Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Damernas Värld panel testar allt från hårprodukter till hudvård och smink.Damernas Värld panel testar allt från hårprodukter till hudvård och smink.Damernas Värld panel testar allt från hårprodukter till hudvård och smink.
Damernas Värld panel testar allt från hårprodukter till hudvård och smink. Foto: Privat / Weronika Bela

Damernas Världs testpanel – lär känna kvinnorna bakom våra skönhetstest

Redan för 25 år sedan började Damernas Värld göra våra uppskattade test, och i dag gör vi 25 olika tester per år: allt för att du ska få veta vilka produkter som är värda din tid och dina pengar. Här berättar personerna bakom testerna om hudtyp, favoritprodukter och dråpliga missöden.

Skönhetsredaktören: ”Så utser vi vinnarna”

Damernas Världs redaktion och läsare har alltid varit lite extra intresserade av skönhetsprodukter, och det var Blenda Ulander, Damernas Världs legendariska skönhetsredaktör i mer än 30 år, som initierade Bäst i test – som sedan dess har varit bland dem mest lästa och älskade sidorna i tidningen. Under mina 15 år som skönhetsredaktör (varav tre år på Damernas Värld) har jag sett hur skönhetsintresset vuxit i Sverige, speciellt fascinationen för hudvård, vilket lett till att marknaden växt enormt men också blivit allt mer svårnavigerad och gett ett större behov av oberoende vägledning. 

Under 2020 och 2021 ökade vi inte bara antalet tester på damernasvarld.se utan breddade även testpanelen. I dag består testpanelen, förutom av redaktionen, av kvinnor från hela Sverige i åldern 27 till 64 år. Vi testar långt fler produkter än vad som kommer med i det slutgiltiga testet. Att betygen är höga beror alltså på att vi bara lyfter fram den bästa - ofta inom sin egna underkategori. Ett exempel är testet med ansiktsrengöring: där har vi utsett den bästa balmrengöringen, den bästa gelrengöringen och det bästa micellärvattnet. Anna Börjesson gör ett hästjobb med att koordinera och vi testar produkterna under olika längd, upp till tre månader om nödvändigt. Panelen och jag väger in alla olika aspekter, som vad produkten lovar, förpackningen, doften och känslan - och så klart resultatet! Vi gör inga kliniska labbtester - recensionerna är resultatet av vad riktiga människor upplever och tycker, och hur produkten fungerar i deras liv. Det är mycket arbete som ligger bakom!

Själv har jag testandet som jobb, men det är en stressig vardag att få ihop med möten, små barn och skrivande. Därför är jag allergisk mot konstruerade behov, men också märken och produkter som spelar på dålig självkänsla, och använder ord som ”oren” och ”anti-age” i marknadsföring. Produkter med beskrivningar ”white” och ”light” testar vi inte eftersom de är exkluderande. Jag är en luttrad skönhetsredaktör och tror inte på under, men jag är svag för en lyxig förpackning, en god doft och något som tacklar mina porer, mörka ringar och pigmentfläckar. 

Här lär du känna testpanelen närmare, och glöm inte att kontinuerligt besöka damernasvarld.se, där vi ständigt uppdaterar våra tester och även lägger ut de tester som inte dyker upp i magasinet - allt för att du ska kunna göra ännu mer medvetna val. 

/Anja Skeppe Grahn, skönhetsredaktör

Här är Damernas Världs testpanel!

Paneldeltagare och redaktör Anna Börjesson

Foto: Weronika Bela

Anna samordnar Bäst i test, vilket betyder att hon tillsammans med Anja gör ett urval av produkter som ska testas och ser till att alla testare får produkter samt frågor att förhålla sig till. Hennes skönhetsintresse har funnits länge, men tog ordentlig fart för några år sedan när hon praktiserade på Damernas Värld.
Ålder: 28 år
Hud: Tålig blandhy, stora porer. Normal hud på kroppen.
Hår: Medeltjockt och ofärgat med självfall, tendens till friss och fet hårbotten.
Vad är viktigt för dig när det gäller skönhet?
– För mig är ritualen kring hudvård viktig. Konsistensen, doften och förpackningen spelar roll, utöver resultat såklart. Men även företagets miljötänk! 

Annas skönhetsfavoriter 

Färgat läppbalsam från Clarins

Instant light natural lip perfector från Clarins.Instant light natural lip perfector från Clarins.Instant light natural lip perfector från Clarins.
Instant light natural lip perfector från Clarins.

”Underbart mjukt och väldoftande vardagsglans”
Instant light natural lip perfector, Clarins. Mer info och köp här (länk till Lyko)

Vegansk hårolja från Maria Nila 

True soft argan oil från Maria NilaTrue soft argan oil från Maria NilaTrue soft argan oil från Maria Nila
True soft argan oil från Maria Nila

”All skepsis mot hårolja försvann när jag fick prova denna. Mina toppar ser välmående ut, och håret doftar gott i flera dagar.”
True soft argan oil, Maria Nila. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Paneldeltagare Zainab Jones

Zainab var nyfiken på smink redan i tidig ålder, men hennes intresse för hudvård växte fram när hon i tonåren fick akne och postinflammatorisk hyperpigmentering.
Ålder: 39 år
Hudtyp: Kombinerad aknebenägen hud, känslig mot parfym och eteriska oljor. Torr på kroppen.
Hår: Lockigt/afro i behov av mycket fukt.
Vad uppskattar du mest med att vara med i testpanelen?
– Jag har introducerats för många nya produkter som jag inte hade vågat testa förut. Ofta är recensioner i tidningar inte riktade till personer med melaninrik hud, så det är roligt att vara med och testa produkter som kan bli nya favoriter för oss melaninrika! 

Zainabs skönhetsfavoriter 

Puder från Gucci

Poudre de beauté mat naturel från Gucci.Poudre de beauté mat naturel från Gucci.Poudre de beauté mat naturel från Gucci.
Poudre de beauté mat naturel från Gucci.

”Ger ett magisk glow som påminner om härliga sommarkvällar!”
Poudre de beauté mat naturel, Gucci. Mer info och köp här (länk till Åhlens)

Handkräm från Skin Treat

Exfoliating AHA + BHA + PHA foot cream från Skin Treat.Exfoliating AHA + BHA + PHA foot cream från Skin Treat.Exfoliating AHA + BHA + PHA foot cream från Skin Treat.
Exfoliating AHA + BHA + PHA foot cream från Skin Treat.

”Den exfolierande effekten gör mina torra fötter så lena!”
Exfoliating AHA + BHA + PHA foot cream, Skin Treat. Mer info och köp här (länk till Kicks)

LÄS MER: Zainab är även skönhetsbloggare hos Damernas Värld, du hittar hennes blogg här

Paneldeltagare och redaktionschef Jenny Bergquist

Jennys skönhetsintresse har följt med hela livet, och hon är lite extra noga med håret. Genom testerna har syrorna blivit hennes trogna vänner, men hon är också alltid på jakt efter fukt.
Ålder: 52 år
Hudtyp: Blank t-zon och yttorr hud som börjar tappa elasticiteten. En del pigmentfläckar och linjer. Aningen torr hud på kroppen.
Hår: I grunden bra kvalitet, men torrt och frissigt efter 20 år av blekningar.
Har du haft några missöden när du testat produkter?
– För ett par år sedan var det ett väldigt effektivt silverschampo som gjorde mitt hår grått med inslag av lila. Tyvärr var det mitt eget fel, som låtit schampot sitta i för länge på mitt sönderblekta hår. Men man lär sig av sina misstag och numera är jag snabb som blixten när jag använder silverschampo. 

Jennys skönhetsfavoriter 

Ögonkräm från Kiehl's

Creamy eye treatment från Kiehl's.Creamy eye treatment från Kiehl's.Creamy eye treatment från Kiehl's.
Creamy eye treatment från Kiehl's.

”Det skulle bli riktigt dålig stämning om någon tog ifrån mig den här ögonkrämen.”
Creamy eye treatment, Kiehl's. Mer info och köp här (länk till Kicks)

Puder från Palina 

Prowder från Palina.Prowder från Palina.Prowder från Palina.
Prowder från Palina.

”Mattar ner min blanka t-zon utan att täppa till porerna.”
Prowder, Palina. Mer info och köp här (länk till Lyko).

 

Paneldeltagare och digital redaktör Maria Nylén

Foto: Privat

Maria är ny i panelen. Hennes skönhetsintresse har alltid funnits tack vare hennes mamma som älskade makeup och färg. För henne handlar det om en känsla – och att få tänka på sig själv en stund och om att få vara kreativ. Och så älskar hon krämer!  
Ålder: 44 år
Hud: Torr hud framför allt under höst och vinter och mest på kinder och runt ögon – annars blandhy som är solkänslig. Fet hy i pannan. På kroppen torr hud framför allt på ben, fötter och händer.  
Hår: Mycket tunna och fina strån. Rakt och ömtåligt. Ljusa slingor i annars brunt hår.
Vad ser du fram emot med att vara med i panelen?
– Att hjälpa läsarna att hitta bra skönhetsprodukter för sina olika behov. Det händer mycket inom t.ex. hudvård men allt passar inte alla och vi testar för att kunna guida våra läsare att bli medvetna och kräsna konsumenter. 

Marias skönhetsfavoriter

Ansiktsrengöring från Verso

Facial cleanser från Verso.Facial cleanser från Verso.Facial cleanser från Verso.
Facial cleanser från Verso.

”Rengör snabbt, effektivt och enkelt och torkar inte ut huden.”
Facial cleanser, Verso. Mer info och köp här (länk till Skincity)

Läppbalsam från Xlash

Xlips EGF intensive care lip balm från XlashXlips EGF intensive care lip balm från XlashXlips EGF intensive care lip balm från Xlash
Xlips EGF intensive care lip balm från Xlash

”Saknar det varje gång det tar slut! Sitter som berget, gör läpparna mjuka med lagom glans. Använder dagligen.”
Xlips EGF intensive care lip balm från Xlash. Mer info och köp här (länk till Lyko)

Paneldeltagare Jasminda Blanco

Foto: Privat

I Jasmindas vänkrets har skönhet alltid stått högt på listan av samtalsämnen. Hon älskar allt från att experimentera med smink och lägga en ansiktsmask efter en stressig dag till att exfoliera hela kroppen. För henne är skönhetsintresset att ge kärlek till sig själv.
Ålder: 36 år
Hudtyp: Blandhy, åt det feta hållet med akne ibland. På kroppen, torr och känslig.
Hår: Tunna frissiga, lockiga hårstrån, känslig hårbotten.
Vad har du upptäckt genom att vara med i testpanelen?
– Jag har fått en helt ny respekt för testpanelernas hårda slit och insett vilken nytta jag kan dra av att någon med liknande förutsättningar testat om produkterna håller vad de lovar. Tidigare shoppade jag nog mer utifrån förpackningars utseende, reapriser och rykten men som testdeltagare har jag blivit en mer medveten konsument.

Jasmindas skönhetsfavoriter

Hårstylingkräm från Shu Uemura 

Netsu design blow dry cream från Shu Uemura.Netsu design blow dry cream från Shu Uemura.Netsu design blow dry cream från Shu Uemura.
Netsu design blow dry cream från Shu Uemura.

”Revolutionerande i min hårrutin, förkortar föningstiden och ger salongresultat hemma.”
Netsu design blow dry cream, Shu Uemura. Mer info och köp här (länk till Kicks)

Concealer från It Cosmetics

Bye bye under eye concealer från It Cosmetics.Bye bye under eye concealer från It Cosmetics.Bye bye under eye concealer från It Cosmetics.
Bye bye under eye concealer från It Cosmetics.

”Trollar bort mörka ringar under ögonen och håller hela dagen.”
Bye bye under eye concealer, It Cosmetics. Mer info och köp här (länk till Kicks)

Paneldeltagare Linda Nestor

Foto: Privat

Lindas hudvårdsintresse grundar sig i att hon haft problem med akne. Hon har testat mycket för att få bukt på detta och vill ha produkter som håller huden fri från finnar och suddar ut akneärr.
Ålder: 35 år
Hud: Känslig blandhy som lätt får finnar och vita pormaskar/knottror. Börjar få fina linjer vid ögonen och har lite akneärr vid käklinjen. På kroppen, normal hud med tendens till finnar.
Hår: Ofärgat, tjockt hår med tunna strån. Inte skadat men torrt och lite frissigt.
Vad har du upptäckt om skönhet genom att vara med i panelen?
– Att vi tycker så olika ibland beroende på vad vi har för hudtyp. Jag som har ganska fet hy märker sällan av torra fläckar till exempel. Och vilken mascara som är bäst beror ju ofta på vilken typ av fransar du har. Om du har som jag, väldigt stökiga fransar – ja då är en gummiborste oslagbart. 

Lindas skönhetsfavoriter

Ansiktsvatten/toner från Klairs

Supple preparation facial toner från Klairs.Supple preparation facial toner från Klairs.Supple preparation facial toner från Klairs.
Supple preparation facial toner från Klairs.

”Denna toner är så mild, återfuktande och snäll mot min hud.”
Supple preparation facial toner, Klairs. Mer info och köp här (länk till Skincity)

Ansiktskräm från Beauté Pacifique.

Clinical super3 booster från Beauté Pacifique.Clinical super3 booster från Beauté Pacifique.Clinical super3 booster från Beauté Pacifique.
Clinical super3 booster från Beauté Pacifique.

”Svindyr, men det gör inget. Jag märker stora resultat på knottrorna längst käklinjen!”
Clinical super3 booster, Beauté Pacifique. Mer info och köp här (länk till Skincity)

Paneldeltagare May Sundström

Foto: Privat

May är ny i panelen och ser fram emot att testa produkter som överraskar henne. Hon älskar hudvård, och det var när hon fick melasma efter en graviditet som hon nördade ner sig ordentligt.
Ålder: 37 år
Hud: Tålig normal/kombinationshud. Tendens till oljig t-zon. Torr på kroppen.
Hår: Tjockt men något slitet och torrt efter många års blekning.
Vilka två produktkategorier använder du dagligen?
– Ett grymt läppstift kan pigga upp den tråkigaste måndagen. Och så solkräm, den bästa produkten om du vill skydda din hud.

Mays skönhetsfavoriter

Läppglans från Glossier

Ultralip i nyans Ember från Glossier.Ultralip i nyans Ember från Glossier.Ultralip i nyans Ember från Glossier.
Ultralip i nyans Ember från Glossier.

”Den här får mig att se mycket piggare ut och nyansen framhäver mina läppar.”
Ultralip i nyans Ember, Glossier. Mer info och köp här (länk till Glossier)

Solkräm för ansiktet från La Roche-Posay

Anthelios anti-age spf 50 från La Roche-Posay.Anthelios anti-age spf 50 från La Roche-Posay.Anthelios anti-age spf 50 från La Roche-Posay.
Anthelios anti-age spf 50 från La Roche-Posay.

”Känns som en vanlig dagkräm och återfuktar under hela dagen. Dessutom doftfri!”
Anthelios anti-age spf 50, La Roche-Posay. Mer info och köp här (länk till LookFantastic)

Paneldeltagare Louise Holck Clausen

Foto: © HANS CLAUSEN

Även Louise är ny i panelen. Hon ser fram emot att testa andra produkter än de hon är van vid. För henne är hög kvalitet och tillförlitlighet viktigast, men de får gärna vara lite exklusivt och dofta gott också.
Ålder: 64 år
Hud: Blandhy, blir lätt fet i pannan men torr i övriga delar av ansiktet. På kroppen, normal hud.
Hår: Mjukt, typiskt nordiskt hår. Följsamt men blir lätt platt vid fuktigt väder.
Vad är du alltid på jakt efter när det kommer till skönhet?
– När jag kommer in i en skönhetsbutik går jag alltid direkt på läppglansen. Sen älskar jag ansiktskrämer, jag är kräsen men kan nog vara drömkunden för en skicklig expedit. 

Louises skönhetsfavoriter

Dagkräm från Clinique 

Dramatically different moisturizing lotion från Clinique.Dramatically different moisturizing lotion från Clinique.Dramatically different moisturizing lotion från Clinique.
Dramatically different moisturizing lotion från Clinique.

”En törstsläckare för huden, min dagliga bas i 15 år!”
Dramatically different moisturizing lotion, Clinique. Mer info och köp här (länk till Kicks)

Ansiktskräm för torr hy från La Roche-Posay 

Nutritic intense riche från La Roche-Posay.Nutritic intense riche från La Roche-Posay.Nutritic intense riche från La Roche-Posay.
Nutritic intense riche från La Roche-Posay.

”Känns som grädde på huden, jag älskar den.”
Nutritic intense riche, La Roche-Posay. Mer info och köp här (länk till Meds)

LÄS MER: Här hittar du våra bäst i test - alla skönhetskategorier som testats och recenserats av vår panel