Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Giorgio Gruizza

Bästa crèmerougen – favoriterna som är bäst i test och ger mest hållbara rosor på kind

Crèmerougen som är bäst i test och ger vackrast – och mest hållbara – rosor på kind.

”Lätt att bygga upp färgen”

Mac Cremeblend blush, 240 kr.

Skön, smidig konsistens som är lätt att jobba ut över kindbenet. Ger ett ”mjukt”, skirt resultat – men går lätt att bygga upp för mer intensiv färg. Sitter länge. Prisvärd. Finns i 6 nyanser.

Betyg: 4,5

”Smidig förpackning”

Isadora Twist up blush & go, 129 kr.

Lättarbetad konsistens. Ger fin lyster och smälter in snabbt och enkelt i huden. Bra pris och smidig förpackning. Håller bra, men behöver bättras på till after worken. Finns i 6 nyanser.

Betyg: 4,2

”Smidigt stick”

Laura Mercier Bonne mine face stick, 330 kr.

Smidigt stick som inte kletar och känns hygieniskt, inga smutsiga fingrar i en dosa. Ger fin lyster och glöd. Pigmentrikt och drygt, lite räcker långt. Behöver dock bättras på under dagen. Dyrt. Finns i 4 nyanser.

Betyg: 4,2

”Pigmentrik”

Elizabeth Arden Ceramide cream blush, 385 kr.

Krämig konsistens som går fint in i huden. Pigmentrik, lite räcker långt. Det höga priset försvaras därför något av att produkten är dryg. Håller även bra under dagen. Finns i 4 nyanser, och har spegel i locket.

Betyg: 4,1

”Har spegel i locket”

Bobbi Brown Pot rouge for lips & cheeks, 285 kr.

Krämig konsistens. Vissa av de totalt 12 nyanserna är mer skira, andra mer pigmentrika. Alla ger dock ett fint resultat som sitter länge. Ska passa även på läpparna, men resultatet blir för torrt. Plus för spegel i locket.

Betyg: 4

”Ger ett naturligt resultat”

Clarins Multi blush crème, 295 kr.

Något torr konsistens, därför lite svår att få jämn. Skir färg som ger ett mycket svagt, naturligt resultat. Går dock att bygga på till önskad intensitet. Ska funka även på läpparna, ger dock en matt effekt. Lite dyr. Finns i 4 nyanser.

Betyg: 4

”Ger fantastisk lyster”

Pürminerals Cream blush, 200 kr.

Smidigt och lätt att arbeta in i huden. Går lätt att bygga på för mer intensiv färg, men några tycker den är lite svår att tona ut i kanterna. Ger fantastiskt fin lyster och sitter bra hela dagen. Finns i 2 nyanser.

Betyg: 4

”Extremt prisvärt”

Nyx Stick blush, 95 kr.

Lättapplicerat, ”okletigt” stick. Behöver bättras på under eftermiddagen, men är enormt dryg. Du behöver knappt nudda huden med sticket för att få nog med färg till hela kinden. Extremt prisvärt. Finns i 8 nyanser.

Betyg: 4

Du vill kanske även läsa:

Alla produkter som vunnit bäst i test – se testerna här!

Handcrèmerna som räddar torra händer

Vi testar crèmen som beskrivs som retuschering på tub och korar bäst i test

Bästa concealern 2015 – se hela testet och vilka som får högsta poäng

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 12 2015. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.

Av: Maria Ahlgren och redaktionen

Foto: iStock