Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vilket cleansing balm är bäst? Vi har svaret!Vilket cleansing balm är bäst? Vi har svaret!Vilket cleansing balm är bäst? Vi har svaret!
Vilket cleansing balm är bäst? Vi har svaret!

Bäst i test av cleansing balms – återfuktande & effektiv rengöring

Cleansing balm smälter bort alla spår av makeup, rengör på djupet och lämnar huden återfuktad och mjuk. Har du inte redan testat rengöringsbalm, oljerengöring i fast form, är det hög tid. Våra favoriter gör rengöringen till en härlig ritual.

BÄST I TEST AV CLEANSING BALMS 2022. Om du inte har testat ett cleansing balm så är det hög tid nu. Det är en mild rengöringsform – perfekt för torr hy – och den passar perfekt för att ta bort makeup. Vi listar bäst i test och allt du behöver veta om produkten.

LÄS MER: Bäst i test av micellärt vatten – så använder du det rätt

1. BÄSTA CLEANSING BALM – Bästa cleansing balm för lyster: Lumene Nordic c pure glow cleansing balm 

Recension på Nordic c pure glow cleansing balm från Lumene.Recension på Nordic c pure glow cleansing balm från Lumene.Recension på Nordic c pure glow cleansing balm från Lumene.
Recension på Nordic c pure glow cleansing balm från Lumene.

Nordic c pure glow cleansing balm, 125 ml, Lumene.
Effektiv rengöring i smidig tub (för vem gillar egentligen att pilla med fingrarna i en burk?). Konsistensen är härligt krämig och tjock utan att lämna huden fet. Makeup och orenheter försvinner lätt. Och ingredienser som nordiska hjorton och c-vitamin får huden att se strålande pigg och fräsch ut. Utmärkt för att väcka huden till liv en tidig morgon! Mycket prisvärd – och dryg på köpet. ”Det blir rent och snyggt efter en snabb städning. Det behövs dessutom bara en liten klick för att huden ska bli ordentligt ren”, säger redaktionschef Jenny Bergquist.
Betyg: 5
ANNONS
Köp här (länk till Lyko) 

Den är supereffektiv och bryter ner sminket väldigt fort

2. Bästa effektiva cleansing balm: Emma S Melting cleansing balm

Recension på Melting cleansing balm från Emma S.Recension på Melting cleansing balm från Emma S.Recension på Melting cleansing balm från Emma S.
Recension på Melting cleansing balm från Emma S.

Melting cleansing balm, 100 ml, Emma S.
Krämig balm som förvandlas till en mjölkig rengöring vid kontakt med vatten. Smälter snabbt bort sminket och lämnar huden ren och fräsch, men ögonen behöver separat remover. ”Älskar det mesta med denna produkt. Synd att den inte tar bort ögonmakeup”, säger testare Louise Holck Clausen. ”Den är supereffektiv och bryter ner sminket väldigt fort. Jag behöver inte massera länge alls”, säger testare May Sundström.
Betyg: 4,9
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

3. Bästa cleansing balm för torr hud: Banila co Clean it zero cleansing balm original

Recension på Clean it zero cleansing balm original från Banila co.Recension på Clean it zero cleansing balm original från Banila co.Recension på Clean it zero cleansing balm original från Banila co.
Recension på Clean it zero cleansing balm original från Banila co.

Clean it zero cleansing balm original, 100 ml, Banila co.
Mjuk balm som känns ljuvlig på huden. ”Produkten lovar att ta bort även vattenfast makeup och alla hudens orenheter i ett enda steg, samt lämna huden återfuktad och fräsch. Och ja, den håller verkligen vad den lovar. Så imponerad! Jag som har känslig hy och känsliga ögon reagerar inte alls på denna milda men ändå effektiva produkt”, säger testare Linda Nestor.
Betyg: 4,7
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

4. Bästa lyxiga cleansing balm: Elemis Pro collagen cleansing balm

Recension på Pro collagen cleansing balm från Elemis.Recension på Pro collagen cleansing balm från Elemis.Recension på Pro collagen cleansing balm från Elemis.
Recension på Pro collagen cleansing balm från Elemis.

Pro collagen cleansing balm, 100 g, Elemis.
Den här honungslena balmen kan även användas som mask. Doftar lite väl starkt för ögonområdet, men trollar effektivt bort smuts och smink. Fukta den medföljande handduken med varmt vatten och svep över ansiktet för extra lyxig känsla. ”Förutom att produkten ger spakänsla och välbefinnande känns huden ren på djupet och får en underbar mjukhet och glans”, säger redaktör Maria Nylén. Så skön, men svidande dyr!
Betyg: 4,6
ANNONS
Köp här (länk till Bangerhead).

Lagom fet och lagom oljig. Lämnar ingen hinna på huden efteråt heller

5. Bästa ekologiska cleansing balm: Comfort zone Sacred nature cleansing balm

Recension på Sacred nature cleansing balm från Comfort zone.Recension på Sacred nature cleansing balm från Comfort zone.Recension på Sacred nature cleansing balm från Comfort zone.
Recension på Sacred nature cleansing balm från Comfort zone.

Sacred nature cleansing balm, 110 ml, Comfort zone.
Ekologisk balm med naturliga oljor i fin men tung glasburk. Känns snäll mot huden och får lätt bort sminket från både ögon och resten av ansiktet. Doftfri. ”Perfekt konsistens, som att scoopa upp en urlyxig gelé och massera in. Lagom fet och lagom oljig. Lämnar ingen hinna på huden efteråt heller”, säger testare Anna Börjesson. Dyr – men det naturliga innehållet är värt en extra slant.
Betyg: 4,5
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

6. Bästa billiga cleansing balm: Indy beauty Antioxidant cleansing balm  

Recension på Antioxidant cleansing balm från Indy beauty.Recension på Antioxidant cleansing balm från Indy beauty.Recension på Antioxidant cleansing balm från Indy beauty.
Recension på Antioxidant cleansing balm från Indy beauty.

Antioxidant cleansing balm, 100 ml, Indy beauty.
Tjock balm som lämnar en lite fet känsla på huden. Mindre kul på morgonen, men toppen som kvällsrengöring för torrisar. ”Eftersom denna är helt parfymfri känns den extra snäll mot hyn, inklusive ögonområdet. Faktum är att den lyckas få bort min annars tuffa vattenfasta mascara. En kontroll efter med micellärvatten visar tydligt att all makeup är nästan helt borta!”, säger testare Jasminda Blanco.  
Betyg: 4,4
ANNONS
Köp här (länk till Meds).

7. Bästa cleansing balm för känslig hud: Clinique Take the day off cleansing balm

Recension på Take the day off cleansing balm från Clinique.Recension på Take the day off cleansing balm från Clinique.Recension på Take the day off cleansing balm från Clinique.
Recension på Take the day off cleansing balm från Clinique.

Take the day off cleansing balm, 125 ml, Clinique.
Supermjuk balm som smälter som smör på huden. Rengör snällt utan att irritera, även i ögonområdet. Kanon för känslig hy, men även för andra hudtyper då den varken torkar ut eller mättar med för mycket fukt. ”Tycker den är väldigt effektiv för både hudrengöring och för att ta bort mascara och eyeliner. Känns skonsamt och milt och sminket försvinner enkelt”, säger testare Linda Nestor.
Betyg: 4
ANNONS
Köp här (länk till Nordicfeel).

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

LÄS MER: Hudvård: produkterna du borde lägga pengar på – och de här kan du skippa 

Så lyckas du med cleansing balm – vanliga frågor och svar

Grunden för hälsosam hud är bra rengöring. Med en rengöringsbalm får du inte bara bort makeup och orenheter, utan också en len och återfuktad hud med fint glow. Vi guidar till trendrengöringen.

Vad är ett cleansingbalm?

SVAR: En rengöringsbalm, eller cleansing balm, hjälper till att ta bort överskottstalg, föroreningar, solskydd och annan smuts som huden har samlat på sig under dagen. Den löser upp makeup och funkar extra bra på vattenfasta produkter eller produkter med long lasting-effekt. En rengöringsbalm går att likna vid en klassisk rengöringsolja, men i fast form.

Hur använder jag det?

SVAR: Ta en liten klick cleansing balm, förslagsvis med en spatel, och massera in i ansiktet. De flesta masseras in på torr hud, men läs på förpackningen. När du masserar kommer du att märka att din makeup löses upp och smälter bort. När balmen kommer i kontakt med huden blir den till olja, som sedan tas bort med vatten.

Funkar rengöringsbalm som ensam rengöring?

SVAR: Vid lättare makeup, absolut! För att få bort eventuella rester – avsluta med ett micellärvatten, så har du den perfekta dubbel-rengöringen. Har du tung makeup kan det vara skönt att gå in efteråt med en mjölk- eller gelérengöring.

Vad är skillnaden mellan rengöringsolja och cleansing balm?

SVAR: De har många likheter resultatmässigt, men mycket handlar om vilken känsla du vill åt och vad du trivs bäst med att använda. En rengöringsbalm är i fast form, vilket gör doseringen enkel, och den extraknäcker som snabb mask om du låter den sitta en stund på huden innan du masserar och sköljer. Vår testvinnare, Elemis Pro-collagen cleansing balm, är superskön som mask på både ansikte och händer.

Varför är rengöringsbalm bra?

SVAR: Det finns många fördelar. Dels att den effektivt löser upp makeupen, men också att huden inte stramar efter tvätt som den kan göra efter tvätt med löddrande produkter. Bonus är massagen, som ökar blodcirkulationen i ditt ansikte, vilket ger lyster och mer spänst. De flesta rengöringsbalms innehåller också ingredienser som gör din hud bebismjuk.

Funkar cleansing balms för alla hudtyper?

SVAR: De flesta rengöringsbalms gör det, men de är extra bra för alla med torr hud, särskilt under vinterhalvåret. Många med fetare hud är rädda för att använda oljebaserade produkter, men sköljer du av balmen ordentligt och avslutar med micellärvatten

kan du släppa oron och tvätta på.

Undvik vanliga misstagen med cleansing balm

1. För mycket produkt
Många balms kommer i burk, vilket kan göra det svårt att dosera. För att underlätta är det värt att investera i en liten spatel som du tar upp produkt med (i lyxigare varianter ingår ofta dessa). Det krävs mindre produkt än vad du tror – tänk att en kikärta räcker.

2. Sveda i ögonen
Var noga med att kolla om din rengöringsbalm går att använda runt ögonen. Vissa rengöringar har en exfolierande effekt och är inte anpassade för att ta bort ögonmakeup. Då krävs en dubbel-rengöring, det vill säga en annan rengöring före eller efter din rengöringsbalm, just kring ögonen.

3. Otillräcklig sköljning
En del företag förespråkar att produkten ska tas bort med en bomullsrondell eller frottéhandduk för bästa resultat. Men känslan av att ha något kvar i ansiktet kan vara obehaglig och störande. Skölj av ansiktet och avsluta med att dutta det torrt med handduken.

LÄS MER: Kemisk peeling för ansiktet – bäst i test (som du kan göra hemma)

LÄS MER: Vilken sminkborttagning använde Lady Gaga på Oscarsgalan?