Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vilket nagellack är bäst i test 2023? Vi listar stärkande och fina nagellack som håller länge!Vilket nagellack är bäst i test 2023? Vi listar stärkande och fina nagellack som håller länge!Vilket nagellack är bäst i test 2023? Vi listar stärkande och fina nagellack som håller länge!
Vilket nagellack är bäst i test 2023? Vi listar stärkande och fina nagellack som håller länge!

Nagellack – Bäst i test 2023: lacken som ger salongskänsla

Vilka nagellack håller i flera dagar och ger salongskänsla när du gör hemmamanikyr? Här är våra recensioner – och svaret på vilka lack som är bäst i test 2023!

BÄST I TEST AV NAGELLACK 2023. Om du investerar i rätt nagellack håller det länge – och med rätt knep för hemmamanikyren kan du få lika bra resultat som på salong, fast till budgetpris. Damernas Världs skönhetspanel listar nagellacken som är bäst i test och tipsen du behöver för att lyckas. Längst ner i artikeln hittar du nagelteknologens bästa knep för att få finfina naglar hemma. 

”Jag älskar denna produkt. Det bästa nagellacket jag testat som inte varit gel med uv-lampa. Jag är i chock”

1. BÄSTA NAGELLACKET 2023: Essie Gel couture nail polish

Recension på Gel couture nail polish från Essie.Recension på Gel couture nail polish från Essie.Recension på Gel couture nail polish från Essie.
Recension på Gel couture nail polish från Essie.

Gel couture nail polish, 13,5 ml, Essie.
Lättflytande lack som täcker bra. Två lager ger en gel-liknande yta nära perfektion. ”Jag älskar denna produkt. Det bästa nagellacket jag testat som inte varit gel med uv-lampa. Lätt att få jämnt, fin glans, fin finish och hållbarheten är fantastisk. Jag har ändå städat hela lägenheten och tvättat håret flera gånger men naglarna håller sig fina. Jag är i chock”, säger testaren Linda Nestor.
Betyg: 4,6
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

2. Bästa täckande nagellack: London Grace Nail polish 

Recension på Nail polish från London Grace.Recension på Nail polish från London Grace.Recension på Nail polish från London Grace.
Recension på Nail polish från London Grace.

Nail polish, 12 ml, London Grace.
Pigmentrikt nagellack som täcker bra i ett svep. Ger en lätt glans som mattar av efter några dagar. Men färgen sitter kvar i drygt en vecka. ”Du behöver inte vara så pillig med penseln eftersom nagellacket flyter automatiskt ut jämnt över nageln och sopar igen alla ”spår”. Trots en skir ljus färg räckte det med ett lager för att få ett täckande resultat”, säger testaren Jasminda Blanco.
Betyg: 4,5
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

”Torkar imponerande snabbt!”

3. Bästa snabbtorkande nagellack: Mii cosmetics Colour confidence nail polish

Recension på Colour confidence nail polish från Mii cosmetics.Recension på Colour confidence nail polish från Mii cosmetics.Recension på Colour confidence nail polish från Mii cosmetics.
Recension på Colour confidence nail polish från Mii cosmetics.

Colour confidence nail polish, 9 ml, Mii cosmetics.
Lättapplicerat nagellack med något rinnig konsistens. Penseln glider lätt över nageln och ger ett jämnt resultat utan ränder. Täcker fint efter ett lager, men ger ännu finare finish efter två. Naglarna får glans och färgen håller i upp till en vecka innan den börjar flaga. ”Torkar imponerande snabbt!”, säger testaren Zainab Jones.
Betyg: 4,3
ANNONS
Köp här (länk till Åhlens).

4. Bästa glansiga nagellack: OPI Nail lacquer

Recension på Nail lacquer från OPI.Recension på Nail lacquer från OPI.Recension på Nail lacquer från OPI.
Recension på Nail lacquer från OPI.

Nail lacquer, 15 ml, OPI.
Ett lack med mycket färg och hög glanseffekt, trots den ljusa nyansen. ”Lovar att sitta upp till sju dagar och det grejar det inte riktigt (om man inte är en herrgårdsfröken som aldrig behöver ta i en disktrasa eller knappra på ett tangentbord...) men ändå hyfsad hållbarhet. OPI är mitt favoritmärke på grund av bra förpackning och borste, samt bra täckning och bra urval av kulörer”, säger redaktionschef Jenny Bergquist.
Betyg: 4,1
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

5. Bästa naturliga nagellack: Rimmel Kind & free clean nail polish

Recension på Kind & free clean nail polish från Rimmel.Recension på Kind & free clean nail polish från Rimmel.Recension på Kind & free clean nail polish från Rimmel.
Recension på Kind & free clean nail polish från Rimmel.

Kind & free clean nail polish, 8 ml, Rimmel.
Skonsamt nagellack med tunn formula. Väldigt lätt att applicera, men det krävs två till tre lager för att nageln inte ska synas igenom. Färgen håller relativt länge. Efter fem dagar syns bara små fjällningar. Lacket är vegansk, parfymfritt och tillverkat med 70 procent naturliga ingredienser. Dessutom är förpackningen gjord av återvunnet material. Prisvärt!    
Betyg: 4
ANNONS
Köp här (länk till Nordicfeel).

6. Bästa billiga nagellack: Depend 7day hybrid polish

Recension på Matte bronzer stick från Depend.Recension på Matte bronzer stick från Depend.Recension på Matte bronzer stick från Depend.
Recension på Matte bronzer stick från Depend.

7day hybrid polish, 5 ml, Depend.
Krämigt nagellack med tjockare konsistens som ger bra täckning. Ett enda lager ger en jämn finish med helt okej glans och lite gel-känsla. Det långa handtaget ger bra grepp och gör lacket enkelt att måla på. Håller inte i sju dagar som det lovar att göra. Men det sitter fint i två, tre dagar utan att flagna. Med tanke på priset duger det gott och väl. Bra budgetlack!
Betyg: 3,9
ANNONS Köp här (länk till Lyko)


Så gick testet till:

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

LÄS OCKSÅ: Så får du välvårdade naglar – experten listar några enkla knep!

Experten svarar på vanliga frågor om nagelack! Hur gör jag manikyr hemma och hur får jag nagellacket att hålla?

Fina naglar hela semestern – nagelexperten Frida Selkirk, med de egna salonger Frida Selkirk Studios i Stockholm, och medgrundare till nagelkedjan Naildemocracy, guidar dig till en hållbar manikyr och de senaste nagellackstrenderna.

Frida SelkirkFrida SelkirkFrida Selkirk
Frida Selkirk

Hur får man sin hemmamanikyr att hålla längre?

– Börja med att torka av nageln ordentligt, eller till och med sprita naglarna innan lackning. På så sätt får du bort allt fett från nagelytan och lacket fäster bättre. Måla en bas med underlack och försegla sedan färgen med överlack. Underlacket fungerar som en primer, fästet mot den naturliga nageln blir ultimat och det jämnar ut nagelns yta så det blir enklare att måla snyggt. Överlacket kan du sedan lacka på igen var tredje dag för att skydda färgen.

Vilka överlack och underlack är bäst?

– Jag älskar Ridge filling från Essie som ger en jämn grund.
ANNONS Köp här (länk till Kicks)  

– Och topplacket Seche vite för en blank och snabbtorkande finish.
ANNONS Köp här (länk till Kicks)  

Vilka produkter och redskap rekommenderar du för en manikyr hemma?

– En glasfil som gör att man kan sågfila utan att repa upp och separera nagelns lager. En buffer kan vara okej att ha hemma om den är snäll, men ett bra överlack är en säkrare metod för att få en jämn yta. En nagelbandssax är bra för att få bort hårdheter som man annars gärna biter eller river bort. En removerpenna som suddar bort misstagen är oslagbar vid lackningen. Depend har bra och prisvärda varianter nagellacksborttagning. En vårdande olja är också ett måste för naglarna.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

Har du tips på olja för torra nagelband?

– Oil me från Naildemocracy. Ingredienser som mandel- och jojobaolja stärker och läker både nagel och nagelband. För att få resultat bör olja användas morgon och kväll. Ibland krävs även nagelbandsremover eller så kallad ”cuticle eraser” för att få bukt med bråkiga nagelband. Det kan dock vara värt besväret då manikyren både blir finare och hållbarare utan en massa torr och överflödig hud.

Vad kan man göra på salong för en manikyr som ska hålla flera veckor?

– Gellacket är den överlägset mest populära behandlingen. Den ger ju både ett stöd för den naturliga nageln och en färg som sitter. Dessutom har lacket ingen torktid och du kan gå ut ur salongen direkt. Det senaste materialet vi jobbar med är Polygel, vilket är det moderna sättet att förlänga och förstärka naglar på. Det väger mindre än akryl och gelé och känns naturligare.

LÄS MER: 4 knep som får nagellacket att hålla längre – vi guidar steg för steg 

LÄS MER: Nagelolja för sköra naglar – 5 oljor som funkar på alla