Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Ansiktskrämer för alla hudtyper - vi utser bästa billiga krämen.Ansiktskrämer för alla hudtyper - vi utser bästa billiga krämen.Ansiktskrämer för alla hudtyper - vi utser bästa billiga krämen.
1 AV 2
Foundation, rouge, contouring och solpuder
2 AV 2
Ansiktskrämer för alla hudtyper - vi utser bästa billiga krämen.

Bäst i test – ansiktskräm budget: Bästa billiga dagkräm 2023!

Billig fuktkräm – vi utser de sju bästa. Om du inte vill ha mer än fukt och fett så är en billig ansiktskräm rätt väg att gå. Vi hjälper dig hitta rätt kräm för din hudtyp, alla kostar under 200 kronor.

BUDGET-DAGKRÄM 2023. Dagkräm, fuktkräm eller ansiktskräm - kärt barn har många namn och i detta fall är kärt barn det mest basala du behöver i din skönhetsrutin. Om du bara ska satsa på en hudvårdsprodukt så är en fuktgivande kräm ett säkert kort. Dessutom behöver den inte kosta skjortan. För en liten peng kommer du långt när det gäller fuktkräm. Vi har testat många billiga ansiktskrämer och utsett de bästa. 

1. Bästa ansiktskräm budget! Bästa dagkräm för torr hy: CeraVe Facial moisturising lotion

Recension på Facial moisturising lotion från CeraVe.Recension på Facial moisturising lotion från CeraVe.Recension på Facial moisturising lotion från CeraVe.
Recension på Facial moisturising lotion från CeraVe.

Facial moisturising lotion, 50 ml, CeraVe.
En mycket prisvärd kräm som återfuktar och mjukgör huden utan att varken störa makeupen eller smula sig när spf appliceras ovanpå. För att vara en relativt lätt kräm som sjunker in fint känns huden återfuktad hela dagen. Innehåller fuktfavoriterna ceramider, niacinamid och hyaluronsyra. Strålande för torrisar men passar även dig med normal hud. Praktisk och hygienisk pump. Finns i variant med spf för den som önskar hela paketet i ett enda smidigt paket.
Betyg: 5
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

2. Bästa oparfymerade billiga dagkräm: The Ordinary Natural moisturizing factors + HA

Recension på Natural moisturizing factors + HA från The Ordinary.Recension på Natural moisturizing factors + HA från The Ordinary.Recension på Natural moisturizing factors + HA från The Ordinary.
Recension på Natural moisturizing factors + HA från The Ordinary.

Natural moisturizing factors + HA, 30 ml, The Ordinary.
Testets billigaste kräm kommer i en smidig liten tub som är perfekt att ha med på resan. Passar alla hudtyper men för den som har mycket torr eller mogen hy kan ett fuktserum under vara välbehövligt. En lätt formula som snabbt sjunker in och inte kladdar. Helt doftfri, på riktigt. ”Vilken fantastisk återfuktande kräm! Min hud känns jättelugn, som att den har fått ett gosigt täcke om sig.” säger testaren May Sundström.
Betyg: 4,9
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

”En drömkräm!”

3. Bästa billiga dagkräm för känslig hy: Weleda Almond soothing facial cream

Recension på Almond soothing facial cream från Weleda.Recension på Almond soothing facial cream från Weleda.Recension på Almond soothing facial cream från Weleda.
Recension på Almond soothing facial cream från Weleda.

Almond soothing facial cream, 30 ml, Weleda.
En snäll kräm som återfuktar ordentligt utan att trigga finnar eller irritation. En prisvärd fuktkräm för dig med torr och/eller känslig hy. Dessutom ekologisk! Behaglig att applicera, med lätt doft av mandel som försvinner snabbt. Trots fet kräm har den en något rinnig konsistens som gör att det ibland kommer lite för mycket kräm. ”Jag måste säga wow. Går in i hyn fort och jag känner mig återfuktad både direkt efter användning och över tid när jag testar den.
Betyg: 4,8
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

4. Bästa billiga dagkräm för normal hy: Cetaphil Facial lotion

Recension på Facial lotion från Cetaphil.Recension på Facial lotion från Cetaphil.Recension på Facial lotion från Cetaphil.
Recension på Facial lotion från Cetaphil.

Facial lotion, 118 ml, Cetaphil.
Passar alla som vill ha fukt och vård utan krusiduller. Gör huden mycket mjuk och ger en återfuktad känsla som håller hela dagen. Lätt konsistens som dock tar en stund att sjunka in. Doftfri. För den som inte har något emot en lite ocharmig flaska är detta ett riktigt budgetkap som levererar.
Betyg: 4,6
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

5. Bästa billiga fuktkräm för alla hudtyper: Aco Face 3+3 day cream

Recension på Face 3+3 day cream från Aco.Recension på Face 3+3 day cream från Aco.Recension på Face 3+3 day cream från Aco.
Recension på Face 3+3 day cream från Aco.

Face 3+3 day cream, 50 ml, Aco.
Lätt kräm som återfuktar hela dagen. Smälter snabbt in i huden och funkar bra under makeup. Passar alla hudtyper och funkar även fint på äldre hy. Oparfymerad, i smidig tub. ”En ärlig och förtroendeingivande kräm som är mjukgörande och återfuktande, kort och gott.” säger testaren Louise Holck Clausen.
Betyg: 4,5
ANNONS
Köp här (länk till Meds).

6. Bästa billiga dagkräm för fet hy: L300 Fresh hydration face cream

Recension på Fresh hydration face cream från L300.Recension på Fresh hydration face cream från L300.Recension på Fresh hydration face cream från L300.
Recension på Fresh hydration face cream från L300.

Fresh hydration face cream, 60 ml, L300.
En ansiktskräm för den som har lite fetare, oljig hud. Den dryga krämen har en tunn konsistens som ändå känns återfuktande. Parfymfri, täpper inte till porer och gör huden mjuk. Vissa testare upplevde att det tog ett tag för krämen att sjunka in. ”Enkel ansiktskräm som håller vad den lovar! Huden blir mjuk, känns inte kladdig och ser inte oljig ut.” säger testare Zainab Jones.
Betyg: 4,2
ANNONS
Köp här (länk till Apoteket).

7. Bästa billiga fuktkräm för mogen hy: Nivea Q10 power firming day cream spf 30

Recension på Q10 power firming day cream spf 30 från Nivea.Recension på Q10 power firming day cream spf 30 från Nivea.Recension på Q10 power firming day cream spf 30 från Nivea.
Recension på Q10 power firming day cream spf 30 från Nivea.

Q10 power firming day cream spf 30, 50 ml, Nivea.
En bra och prisvärd dagkräm som gör sitt jobb och funkar bra under smink. Dessutom med spf! Den starka doften drar ner betyget. ”Den här krämen är åt det fetare hållet, men den sjunker ändå in i huden imponerande snabbt och lämnar ingen glansig yta efter sig. Funkar utmärkt på lite äldre hy och är ett riktigt bra budgetval.” säger redaktionschef Jenny Bergquist.
Betyg: 4,1
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Så använder du ansiktskräm - vanliga frågor och svar

Återfuktad hy hos Lanvin.Återfuktad hy hos Lanvin.Återfuktad hy hos Lanvin.
Återfuktad hy hos Lanvin. Foto: Catwalkpix

Varför ska jag använda en fuktkräm?

SVAR: En fuktkräm vårdar huden, skyddar den från yttre påfrestningar och gör den mjuk. Har du någon typ av problem med huden, kanske att du upplever den som torr och stramande, fet, eller rödflammig, finns det krämer som ger fukt men även tacklar den typen av hudproblem. 

Hur använder jag en dagkräm?

SVAR: En dagkräm används med fördel efter rengöring av huden och efter eventuella ansiktsvatten och serum. Smörj in huden och låt krämen sjunka in i huden innan du applicerar eventuell makeup. 

LÄS MER: Vill du veta i vilken ordning du ska applicera dina produkter kan du läsa vår guide här

Vad är skillnaden på dagkräm och nattkräm?

SVAR: Självklart kan du använda en och samma fuktkräm både på dagen och på kvällen, men många uppskattar att använda en fetare fuktkräm på natten och en lättare på dagen. En nattkräm kan också innehålla ingredienser som gör huden extra solkänslig, så som retinol, och det är då klokt att låta den verka över natten. 

Kan jag använda bara fuktkräm?

SVAR: Javisst. Om du inte upplever några problem med din hud och inte känner att den behöver något mer. Att använda en ansiktsrengöring kan dock vara bra eftersom det inte alltid blir så lyckat att smörja in en orengjord hud. Men om du verkligen måste välja en enda produkt är det nog bäst att välja ett solskydd, det klokaste valet för den som vill undvika framtida hälsoproblem och solskador på huden. Vill du ha en allt-i-ett-produkt kan du välja en dagkräm med spf. 

Vad är skillnaden på en billig och en dyr dagkräm?

SVAR: Hur en dagkräm kan kosta från en femtiolapp till flera tusen kronor kan tyckas vara ett mysterium. För att lyckas producera en billig kräm kan företaget till exempel ha dragit in på kostnaderna på förpackning, doft eller ämnen som ger en smidigare känsla till krämen. Men främst handlar det om att dyra krämer ofta har antingen en patenterad ingrediens, flera dyra ingredienser eller en sammansättning som gör den unik, och som det ligger mycket (dyr) forskning bakom. 

LÄS MER: Bäst i test av nattkräm 2023 – med experttipsen: vakna återfuktad och glowy 

LÄS MER: Bästa skönhetsprodukterna 2023 – hela listan med årets vinnare