Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Handkräm som vinner bäst i test mot torra händer, pigmentfläckar och spruckna nagelband.Handkräm som vinner bäst i test mot torra händer, pigmentfläckar och spruckna nagelband.Handkräm som vinner bäst i test mot torra händer, pigmentfläckar och spruckna nagelband.
Handkräm som vinner bäst i test mot torra händer, pigmentfläckar och spruckna nagelband.

Bäst i test av handkräm 2021 – hejdå torra händer och pigmentfläckar!

På jakt efter den allra bästa handkrämen? Här har du vår lista - bäst i test med bästa handkrämer! Torra händer, sprickor, fnasiga nagelband och sprickor som svider – händerna har det inte lätt, speciellt inte när kylan biter. Här är handkrämerna som räddar torra vinterhänder och tipsen som räddar dig!

BÄST I TEST AV HANDKRÄM 2021. Torra händer, sprickor och fnasiga nagelband är inget vi vill ha. Händerna får utstå mycket i vardagen, framför allt när det är vinter, och just därför är det viktigt att vårda dem lite extra. Vi har testat handkräm och utsett bäst i test. Dessutom ger vi tipsen för hur du förebygger extremt torra händer och varnar för misstagen som kan vara orsaken till din torra hud. Det hittar du längst ner i artikeln!

Topplista: Bästa handkrämen 2021

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje handkräm och se vilken som passar dig och dina torra händer bäst.
1. BÄST I TEST 2021 - Bästa handkräm för torra händer och nagelband: Clarins Hand and nail treatment cream. Betyg: 5
2. Bästa lyxiga handkräm:
Sisley Restorative hand cream hydrating skin & nail care. Betyg: 4,8
3. Bästa handkräm mot pigmentfläckar och åldersfläckar:
Akademikliniken Pure hand creme. Betyg: 4,7
4. Bästa billiga handkräm:
Avène Cold cream concentrated hand cream. Betyg: 4,6
5.
Bästa handkräm för väldigt torra händer: CeraVe Reparative hand cream. Betyg: 4,4
6. Bästa snabbabsorberande handkräm:
Löwengrip Get a grip hand balm. Betyg: 4,3
7. Bästa lugnande handkräm:
Comfort Zone Specialist hand cream. Betyg: 4,1

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

”De hemska sprickorna i mina händer är nästan som borttrollade efter en dags applicering”

1. Bästa handkräm 2021! Bästa handkräm för torra händer och nagelband: Clarins Hand and nail treatment cream

Recension på Hand and nail treatment cream från Clarins.Recension på Hand and nail treatment cream från Clarins.Recension på Hand and nail treatment cream från Clarins.
Recension på Hand and nail treatment cream från Clarins.

Hand and nail treatment cream, 100 ml, Clarins.
Lyxig handkräm till bra pris. Likt den mysigaste bomullshandske omfamnar den händerna och gör dem mjuka och glada. Krämen absorberas snabbt och resultatet varar länge – dessutom har den en beroendeframkallande doft. Reparerar nagelband och ska i längden också stärka naglarna. Innehåller sheasmör och sesamolja som återfuktar på djupet. ”De hemska sprickorna i mina händer är nästan som borttrollade efter en dags kontinuerlig applicering. Dessutom gör krämen under för mina hemska nagelband, som nästan alltid är såriga. Funkar också toppen på nariga armbågar”, säger testare Veronica Henriksson.
Betyg: 5
Mer info och köp här (länk till Kicks).

2. Bästa lyxiga handkräm: Sisley Restorative hand cream hydrating skin & nail care

Recension på Restorative hand cream hydrating skin & nail care från Sisley.Recension på Restorative hand cream hydrating skin & nail care från Sisley.Recension på Restorative hand cream hydrating skin & nail care från Sisley.
Recension på Restorative hand cream hydrating skin & nail care från Sisley.

Restorative hand cream hydrating skin & nail care, 75 ml, Sisley.
Härligt tjock kräm som sveper in händerna i mjuk omtanke. Går in snabbt och lämnar en prydligt matt yta efter sig. Noll kladd! Den rika konsistensen gör succé för riktigt torra vintertassar och funkar fint mot trasiga nagelband. Innehåller kastanjeextrakt som stärker hudens barriär. Det skyhöga priset drar ner betyget.
Betyg: 4,8
Mer info och köp här (länk till Hudoteket).

Perfekt för rynkor och pigmentfläckar på händerna.

3. Bästa handkräm mot pigmentfläckar och åldersfläckar: Akademikliniken Pure hand creme 

Recension på Pure hand creme från Akademikliniken.Recension på Pure hand creme från Akademikliniken.Recension på Pure hand creme från Akademikliniken.
Recension på Pure hand creme från Akademikliniken.

Pure hand creme, 50 ml, Akademikliniken.
Lätt gelkräm som lägger sig som en sköld på händerna utan att störa. Innehåller ingrediens-godis för torra, trötta händer, bland annat vitamin C, bakuchiol och mjölksyra – perfekt för rynkor och pigmentfläckar på händerna. Dessutom hyaluronsyra, squalane och sheasmör som gör händerna mjuka – länge!
Betyg: 4,7
Mer info och köp här (länk till Kicks).

4. Bästa billiga handkräm: Avène Cold cream concentrated hand cream 

Recension på Cold cream concentrated hand cream från Avène.Recension på Cold cream concentrated hand cream från Avène.Recension på Cold cream concentrated hand cream från Avène.
Recension på Cold cream concentrated hand cream från Avène.

Cold cream concentrated hand cream, 50 ml, Avène.
Rik konsistens som kan kännas något för fet för normala till torra händer – däremot perfekt som dunderkur nattetid och de dagar när kylan biter. Händerna blir mjuka och lena och resultatet håller i många timmar. Gör ett kanonjobb på spruckna knogar. Har en dov, blomliknande doft. Priset får plånboken att hurra högt.
Betyg: 4,6
Mer info och köp här (länk till Meds).

Handkrämen är kladdfri, absorberas direkt och ger en silkeslen känsla. Den återfuktande effekten håller i sig länge!

5. Bästa handkräm för extremt torra händer: CeraVe Reparative hand cream

Recension på Reparative hand cream från CeraVe.Recension på Reparative hand cream från CeraVe.Recension på Reparative hand cream från CeraVe.
Recension på Reparative hand cream från CeraVe.

Reparative hand cream, 100 ml, CeraVe.
Ordentligt fet kräm som mjukgör och lugnar även de torraste händerna. Smidig och lätt tub. Mycket bra kräm att använda på kvällen för att vakna med mjuka händer. Innehåller ceramider, som alla CeraVes produkter, som skyddar hudens barriär. Funkar dessutom toppen på fötter och armbågar.
Betyg: 4,4
Mer info och köp här (länk till Apohem).

6. Bästa snabbabsorberande handkräm: Löwengrip Get a grip hand balm

Recension på Get a grip hand balm från Löwengrip.Recension på Get a grip hand balm från Löwengrip.Recension på Get a grip hand balm från Löwengrip.
Recension på Get a grip hand balm från Löwengrip.

Get a grip hand balm, 50 ml, Löwengrip.
Väldoftande kräm i smidig tub som tar noll plats och gör doseringen enkel. Mandelolja, sheanöt och glycerin gör händerna mjuka. Krävs återapplicering med jämna mellanrum, speciellt efter kontakt med vatten. Huden äter snabbt upp den lätta krämen som inte lämnar några kladdiga spår. Inget för den med supertorra händer.
Betyg: 4,3
Mer info och köp här (länk till Åhlens).

7. Bästa lugnande handkräm: Comfort Zone Specialist hand cream 

Recension på Specialist hand cream från Comfort Zone.Recension på Specialist hand cream från Comfort Zone.Recension på Specialist hand cream från Comfort Zone.
Recension på Specialist hand cream från Comfort Zone.

Specialist hand cream, 75 ml, Comfort Zone
En lätt kräm som sjunker in i huden relativt snabbt. Har en behaglig doft. Innehåller fettsyror och pantenol som har en lugnande effekt. ”Huden känns väldigt len och mjuk, men kunde svida lite vid första applicering de dagar mina händer var extra torra”, säger en testare.
Betyg, 4,1
Mer info och köp här (länk till Kicks).

Allt du vill veta om handkräm och så får du mjuka händer – tips och svar på vanliga frågor

Torra händer och sprickor i fingertopparna är en trist verklighet för många, speciellt under vintermånaderna. Händerna får utstå mycket i vardagen, och just därför är det viktigt att vårda dem lite extra.

Torra händer, sprickor, fnasiga nagelband och sprickor som svider – händerna har det inte lätt, speciellt inte när kylan biter. Här är handkrämerna som räddar torra vinterhänder och tipsen som räddar dig!Torra händer, sprickor, fnasiga nagelband och sprickor som svider – händerna har det inte lätt, speciellt inte när kylan biter. Här är handkrämerna som räddar torra vinterhänder och tipsen som räddar dig!Torra händer, sprickor, fnasiga nagelband och sprickor som svider – händerna har det inte lätt, speciellt inte när kylan biter. Här är handkrämerna som räddar torra vinterhänder och tipsen som räddar dig!
Torra händer, sprickor, fnasiga nagelband och sprickor som svider – händerna har det inte lätt, speciellt inte när kylan biter. Här är handkrämerna som räddar torra vinterhänder och tipsen som räddar dig! Foto: Jason Lloyd-Evans

Vad bör jag tänka på när jag applicerar min handkräm?

SVAR: Många trycker i en stor klick handkräm mitt i handflatan, vilket inte bara gör att det går åt mer kräm, den upplevs även som kladdigare. Applicera i stället handkrämen på ovansidan av handen och gnid händerna mot varandra. Massera försiktigt in krämen i huden på fingrarna och ta sedan handflatan.

Finns det några ingredienser man ska akta sig för i en handkräm?

SVAR: Precis som i all skönhetsvård finns det omdiskuterade ämnen i handkräm. Som regel bör du undvika krämer som är starkt parfymerade, då detta kan irritera händerna. Om innehållslistan även pekar på mycket vatten och alkohol bör du tänka över köpet, då dessa ingredienser torkar ut. Vissa väljer även bort silikoner i sina skönhetsprodukter. 

Handkrämen biter inte på mina självsprickor. Hur får jag bort dem?

SVAR: Händerna behöver tas hand om minst lika mycket som ditt ansikte. Det är viktigt att hålla efter innan det är för sent och sprickorna börjar bli för djupa. I dag finns många olika handmasker, eller så gör du din egen variant av handinpackning, till exempel genom att sova med inoljade händer i bomullshandskar. Har du inga bomullshandskar kan du smörja in händerna och stoppa dem i plastpåsar.

Finns det någon huskur mot torra händer?

SVAR: Många varor som brukar finnas i skafferiet är rena guldet för torra händer. Mosa en avokado och blanda med lite olivolja och socker och applicera på händerna. Sockret blir en finkornig peeling, medan fettet från avokadon är en fuktbomb och olivoljan gör handen mjuk. Även kokosolja fungerar på vintertrötta händer.

Med åldern har mina händer börjat bli rynkiga. Går det att trolla bort?

SVAR: Liksom med många andra sorters skönhetsprodukter finns det ett hav av antiage-produkter för händerna. De ska reducera ålderstecken och återfukta. Även handkräm med solskyddsfaktor är att rekommendera, då spf förebygger åldrande.

Händerna blir så kladdiga när jag smörjer in dem. Hur löser jag det?

SVAR: Handkräm är lätt att överdosera, och blir då mer av en börda än något som gör nytta. När du applicerar krämen ska du hellre applicera för lite än för mycket och i stället applicera oftare. Om du trots allt råkar trycka ut för mycket ur tuben, dutta bort det med en frottéhandduk, eller passa på och kräma in armbågarna. 

4 vanliga misstag som ger dig torra händer

1. Du utsätter händerna för mycket vatten. Självklart ska du tvätta dina händer, men tänk på att exempelvis sätta på dig gummihandskar när du diskar. Ett tips är också att tvätta händerna i ljummet vatten i stället för varmt.

2. Tvål torkar ut. När du tvättar dina händer behövs en minimal mängd tvål för att de ska bli rena och många tar ett eller två pump för mycket. Minska på tvålmängden eller byt ut tvålen mot en mildare olja. Då blir dina händer återfuktade i stället för uttorkade.

3. Du smörjer in händerna för sällan. Smörj in händerna med handkräm i små mängder men ofta. Ett smart tips kan vara att placera en handkräm bredvid tvålen på handfatet och göra smörjandet till en ny vana.

4. Du behandlar inte händerna ordentligt. Att smörja händerna är en bra bit på vägen, men ibland krävs ett extra ryck för att bli av med torrheten. Peela händerna i samband med att du duschar och smörj in dem med en fet kräm efteråt.

LÄS MER: Bäst i test: Färgade läppbalsam som hjälper mot fnasiga läppar 

LÄS MER: 9 lyxiga handkrämer som sätter guldkant på vardagen 

LÄS MER: Nagelolja som hjälper sköra naglar - 5 oljor som funkar på alla typer av naglar