

SVAR: Produkterna är snarlika men kan skiljas åt på så sätt att essence brukar ha tjockare konsistens och ha fler hudvårdande egenskaper. En toner är rinnigare och är närmare rengöringssteget i din rutin medan ett essence är mer likt ett serum än en rengöring.

Vad är skillnaden mellan ansiktsvatten, lotion och mist?

SVAR: Förvirrande nog har vissa skönhetsmärken valt att döpa sina ansiktsvatten till lotion, men det är samma sak som en toner eller essence. Läs på hur produkten ska användas så hamnar du rätt.

En mist är som ett ansiktsvatten, en tunn produkt med hudvårdande egenskaper, i sprayflaska. Detta gör appliceringen enkel och det är en praktisk produkt att använda under dagen för att återfukta huden snabbt. Vissa gillar även att använda en mist som ansiktsvatten just på grund av den smidiga appliceringen. 

LÄS MER: Här hittar du vårt bäst i test av ansiktsmist

Vad är skillnaden på ansiktsvatten och micellärvatten?

SVAR: Ansiktsvatten och micellärvatten är två helt olika saker, trots att de ofta har liknande vattenlika konsistens. Micellärvatten är en mild rengöringsprodukt som drar bort smuts och makeup från huden, medan toner och essence har hudvårdande egenskaper. 

Vissa använder en bomullsrondell indränkt med toner som ett sista steg i rengöringen för att verkligen få bort de sista sminkresterna, men en toners främsta syfte är att återställa huden fuktnivåer och göra den redo för nästa steg. 

LÄS MER: Vill du veta vilket micellärt vatten som är bäst? Läs vårt stora bäst i test och läs om hur du använder det rätt 

Kan man använda både toner och essence i samma rutin?

SVAR: Javisst, särskilt inom k-beauty är det två olika steg men båda jobbar med att återfukta huden och göra den mer mottaglig för dina efterkommande produkter. Börja då med toner och ta sedan essence. 

Vilket ansiktsvatten ska jag välja?

SVAR: Börja med att utgå från vilken hudtyp du har och vilka önskemål du har på ett ansiktsvatten. Har du torr hud och behöver ett extra lager fukt? Har du oljig hy och vill jobba på stora porer? Har du mogen hud och vill få ökad lyster? De flesta ansiktsvatten adderar mer fukt och passar de flestas hud. Utgå helt enkelt från hudtyp, behov och budget. 

Jag har hört att man kan använda äppelcidervinäger som ansiktsvatten, stämmer det?

SVAR: Äppelcidervinäger har närmast syraliknande egenskaper och kan egentligen mer likställas med att använda en AHA-produkt. För den som har tålig hy åt det fetare hållet är det möjligt att äppelcidervinäger kan ha en något uppstramande och exfolierande effekt men det kan också vara alldeles för stark och är nog inget att rekommendera. Är du känslig i huden ska du absolut hålla dig borta

LÄS MER: Vill du veta mer om essence och skönhetsrutiner i många steg? Läs vår stora guide till K-beauty, koreansk skönhet 

LÄS MER: Ögonfransserum – allt du behöver veta och bäst i test

LÄS MER: Har du fel produkter? Hitta rätt hudvård för din hudtyp – experten tipsar!