Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DV-testar: Lotion som ger vacker färg året om

Känns klassiska brun-utan-sol-produkter krångliga att få till? Fuska fram brännan med en kroppslotion som gradvis – och utan krångel – ger huden fin färg.

Att fuska fram solbrännan med brun-utan-sol-produkter är mer populärt än någonsin – det går snabbt och du slipper utsätta dig för det skadliga solljuset. Men många tycker att det kan vara svårt att få till ett jämnt och naturligt resultat. Därför har det på senare år blivit allt vanligare att tillsätta en liten mängd DHA, det ämne som ger den bruna färgen, i vanlig hudlotion. När du smörjer in huden får du en svag färg som du sedan kan bygga på genom fler appliceringar. Detta gör det också lätt att förstärka solbrännan när den börjar blekna i slutet av sommaren, och du behöver inte heller vara lika noga med att peela huden innan, vilket är ett måste när du använder klassiska brun-utan-sol-produkter. Spana in vårt bäst i test för brun utan sol 2018 här.

James Read Gradual tan body light, 265 kr/200 ml.

POÄNG: 4,7

Self tanning-experten James Reads produkter, som används av bland andra Lady Gaga, Mariah Carey och modellerna Rosie Huntington-Whitley och Lara Stone, finns nu i Sverige – och vi förstår varför de är så omtyckta. Den smidiga, lättapplicerade lotionen ger ett jämnt, naturligt resultat. Doften är mild.

St Tropez Gradual tan everyday body moisturiser medium/dark, 229 kr/200 ml.

POÄNG: 4,3

Enkel, snygg tub med en ganska kletig lotion som ändå är lätt att få jämn på huden. Doftar fräscht, om än lite av den där brun-utan-sol-doften som inte är den mest behagliga. Den sitter dock inte i så länge. Gör att huden känns återfuktad och lämnar en svag, naturlig färg som sitter riktigt bra i flera dagar.

Yves Rocher Moisturizer summer glow body, 109 kr/150 ml.

POÄNG: 4,1

Den hårda förpackningen gör det svårt att få ut crèmen: först kommer inget, sedan kommer allt. Väl ute ur flaskan doftar crèmen vanilj, är lättapplicerad och går snabbt in i huden. Brun-utan-sol-doften som kommer efter några timmar är svag. Ger ett jämnt resultat som sitter bra. Ger bäst resultat efter 2–3 användningar.

Dove Summer glow fair to normal skin, 59 kr/250 ml.

POÄNG: 4

Sveriges mest sålda tanningprodukt! Lotionen har bra konsistens, är lätt att applicera och doftar gott. Finns i två färger, den ljusa ger så svag färg att den är svår att se på hud som har det minsta färg i sig själv, så vi rekommenderar den mörkare till alla med ett uns av pigment. Prisvärd!

Aco Sense & care sun kissed body lotion, 65 kr/200 ml.

POÄNG: 3,5

Smidig förpackning, lättapplicerad lotion som snabbt sjunker in i huden och lämnar den återfuktad och len. Doftar gott, även några timmar efter insmörjning. Resultatet blir jämnt och bra, men färgen är klen, det krävs 4–5 appliceringar för att ge ordentligt resultat. Passar därför dig som vill ha en väldigt subtil färg. Håller sedan i cirka tre dagar.

Shiseido Daily bronze moisturizing emulsion, 355 kr/150 ml.

POÄNG: 3,5

Smidig pumpflaska med rinnig lotion som går in i huden på ett bra sätt och gör den mjuk och återfuktad. Den oundvikliga brun-utan- sol-doften anas efter någon timme, och färgen är subtil. Perfekt för dig som bara vill ha en försiktig fejkbränna som sitter bra. En testperson får dock irriterad hud i ansiktet efter användning, men inte på kroppen.

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nr 9 2014.

Foto: Thinkstock