Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bäst i test – Body butter som räddar torr hy

Body butter används på samma sätt som kroppslotion, men den fetare, rikare konsistensen ger en bättre återfuktning – perfekt till torr vinterhud! Här är våra smöriga favoriter.

1. ”Ljuvlig vaniljdoft”

Laura Mercier Ambre vanille body butter, 350 kr/150 g.

BETYG: 4,8

Jättefin, smidig tubförpackning. Len, krämig och underbart skön konsistens med ljuvlig vaniljdoft som sitter i några timmar, lite väl intensiv doft tycker någon. Gör huden mjuk och återfuktar till och med torra smalben. Dyr, men lyxig.

2. ”Perfekt konsistens”

Clinique Deep comfort body butter, 340 kr/200 ml.

BETYG: 4,5

Tung, lyxig förpackning. Perfekt konsistens som är lätt att få jämn på huden, absorberas bra. Svag doft som lägger sig snabbt, vilket testpersonerna tycker är bra då den inte stör den egna parfymen. Gör huden mjuk och återfuktad.

3. ”Härlig, fet konsistens”

Biotherm Beurre corporel, 225 kr/200 ml.

BETYG: 4,2

Lättanvänd med en härligt fet konsistens. Doftar milt och angenämt av citrus, en doft som anas under hela dagen. Gör huden mjuk, smidig och märkbart återfuktad utan att den känns kletig då produkten absorberas snabbt av huden.

4. ”Avkopplande spadoft”

Babor Relaxing lavender mint calming body butter, 565 kr/200 ml.

BETYG: 4

Lättapplicerad och lyxig med en avkopplande spadoft. Går snabbt in i huden utan att lämna någon kletig känsla efter sig. Några hade velat ha en ännu rikare konsistens, men den återfuktande effekten är tydlig och håller i sig under dagen. Dyr.

5. ”Prisvärd och härligt smörig”

The Body shop Shea body butter, 185 kr/200 ml.

BETYG: 4

Mjuk, behaglig och varmt nötig doft som håller i sig under några timmar. Smörig konsistens som måste arbetas in ordentligt. Det tar ett tag innan den går in ordentligt i huden, men efteråt känns den ordentligt återfuktad. Prisvärd!

6. ”Örtig doft”

Neal’s Yard Aromatic body butter, 295 kr/200g.

BETYG: 3,7

Doftar starkt och örtigt, vilken några älskar men andra inte alls uppskattar. Konsistensen är krämig och fet, några tycker att den därför är svår att arbeta in i huden medan andra upplever att man snabbt kan klä på sig efter insmörjning.

7. ”Gillas av känslig hud”

Apolosophy Sea buckthorn body butter, 79 kr/200 ml.

BETYG: 3,5

Len konsistens, lätt att applicera. Går snabbt in i huden, men någon upplever att den lägger sig som en hinna ovanpå. God doft som sitter länge, och ändrar sig under dagen. Återfuktar bra, och gillas även av testpersoner med känslig hud.

8. ”Söt, stark doft”

Make up store Home spa body butter twisted strawberry lime, 195 kr/200 ml.

BETYG: 3,3

Stor, otymplig burk. Själva produkten är lättanvänd, len och lite oljig i konsistensen, vilket gillas av torr hud. Återfuktar bra redan efter första appliceringen. Stark doft som sitter i länge och upplevs som för söt av några testpersoner.

DU VILL KANSKE ÄVEN LÄSA:

Bota vintertorra läppar med våra enkla knep

9 sminktips på hur du kan sminka fram vacker lyster?

Ansiktsmasken som ger din hy wow-lyster i vinter – och får bäst i test

Missa inte vår skönhetsredaktör Caisas blogg för fler skönhetstips!

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 2 2105. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.