Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vilken ansiktsrengöring är den bästa 2022? Vi listar bäst i test!Vilken ansiktsrengöring är den bästa 2022? Vi listar bäst i test!Vilken ansiktsrengöring är den bästa 2022? Vi listar bäst i test!
Vilken ansiktsrengöring är den bästa 2022? Vi listar bäst i test!

Bästa ansiktsrengöringen för just din hudtyp – stor guide och bäst i test

Vilken ansiktsrengöring är Bäst i test? Här hittar du svaret! Vi guidar dig till ansiktsrengöring som inte bara gör dig ren, utan ger dig glow och gör dig återfuktad. Här är ansiktsrengöringarna som är bäst i test 2022.

BÄST I TEST AV ANSIKTSRENGÖRING 2022. Tvätta rätt och lägg grunden till din drömhud. Vi guidar dig till de bästa ansiktsrengöringarna som inte bara gör dig ren, utan även glowy och återfuktad (ansiktsrengöringen ska ta bort makeup, orenheter och bana väg för serum och kräm, men utan att torka ut och göra huden stram). Damernas Värld har testat marknadens populära varianter och listar den bästa ansiktsrengöringen för olika behov och hudtyper.
Men vilken ansiktsrengöring passar mig? Och kan jag använda rengöringen på ögonmakeup? Gel, olja, micellärvatten – vad är bäst? Längst ner i artikeln hittar du frågor och svar kring ansiktsrengöring.

Topplista: Bästa ansiktsrengöringen 2022

Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje ansiktsrengöring och se vilken som passar dig och din hudtyp bäst.
1. BÄST I TEST 2021 – Bästa rengöringsbalm: Elemis Pro-collagen cleansing balm. Betyg: 5
2. Bästa rengöringsgel: Ole Henriksen Truth juice daily cleanser. Betyg: 5
3. Bästa micellärvatten:
Filorga Micellar solution. Betyg: 5
4. Bästa rengöringsservetter:
Mac Gently off wipes + micellar water. Betyg: 4,8
5. Bästa oljerengöring:
Sensai Silky purifying cleansing oil. Betyg: 4,8
6. Bästa budgetrengöring:
Skin Treat Multi-action face cleanser. Betyg: 4,8
7. Bästa oljefria rengöring:
BareMinerals Pureness gel cleanser. Betyg: 4,6

”Tar bort alla spår av smuts och makeup – även mascaran försvinner utan att det svider i ögonen”

1. Bästa ansiktsrengöringen 2021! Bästa rengöringsbalm: Elemis Pro-collagen cleansing balm - super för mogen hud!

Recension på Pro-collagen cleansing balm från Elemis.Recension på Pro-collagen cleansing balm från Elemis.Recension på Pro-collagen cleansing balm från Elemis.
Recension på Pro-collagen cleansing balm från Elemis.

Pro-collagen cleansing balm, Elemis.
Tar bort all makeup och lämnar huden mjuk och återfuktad. Den honungslena, väldoftande balmen är len som nykärnat smör med näringsrika oljor och kollagenstimulerande ingredienser som brunalg. Passar alla, men särskilt mogen och torrare hud får utdelning för varje investerad krona. Dessutom dryg, en klick stor som en tumnagel är allt som behövs och gör att burken räcker i evigheter. ”Balmen smälter bort makeup lekande lätt. Huden blir mjuk, ren och återfuktad, det känns som jag har varit på en lättare ansiktsbehandling. Jag älskar känslan av att massera in produkten och längtar tills det är dags för min kvällsrutin.”, säger testaren Cassandra Lindblom.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till NordicFeel). 

2. Bästa rengöringsgel: Ole Henriksen Truth juice daily cleanser 

Recension på Truth juice daily cleanser från Ole Henriksen.Recension på Truth juice daily cleanser från Ole Henriksen.Recension på Truth juice daily cleanser från Ole Henriksen.
Recension på Truth juice daily cleanser från Ole Henriksen.

Truth juice daily cleanser, Ole Henriksen.
En gel som förvandlas till en mjuk kräm och tar bort alla spår av smuts och makeup – även mascaran försvinner utan att det svider i ögonen. Passar alla hudtyper, från fet till torr, bara den allra känsligaste ska vara försiktig på grund av att den innehåller mycket citrus. Men citrusdoften är också ett stort, härligt plus. ”Doften är helt fantastisk och gör hela rengöringsritualen extra mysig. Jag gillar verkligen att den är effektiv, men utan aggressiva ingredienser som torkar ut huden”, säger skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Kicks).

3. Bästa micellärvatten: Filorga Micellar solution – suger upp all smuts

Recension på Micellar solution från Filorga.Recension på Micellar solution från Filorga.Recension på Micellar solution från Filorga.
Recension på Micellar solution från Filorga.

Micellar solution, Filorga.
Vattnet är milt nog att passa känslig hy, och den korta, men effektiva ingredienscocktailen göra testpatrullen knäsvag. ”Aldrig tidigare har jag varit med om ett micellärvatten som rengör så effektivt, utan att torka ut min torra hud. Vattnet har sedan många på en given plats i mitt badrumsskåp.”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Lyko).

4. Bästa rengöringsservetter: Mac Gently off wipes + micellar water

Recension på Gently off wipes + micellar water från Mac.Recension på Gently off wipes + micellar water från Mac.Recension på Gently off wipes + micellar water från Mac.
Recension på Gently off wipes + micellar water från Mac.

Gently off wipes + micellar water, Mac.
Rengöringsservetter bör inte vara din enda rengöring, men det är ett utmärkt komplement för att få bort den sista envisa makeupen, eller på morgonen när huden egentligen inte är så smutsig men man vil ha en fräsch start för hudvården och makeupen. Även smidigt på resa, eller om det bara är någon detalj i makeupen man snabbt vill få bort. Macs rengöringswipes är otroligt mjuka och indränkta i lagom mängd micellärrengöring som tar bort smuts effektivt utan att torka ut. Förpackningen har också ett ordentligt lock som gör att rengöringsdukarna inte torkar ut.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Kicks)

5. Bästa oljerengöring: Sensai Silky purifying cleansing oil – perfekt för torr hud

Recension på Silky purifying cleansing oil från Sensai.Recension på Silky purifying cleansing oil från Sensai.Recension på Silky purifying cleansing oil från Sensai.
Recension på Silky purifying cleansing oil från Sensai.

Silky purifying cleansing oil, Sensai.
Perfekt komponerad och dryg olja som inte känns flyktig. ”Rengöringen städar lugnt och tryggt bort allt smink utan att lämna en fet yta. Det enda som finns kvar är en ren och nöjd hud som ser frisk och fin ut.”, säger redaktionschef Jenny Bergquist. Mandel- och arganolja tillsammans med silke skapar en återfuktande symfoni.
BETYG: 4,8  
Mer info och köp här (länk till NordicFeel).

6. Bästa budgetrengöring: Skin Treat Multi-action face cleanser 

Recension på Multi-action face cleanser, Skin treat.Recension på Multi-action face cleanser, Skin treat.Recension på Multi-action face cleanser, Skin treat.
Recension på Multi-action face cleanser, Skin treat.

Multi-action face cleanser, Skin treat.
En gelrengöring som verkligen gör jobbet och tar bort smuts och makeup ordentligt, men utan att strippa hudbarriären på fukt. Vid sällsynta tillfällen med mycket vattenfast smink behövde dock testpanelen komplettera med micellärvatten efteråt för att försäkra sig om att allt var borta. Innehållet är oljefritt och den är ett bra budgetalternativ för de med ögonfransextension.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Kicks).

7. Bästa oljefria rengöring: Bareminerals Pureness gel cleanser – perfekt för känslig hud och ögonfransförlängning

Recension på Pureness gel cleanser från bareMinerals.Recension på Pureness gel cleanser från bareMinerals.Recension på Pureness gel cleanser från bareMinerals.
Recension på Pureness gel cleanser från bareMinerals.

Pureness gel cleanser, Bare Minerals.
En gelrengöring som även passar känslig hud och kan användas runt ögonen. Eftersom formulan är oljefri funkar den på ögonfransförlängning och liknande. Tar milt men effektivt bort smuts och makeup utan att torka ut. Ett minus är tuben som är svår att dosera, det behövs bara liten klick för att få resultat, men ibland kommer det mer och därför blir den inte så dryg.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till NordicFeel).

Vanliga frågor och svar om ansiktsrengöring - så rengör du ansiktet på bästa sätt

Vad är ansiktsrengöring? 

SVAR: En rengöring är det första steget i din hudvårdsrutin. Precis som namnet tyder så städar en rengöring bort orenheter, makeup, solskydd och allt som har samlats på ansiktet under dagen. 

När används ansiktsrengöring?

SVAR: Morgon och kväll – helst. Men ibland kommer livet emellan, vi vet. Måste du välja ett av tillfällena är det kvällen som gäller, du vill får bort makeup och orenheter som har samlats under dagen. Vill du göra det enkelt på morgonen är ett micellärvatten det perfekta alternativet för en snabbt, men ack så effektiv rengöring. 

Hur använder jag ansiktsrengöring?

SVAR: Det beror på vilken variant du använder. Mousse, gel och mjölk masseras in på fuktig hud. Balm och olja appliceras på torr hud med en ordentlig massage för att jobba in produkten och sköljs sedan av. Micellärt vatten hälls på en rondell och sveps sedan över ansikte och ögon.

Vad är dubbelrengöring?

SVAR: Dubbelrengöring handlar om att rengöra ansiktet i två steg. Den första rengöringen är oljebaserad, som testets vinnare Pro-collagen cleansing balm från Elemis. Rengöringen masseras in och smälter bort makeup och orenheter. Fett löser fett, helt enkelt. Rengöring nummer två är vattenbaserad och sveper bort de sista makeupresterna och gör en grundlig rengöring, till exempel ett micellärvatten eller en gelrengöring.

Gel, olja, micellärvatten – vilken ansiktsrengöring passar min hy?

SVAR: Precis som du anpassar ditt serum och crème efter din hudtyp är det också viktigt att anpassa din rengöring. Micellärt vatten passar de flesta hudtyper, eftersom att varianterna är oändliga – det finns något för alla! Torr och känslig hud bör använda en mjölk eller olja, gärna oparfymerad. Fet och oljig hud kan mår bra av en gelbaserad rengöring. Mogen hud behöver behålla mer fukt, då är ett balm, olja eller lotion ett bra alternativ. Medan en normal hud ofta kan använda det mesta. Viktigt att tänka på, oavsett hudtyp, är att aldrig torka ut huden. 

LÄS MER: Vi har testat micellärvatten för olika behov och hudtyper – se hela bäst i test här! 

Kan jag använda ansiktsrengöring på ögonen?

SVAR: De flesta rengöringar går att använda på ögonen, men innehåller de syror bör du vara försiktig. Var därför noggrann med att läsa på förpackningen. Har du tung ögonmakeup är en specifikt en oljebaserad ögonmakeupremover att rekommendera. Bi-facil från Lancôme (Mer info och köp här – länk till Kicks) passar även känsliga ögon och sveper bort makeup på ett kick – en storfavorit på redaktionen. 

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

LÄS MER: Bäst i test av ögonkrämer – hejdå fina linjer, påsar och mörka ringar