Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DV-testar body butter som återfuktar torr hud

En återfuktande body butter är precis vad torr hy behöver, DV har passat på att testa och korar här vilket body butter som får bäst i test.

1. Biotherm Beurre corporel, 330 kr/200 ml.

POÄNG:  5

OM BODY BUTTERN: Underbar crème som snabbt absorberas av huden och gör den mjuk och smidig. Doftar svagt av citrus, vilket är ett plus. Huden känns mjuk utan minsta kladd, en känsla som håller länge. Högsta betyg!

2. Clinique Deep comfort body butter, 340 kr/200 ml.

POÄNG: 4,3

OM BODY BUTTERN: Härligt tjock crème som smälter in i huden. Huden känns snabbt återfuktad, en känsla som håller hela dagen. I princip doftlös, vilket är positivt.

3. L’Occitane 25 % shea butter body ultra rich cream, 375 kr/200 ml.

POÄNG: 4,3

OM BODY BUTTERN: En supercrème som snabbt tas upp av huden och gör den fantastiskt mjuk. Doftar svagt och fräscht. Huden är en smula kladdig och någon i panelen hade velat ha en spatel för applicering.

4. The Body Shop Honeymania body butter, 185 kr/­­­200 ml.

POÄNG: 4,1

OM BODY BUTTERN: Åh, vilken fantastisk doft! Produkten sjunker snabbt in i huden och den härliga doften dämpar sig något efter en stund och luktar precis lagom.

5. Babor Calming body butter, 570 kr/200 ml.

POÄNG: 4

OM BODY BUTTERN: Lättapplicerad, smidig produkt som först känns en smula klistrig på huden. Doftar mycket, vilket uppskattas av vissa i testpanelen, men inte av andra. Huden håller sig mjuk och fin hela dagen. Litet minus för högt pris.

6. Éminence Watermelon papaya body butter, 425 kr/250 ml.

POÄNG: 4

OM BODY BUTTERN: Mycket lättapplicerad ekologisk crème som doftar gott. Huden känns mjuk och återfuktad, en effekt som håller i sig. Doftar gans-­ka mycket, vilket kan skrämma bort doftkänsliga. Bra att en appliceringsspatel följer med!

7. Korres Guava body butter, 196 kr/125 ml.

POÄNG: 4

OM BODY BUTTERN: Kommer i tub, vilket är perfekt för den som inte vill kladda med burkar. Doftar starkt i början men det dämpar sig något efter ett tag. Mjuk och skön, men tar lite tid att arbeta in. Dryg.

8. Crabtree & Evelyn Avocado skin nourishing body butter, 219 kr/225 g.

POÄNG: 3,8

OM BODY BUTTERN: Tjock crème som snarare doftar gurka än avokado. Lite svår att arbeta in i huden. Huden blir mjuk och len, den återfuktade känslan håller i sig även efter en dusch.

Smöriga fakta

• Ett body butter används på samma sätt som en kroppslotion, men har en fetare konsistens. Många av dem är dessutom mer återfuktande än vanliga crèmer.

• Anita Roddick, grundaren av The Body Shop, sägs vara den som uppfann body butter i början av 1990-talet.

• Eftersom många body butters är baserade på extra mjukgörande ingredienser, ofta från olika slags oljor, fungerar de i regel bättre på extra torr hud än vanliga kroppscrèmer. De senare har ofta en lättare, mer vattenbaserad komposition.

• Trots att produkten heter body butter, eller kroppssmör på svenska, behöver den inte förvaras i kylskåp. Att ha den stående

i badrumshyllan bredvid dina andra produkter duger fint.

• Applicera aldrig ett body butter i ansiktet. Eftersom ingredienserna är extra feta kan de täppa till porerna och orsaka oren hy. Har du extra torr ansiktshy, satsa hellre på återfuktande ansiktsmasker och extra fuktgivande ansiktscrèmer.