Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DV testar askungecrèmer och korar bäst i test

En askungecrème ska på några få minuter förvandla ditt trötta ansikte till en strålande och upplyft historia. Vi har testat sju askungecrèmer som alla utlovar en piggare hy – men håller förtrollningen ända till midnatt?

Har du, olikt sagornas prinsessor, inte fått sova i hundra år utan snarare fem timmar, och har väckts av en irriterande väckarklocka i stället för en charmerande prins är en så kallad askungecrème en produkt att titta lite närmare på.

Crèmen är tänkt att på några få minuter ge ditt ansikte ett piggare utseende och trolla fram ett vackrare du – precis som den goda fen gjorde för Askungen, därav namnet. Det finns olika slags crèmer som fungerar på lite olika sätt: en del verkar mest lyftande, andra ger mycket lyster men mindre lyft och en del ger både lyft och lyster. Gemensamt för dem alla är att du omedelbart ska se en skillnad på huden, helst en markant sådan.

En del askungecrèmer ska appliceras före din dagcrème, andra efter. Läs därför noga på förpackningen hur just din crème är tänkt att fungera bäst.

1. Sensai 10 Seconds awake-ning essence, 695 kr/40 ml.

POÄNG: 4,6

OM ASKUNGECRÈMEN: Lättflytande gel som snabbt absorberas av huden. Ansiktet känns ögonblickligen piggare, med en slätare och lyft känsla. Ger lite lyster och gör att makeupen sitter ännu bättre. Bäst i test!

2. Comfort zone Glorious skin, 1 115 kr/30 ml.

POÄNG: 4,5

OM ASKUNGECRÈMEN: Lyxig historia med en fantastisk doft. Smälter snabbt in i huden och ger den både fin lyster och spänst. Ansiktet ser genast piggare ut. Dock väldigt dyr.

3. Sampar Glamour shot, 375 kr/30 ml.

POÄNG: 4

OM ASKUNGECRÈMEN: Klistrig produkt som kräver lite arbete för att få in i huden. Ger ansiktet ett lyft, huden ser stramare ut och därmed piggare. Ger tyvärr ingen lyster och luktar inte särskilt gott.

4. Clarins Beauty flash balm, 395 kr/50 ml.

POÄNG: 3,7

OM ASKUNGECRÈMEN: En klassiker som de flesta i test-panelen genast tar till sitt hjärta. Luktar lagom och gott, går snabbt in i huden och ger fantastiskt fin lyster. En del i testpanelen upplevde att ansiktet fick mer spänst.

5. Estée Lauder Resilience lift, 645 kr/30 ml.

POÄNG: 3,6

OM ASKUNGECRÈMEN: Lyxig förpackning med inbyggd pensel. Känns fräsch på huden och ger en fin lyster. Testpanelen är oeniga vad gäller den åtstramande och upplyftande effekten, en del märker av den, andra inte.

6. Nuxe Nuxellence jeunesse Youth and radiance revealing fluid, 545 kr/50 ml.

POÄNG: 3,6

OM ASKUNGECRÈMEN: Smart tub som gör doseringen enkel. Doftar gott, nästan lite för mycket. Går snabbt in i huden, verkar utjämnande och ger en fin lyster, men någon lyftande effekt är det inte tal om.

7. Garnier 5 seconds optical blur, 140 kr/30 ml.

POÄNG: 2,9

OM ASKUNGECRÈMEN: Lägger sig som en lätt hinna på ansiktet. Ger ingen lyster, tvärtom blir ansiktet alldeles matt. Verkar också lite utjämnande, men ansiktet ser knappt piggare ut. Make-upen sitter dock bättre.

Foto: Thinkstock