Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Lär dig allt om hur du applicerar concealer som ett proffs.Lär dig allt om hur du applicerar concealer som ett proffs.Lär dig allt om hur du applicerar concealer som ett proffs.
Lär dig allt om hur du applicerar concealer som ett proffs.

Stort bäst i test av concealer 2022 – med guide till rätt applicering!

Rätt concealer kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som små blemmor på ett kick. Vi har gjort ett stort test med marknadens bästa concealers och utsett bäst i test. Dessutom ger vi våra bästa tips för hur du lyckas med ditt smink – och guidar till hur du undviker de vanligaste concealermisstagen.

En concealer används, som namnet avslöjar, för att dölja. Främst har den två funktioner: dölja mörka ringar under ögonen och dölja blemmor. Sedan finns det olika typer av concealer för olika behov. En vanlig concealer matchar din hudton och foundation, är ofta lättare i konsistensen och är perfekt om du vill täcka blemmor eller lättare skuggor under ögonen. Här hittar du topplistan för vanliga concealers som är bäst i test just nu – så du vet vilken som passar just dig och dina behov.

Det finns även korrigerande (correcting) concealers som används för att neutralisera en röd, blå, gul eller mörklila underton i hyn. Dessa concealer kan vara antingen gröna, gula, lila eller persikofärgade. Längst ner i den här artikeln kan du läsa mer om colour correcting concealers och även få tips på hur du använder concealer rätt för att dölja rödhet eller ljusa upp under ögonen. 

Topplista: Bästa concealern 2022

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje concealer och se vilken som passar dig och din hy bäst.
1. BÄST I TEST 2022 - Bästa multitaskande concealer: DIOR Forever skin correct concealer. Betyg: 5
2. Bästa longwear concealer:
Milk Makeup Flex concealer. Betyg: 4,8
3. Bästa vårdande concealer:
By Terry Hyaluronic hydra-concealer. Betyg: 4,7
4. Bästa concealer för torr hud:
Tarte Shape tape ultra creamy concealer. Betyg: 4,7
5. Bästa matta concealer:
Armani Beauty Power fabric concealer. Betyg: 4,6
6. Bästa täckande concealer:
IT Cosmetics Bye bye under eye concealer. Betyg: 4,5
7. Bästa billiga concealer mot mörka ringar:
Maybelline Instant anti-age eraser concealer. Betyg: 4,2
BONUS - Bästa kultprodukt:
Yves Saint Laurent Touche éclat high cover concealer. Betyg: 4,6

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

”Både täcker mörka ringar och ljusar upp området”

1. Bästa concealer 2022! DIOR Forever Skin correct concealer

Recension på Forever skin correct concealer från Dior.Recension på Forever skin correct concealer från Dior.Recension på Forever skin correct concealer från Dior.
Recension på Forever skin correct concealer från Dior.

Forever skin correct concealer, 11 ml, Dior.
En dyrgrip väl värd sitt pris. Den både täcker mörka ringar och ljusar upp området. Har en härlig krämig konsistens som är lättarbetad och smälter in i huden. Trots olika hudtyp upplever ingen av testarna att den lägger sig i porer eller i fina linjer. Den dryga formulan är fulltäckande men kan också med fördel användas som lättare foundation vid behov. Med imponerande nog hela 30 olika nyanser kan den här lyxliraren bli mångas favorit.
Betyg: 5
Mer info och köp här (länk till Kicks).

2. Bästa longwear concealer: Milk Makeup Flex concealer

Recension på Flex concealer från Milk Makeup.Recension på Flex concealer från Milk Makeup.Recension på Flex concealer från Milk Makeup.
Recension på Flex concealer från Milk Makeup.

Flex concealer, 5,9 ml, Milk Makeup.
Formulan imponerar och känns lätt trots att den täcker både mörka ringar och rodnad så pass bra. Håller även riktigt länge utan att bli kakig eller smula sig. En concealer som gör skillnad utan att kännas på huden. Vegansk och cruelty free. Finns i 16 nyanser.
Betyg: 4,8
Mer info och köp här (länk till Sephora).

3. Bästa vårdande concealer: By Terry Hyaluronic hydra-concealer

Recension på Hyaluronic hydra-concealer från By Terry.Recension på Hyaluronic hydra-concealer från By Terry.Recension på Hyaluronic hydra-concealer från By Terry.
Recension på Hyaluronic hydra-concealer från By Terry.

Hyaluronic hydra-concealer, 5,9 ml, By Terry.
Lättarbetad och lystergivande concealer som känns återfuktande hela dagen. Testets kultklassiker Touche Éclat från YSL skapades av Terry de Gunzberg som senare gick vidare och grundade sitt märke By Terry. Hennes egen variant på uppljusande concealer är lika lyxig och täcker bra. Något klumpig hylsa, penseln kan ibland klicka ut lite väl mycket produkt. Vegansk. Finns i 6 nyanser.
Betyg: 4,7
Mer info och kör här (länk till Lyko).

4. Bästa concealer för torr hud: Tarte Shape tape ultra creamy concealer

Recension på Shape tape ultra creamy concealer från Tarte.Recension på Shape tape ultra creamy concealer från Tarte.Recension på Shape tape ultra creamy concealer från Tarte.
Recension på Shape tape ultra creamy concealer från Tarte.

Shape tape ultra creamy concealer, 10 ml, Tarte
För den som gillar Tartes populära Shape Tape concealer men behöver lite extra fukt lanseras nu en extra fuktgivande variant! Lägger sig fint på huden och täcker finnar på ett naturligt sätt. Förpackningen är tyvärr lite klumpig och applikatorn lite väl stor. Men resultatet levererar. Lätt doft. Vegansk och cruelty free, finns i 16 nyanser.
Betyg: 4,7
Mer info och köp här (länk till Sephora).

5. Bästa matta concealer: Armani Beauty Power fabric concealer

Recension på Power fabric concealer från Armani Beauty.Recension på Power fabric concealer från Armani Beauty.Recension på Power fabric concealer från Armani Beauty.
Recension på Power fabric concealer från Armani Beauty.

Power fabric concealer, 6 ml, Armani Beauty.
Trots den tunna matta konsistensen upplevs concealern som både täckande och lystergivande. Känslan på huden är sammetsmjuk vilket flera testare uppskattar. Applikatorn är tunn och spetsig vilket gör den enkelt att använda. Något stark doft för vissa testare. Finns i 20 nyanser.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Kicks).

6. Bästa täckande concealer: IT Cosmetics Bye bye under eye concealer

Recension på Bye bye under eye concealer från IT Cosmetics.Recension på Bye bye under eye concealer från IT Cosmetics.Recension på Bye bye under eye concealer från IT Cosmetics.
Recension på Bye bye under eye concealer från IT Cosmetics.

Bye bye under eye concealer, 12 ml, IT Cosmetics.
Riktigt heltäckande concealer som trollar bort både envisa mörka ringar och finnar. Extremt dryg och kan därför användas även som foundation. Något tjock konsistens för vissa testare, men ytterst lite produkt behövs. Var noga med att värma upp den mellan fingrarna innan du duttar på, annars är den svårarbetade. Kommer i smidig tub med pip vilket känns hygieniskt. Pluspoäng för vattenfast formula. Finns i 24 nyanser.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Kicks).

7. Bästa billiga concealer mot mörka ringar: Maybelline Instant Eraser Anti-Age Eye Concealer

Recension på Instant eraser anti-age eye concealer från Maybelline.Recension på Instant eraser anti-age eye concealer från Maybelline.Recension på Instant eraser anti-age eye concealer från Maybelline.
Recension på Instant eraser anti-age eye concealer från Maybelline.

Instant eraser anti-age eye concealer, 6,8 ml, Maybelline.
Ett riktigt budgetkap som passar utmärkt som all around concealer. Formulan känns lätt och det är enkelt att bygga upp en ordentlig täckning under ögonen. Vissa testare upplever att den efter ett tag lägger sig i fina linjer om inte puder applicerats över. Applikatorn är mjuk och roligt formad, men något klumpig att använda. Finns i 18 nyanser.
BETYG: 4,2
Mer info och köp här (länk till Lyko).

BONUS! Bästa kultconcealer: Yves Saint Laurent Touche éclat high cover concealer

Recension på Touche éclat high cover concealer från Yves Saint Laurent.Recension på Touche éclat high cover concealer från Yves Saint Laurent.Recension på Touche éclat high cover concealer från Yves Saint Laurent.
Recension på Touche éclat high cover concealer från Yves Saint Laurent.

Touche éclat high cover concealer, 2,5 ml, Yves Saint Laurent.
En kultförklarad concealer och ett måste att prova någon gång i livet. Den lyxiga hylsan med klickfunktion och pensel är enkel att använda och ger precis rätt mängd produkt. Ljusar upp under ögonen och ger ett fint glow. Täcker mindre finnar och lättare ringar under ögonen. Kan även användas som highlighter på kindbenen! Finns i 16 nyanser.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Lyko). 

LÄS MER: Foundation – bäst i test (och tipsen för att hitta rätt nyans!) 

 

Så lyckas du med concealer – vanliga frågor och svar + våra bästa tips för en fläckfri bas

Concealer är ett oslagbart vapen när livet utmanar skönheten. Men concealer är också en mindre vetenskap. Det finns sorter som täcker, ljusar upp, färgkorrigerar och så vidare i all snyggifierande oändlighet. Här förklarar vi skillnaden och ger vi dig våra bästa tips för allt som rör concealer!

Foto: SHUTTERSTOCK / REX SHUTTERSTOCK TT NYHETSBYRÅN

Ska jag ha concealer över eller under min foundation?

SVAR: Vanligast är under foundation, men önskar du riktigt hög täckning (tänk megafinne eller tatuering) kan du även applicera ovanpå foundation.

Hur hittar jag rätt nyans?

SVAR: Be om hjälp i butiken för att hitta en nyans som spårlöst gifter sig med både huden och din foundation. Vissa märken har även en guide på sin hemsida där du kan testa nyanserna digitalt! Har du väl hittat en concealernyans du gillar kan du utgå från den när du får hjälp med nästa köp. Under ögonen är en till två nyanser ljusare ett bra riktmärke, då ljusar du upp det partiet. I övriga ansiktet gäller samma nyans och ton som din hud. Neutrala eller lätt gula nyanser är mest smickrande. Grönt är bra om du vill korrigera rödhet. Bland nästa frågor kan du läsa mer om correcting concealer. 

Jag har mörka ringar under ögonen. Vilken concealer ska jag välja?

SVAR: I färghjulet är gult motpol till blått/lila, så en concealer med gula undertoner är ditt säkraste kort. Välj en nyans som är en till två nyanser ljusare än din hudton, så ljusas hela ögonpartiet upp och ger en optisk illusion av åtta timmars skönhetssömn (det är den här uppljusande effekten som gett YSL Touche Éclat kultstatus). Jobba in concealern med pensel eller beautyblender. Fixera sedan försiktigt med ett ljust puder. Välj en fuktgivande, flytande concealer som inte sipprar ner i linjer eller torkar ut det redan fuktfattiga ögonområdet. Och täck bara där du verkligen är mörk - en onödig överdos concealer vid ögat är aldrig smickrande.

Hur trollar jag bort ytliga blodkärl, ärr och rodnad?

SVAR: Rödhet är ett vanligt gissel bland de av oss som är tunnhudade nordbor. Grönt neutraliserar rödhet med bravur. Leta efter korrigerande concealers i grönt som neutraliserar ovälkomna inslag som synliga kapillärer, färska akneärr och finnar. Du lägger sedan din vanliga hudtonade concealer ovanpå. Grunda med fukt - röd hy kan vara torr och lite skorvig. En silikonbaserad primer jämnar till det mesta.

Be om hjälp i butik för att hitta rätt nyans för dig!

Concealern lägger sig i mina torrhetslinjer. Vad gör jag?

SVAR: Överdosering är ofta boven. Om du får för mycket concealer på huden - dutta försiktigt av med mjukt papper. Less is more. Den som känner sig torr under ögonen bör ta säkerhetsavstånd från matta concealers! Gelbaserade eller flytande concealers med hög elasticitet är din grej. Investera i en beautyblender, som du fuktar och duttar in produkten med. Är du riktigt ambitiös, googla ”bake concealer” och lär dig att ”baka” sminket under ögonen för att få till en ordentlig täckning som inte spricker.

Hjälp! Det blir kakigt under ögonen. Varför?

SVAR: Knepet för att inte din korrigerande concealer ska fastna i fina linjer eller kännas kakig under ögonen är att jobba med tunna lager och jobba in produkten snabbt innan den torkar. Och självklart: se till att vara ordentligt återfuktad under ögonen innan du påbörjar processen.

Varför ska jag använda en korrigerande concealer?

SVAR: En korrigerande concealer är en perfekt investering om du tycker att din vanliga concealer inte riktigt gör jobbet de dagar när ögonområdet ser ut att ha genomlidit sju svåra år. På några minuter trollar du bort flera timmars missad sömn och suddar ut följderna av en för rolig utekväll.

Vilken färg ska jag använda på corrector concealer?

SVAR: Är det mörka ringar som du verkligen vill täcka är det en färgkorrigerande concealer i rosa, persikofärgad eller orange nyans du ska sträcka dig efter. Det beror på vilken hudfärg du har. Vill du testa correctors bortom ögonpartiet gäller följande tumregler: gult är bra för att täcka plitor och highlighta ansiktet, grönt neutraliserar rödhet och lila tar udden av gula partier i ansiktet.

5 vanligaste misstagen du gör med concealer

1. Du har concealer för nära ögat

När du vill dölja mörka ringar, lägg inte concealer hela vägen upp till ögats kant. Dutta bara där du faktiskt är mörk. Annars blir det lätt kakigt och du kan se flera år äldre ut.

2. Du lägger ett för tjockt lager

Vi vet, ibland tänker man att en rejäl portion är effektivaste medicinen. Men concealer är ett skolexempel på när "less is more".

3. Din concealer har för mörk nyans

Kardinalsynden inom concealervetenskap är att välja en för mörk nyans. Resultatet blir lerigt och åldrande.

4. Du gnider/stryker på din concealer

Dutta är den rätta tekniken, oavsett om du applicerar med fingrar, beautyblender eller pensel. Stryk eller gnid inte.

5. Du glömmer pudersteget

Concealer bör fixeras med ett lätt svep puder, annars är den dömd att glida av under dagen. Underskatta inte vikten av en bra pensel eller beautyblender under Operation Täckning.

 

LÄS MER: 7 vanliga misstag som gör dina mörka ringar ännu mörkare

LÄS MER: SKÖNHETSIKON  Susanne Ljung berättar historien om YSL Touche Éclat

LÄS MER: Alltid rätt med rött – tips på 9 klassiska och snygga röda läppstift (och hur då målar läpparna bäst!)