Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Hur använder man en värmeborste? Och vilken är bäst för vem? Vi har svaren!
Hur använder man en värmeborste? Och vilken är bäst för vem? Vi har svaren!

Värmeborste bäst i test 2022 – ger volym och rörelse

För den som vill ha frisörsalongsresultat hemma kan en värmeborste eller varmluftsborste vara lösningen. Vi har testat värmeborstar och varmluftsborstar och utser de 7 bästa 2022. 

För den som är intresserad av hår kanske både plattång och locktång ingår i hemarsenalen. Men den lite mindre vanliga värmeborste kan verkligen göra underverk för en snabb och enkel frisyr. Vi har testat marknadens utbud och listar de bästa värmeborstarna och varmluftsborstarna just nu. Och så förklarar vi så klart skillnaden på de både, samt guidar dig till hur de används. 

Bäst i test – bästa värmeborste 2022

Scrolla ner längre på sidan för att läsa en recension om varje värmeborste och hitta en som passar just dig bäst.
1. BÄST I TEST 2022 – Bästa all around-värmeborste: OBH Nordica Björn Axén Tools Magic style brush 38 mm. Betyg: 5
2. Bästa tunna värmeborste:
Ghd Rise hot brush. Betyg: 4,9
3. Bästa multifunktionella varmluftsborste:
Dyson Airwrap. Betyg: 4,8
4. Bästa varmluftsborste för volym:
Amika Hair blow dryer brush. Betyg: 4,5
5. Bästa billiga varmluftsborste:
Remington Hydra luxe varmluftsborste. Betyg: 4,2
6. Bästa roterande varmluftsborste:
Babyliss Hydro-fusion big hair air styler. Betyg: 4,1
7. Bästa borstliknande värmeborste:
Ghd Glide professional hot brush. Betyg: 4

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

1. Bästa värmeborste 2022! Bästa all around-borste: OBH Nordica Björn Axén Tools Magic style brush 38 mm

Recension på Magic style brush 38 mm från OBH Nordica Björn Axén Tools.

Magic style brush 38 mm, OBH Nordica Björn Axén Tools.
Björn Axéns populära värmeborste lever upp till sitt rykte. Det rundborste-liknande skaftet gör att du enkelt får till både en fönad look, större lockar och invikta toppar. Eventuellt friss tyglas enkelt ner. Borsten är lätt men kännas stadig i handen och det är enkelt att få in den rätta snitsen. Värms upp på någon minut och är otroligt lättanvänd, dessutom med minimal brännrisk. Låter inte alls. Mycket prisvärd värmeborste.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

Otroligt snabb och enkel värmeborste!

2. Bästa tunna värmeborste: Ghd Rise hot brush

Recension på Rise hot brush värmeborste från Ghd.

Rise hot brush, Ghd.
Enklare än så här blir det nog inte. Med endast en knapp och en uppvärmningstid på några sekunder är Ghds värmeborste en helt tyst vän av effektivitet. Lätt att dra igenom håret för att bara släta ut friss och göra håret platt, men också enkelt att få till vågor och lockar. Borsten blir dock väldigt varm, så se upp med fingrarna.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

3. Bästa multifunktionella varmluftsborste: Dyson Airwrap

Recension på Airwrap från Dyson.

Airwrap, Dyson.
Med lite övning ger Dysons varmluftsborste ett snabbt resultat med riktigt lyxig salongskänsla. Tack vare den skonsamt låga temperaturen på luften som borsten blåser ut behövs dessutom knappt något värmeskydd. Ett fönhuvud och 3 olika varmlufts-borsthuvuden ger många olika stylingsmöjligheter. Känns bra i handen och ger fin glans till håret. Dyr med värd sitt pris för den hårintresserade.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Lyko).

4. Bästa varmluftsborste för volym: Amika Hair blow dryer brush

Recension på Hair blow dryer brush från Amika.

Hair blow dryer brush, Amika.
Rejäl varmluftsborste som fönar håret och ger maximal volym. Trots den stora storleken på både handtag och borste sitter den skönt i handen och funkar bra för att ta större hårpartier. Styling blir snabbt klar och det går både att få till plattat hår och böjda toppar. Flera olika settings och funkar på blött hår. Passar även tjockare och lockiga hår. Dock högljudd.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Eleven).

5. Bästa billiga varmluftsborste: Remington Hydra luxe varmluftsborste

Recension på Hydra luxe varmluftsborste från Remington.

Hydra luxe varmluftsborste, Remington.
Testets budgetkap är en rejäl borste med något otympligt handtag. Det stora borsthuvudet får med mycket hår och är perfekt för långt eller tjockt hår. Ger mycket volym och formar håret snyggt. Lockar är svåra att få till, men böjda toppar går lätt. Flera settings finns för kontrollerad värme. Kan användas på blött hår. Låter en del.
BETYG: 4,2
Mer info och köp här (länk till Elgiganten). 

6. Bästa roterande varmluftsborste: Babyliss Hydro-fusion big hair air styler

Recension på Hydro-fusion big hair air styler från Babyliss.

Hydro-fusion big hair air styler, Babyliss.
Med det roterande borsthuvudet blir föningen ännu enklare. Det kräver lite övning för att att lista ut hur borsten funkar på optimalt sett men sen är den väldigt enkel att använda. Det går även att använda den utan den roterande funktionen. Fönar ut och stylar håret snabbt. Går bra att använda på blött hår. Låter en del. Dessutom är borsten billig i sammanhanget.
BETYG: 4,1
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

7. Bästa borstliknande värmeborste: Ghd Glide professional hot brush

Recension på Glide professional hot brush från Ghd.

Glide professional hot brush, Ghd.
Denna värmeborste ser ut som en vanlig borste och gör det enkelt att platta till och böja in håret. Enkel och ultrasnabb att värmas upp. Måste dock användas på torrt hår. Färre stylingmöjligheter än testets andra vinnare, men passar bra för dig som har mycket hår och vill ha en snabb frissdämpande styling. Borsthuvudet känns väldigt varmt och kräver att du är lite försiktig för att inte bränna dig.
BETYG: 4
Mer info och köp här (länk till Åhlens).

 

Så använder du värmeborste – tips och svar på vanliga frågor

Damernas Värld guidar dig rätt bland stylingborstar och värme verktyg. Hur fungerar en värmeborste? Hur ska den användas för att få det där snygga svallet? Vi har svaren!

Få snyggt och naturligt stylat hår med en varmluftsborste. Foto: Jason Lloyd Evans

Vad är en värmeborste?

SVAR: En värmeborste, i vissa varianter en varmluftsborste, är ett värmeverktyg för styling av hår där du både kan föna och styla håret samtidigt. Med en värmeborste får du volym och styling i ett. 

Finns det någon skillnad mellan en värmeborste och en varmluftsborste?

SVAR: Ja, det finns en liten skillnad, även om orden oftast används som synonym till varandra och båda är till för att ge volym och styling. En varmluftsborste blåser ut varm luft medan en värmeborste inte gör det. Båda varianter kan dock torka håret men läs instruktionerna på din borste noga, vissa värmeborstarv ska inte användas för att torka håret utan ska användas på torrt hår. 

Varför ska man använda en värmeborste/varmluftsborste?

SVAR: Om du tycker om den härliga nyfönade känslan efter ett salongsbesök, men inte får till en regelrätt ”blow-out” (dvs med hårfön och en rund fönborste) kan en varmluftsborste vara rätt verktyg för dig. Den agerar nämligen enklare hårtork och rundborste i ett.

En värmeborste ger dig flera stylingmöjligheter i ett enkelt och smidigt multifunktionellt verktyg. 

Hur använder man en värmeborste?

SVAR: Börja med att borsta ut håret och spreja i ett värmeskydd. När värmeborsten är varm kan du antingen dra den igenom hela håret och platta det eller böja in topparna eller vrida borsten för att att få till vågor/lockar i håret. Alternativt kan du dela upp håret i sektioner och ta en hårtest i taget. Håll värmeborsten ett tag vi hårrötterna för extra volym. Vilken metod som funkar bäst på ditt hår beror främst på din hårtextur samt hur långt eller tjockt ditt hår är. Det kan krävas lite övning!

LÄS MER: Vill du veta vilka värmeskydd vi utsett till bäst i test? Vinnarna hittar du här! 

Vad är skillnaden mellan en värmeborste, en plattång och en locktång?

SVAR: Med en värme- eller varmluftsborste kan du både föna, göra håret rakare och göra lösare lockar. Med en plattång kan du oftast både platt håret väldigt rakt och göra lockar, medan du med en locktång endast kan locka håret. 

Funderar du på vilket av verktygen du ska investera i? Tänk först på vilken styling du oftast skulle göra. Vill du ha möjligheten till variation är värmeborsten ett bra alternativ! 

Vad ska man tänka på när man använder en värmeborste?

SVAR: Applicera alltid värmeskydd när du använder värme på håret och borsta gärna igenom det innan du använder din värmeborste. 

LÄS MER: Bäst i test av locktång 2022 - fixa de snyggaste lockarna med bästa verktyget just nu

LÄS MER: Platta håret med perfekt resultat – här är plattången som får bäst i test