Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Ansiktskrämer för alla hudtyper - vi utser bästa lyxiga krämen.Ansiktskrämer för alla hudtyper - vi utser bästa lyxiga krämen.Ansiktskrämer för alla hudtyper - vi utser bästa lyxiga krämen.
Ansiktskrämer för alla hudtyper - vi utser bästa lyxiga krämen.

Här är de bästa dyra ansiktskrämerna – lyxiga krämen värd sitt pris

Vi älskar ett budgetkap, men ibland finns inget härligare än att unna sig en riktig dyrgrip till skönhetsprodukt. Här har vi testat oss fram till marknadens 7 bästa lyxiga ansiktskrämer – för alla hudtyper.

BÄST I TEST AV ANSIKTSKRÄMER I DYRARE PRISKLASS 2022. Det är en speciell känsla att smörja in ansiktet med en lyxig ansiktskräm, helt plötsligt blir badrummet ett exklusivt spa. Men oavsett prisklass vill vi så klart att krämerna vi lägger på huden ska ha effekt. Det är inte lätt att hitta rätt bland alla tusentals dagkrämer som finns, men vill du lägga en extra slant på en hudkräm kan vi rekommendera någon av vinnarna på vår topplista.  

LÄS MER: Bäst i test – ansiktskräm budget: Vi utser bästa billiga dagkräm! 

”Den lovar att återfukta min hud ordentligt och under hela dagen, ett löfte krämen mer än väl lever upp till. En riktigt bra vardagskompis!”

1. Bästa dyra ansiktskräm 2022! Bästa långvarigt återfuktande dyra ansiktskräm: Elizabeth Arden 8 hour cream spf 15

Recension på 8 hour cream spf 15 från Elizabeth Arden.Recension på 8 hour cream spf 15 från Elizabeth Arden.Recension på 8 hour cream spf 15 från Elizabeth Arden.
Recension på 8 hour cream spf 15 från Elizabeth Arden.

8 hour cream spf 15, 50 ml, Elizabeth Arden.
Nätt liten tub vars innehåller imponerar! Krämen är dryg, precis lagom fet och sjunker direkt in i huden utan spår. Den återfuktade känslan sitter i hela dagen. Pluspoäng för spf, även om det bara är på 15. Den klassiska 8 hour-doften känns igen men i en mycket mild version som inte dröjer sig kvar länge. ”Den lovar att återfukta min hud ordentligt och under hela dagen, ett löfte krämen mer än väl lever upp till. En riktigt bra vardagskompis!” säger redaktionschef Jenny Bergquist. I sammanhanget är denna dessutom billigast!
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

2. Bästa dyra ansiktskräm för mogen hud: Filorga Time filler 5 XP cream

Recension på Time-filler 5 XP cream från Filorga.Recension på Time-filler 5 XP cream från Filorga.Recension på Time-filler 5 XP cream från Filorga.
Recension på Time-filler 5 XP cream från Filorga.

Time-filler 5 XP cream, 50 ml, Filorga.
Lätt och smidig formula som är skön att smörja in och glider på fint. Förutom att kännas återfuktande och funka riktigt bra under makeup ger den även huden en fin naturlig lyster. Fräsch men diskret doft. ”Jag återvänder gärna till denna nya favorit!” säger testaren Louise Holck Clausen. Den något otympliga burken drar ner betyget.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Kicks).

3. Bästa dyra ansiktskräm för känslig hud: Augustinus Bader The rich cream

Recension på The rich cream från Augustinus Bader.Recension på The rich cream från Augustinus Bader.Recension på The rich cream från Augustinus Bader.
Recension på The rich cream från Augustinus Bader.

The rich cream 30 ml, Augustinus Bader.
Det blir inte lyxigare än så här. Den nästan doftfria krämen sjunker in i huden som att den var en del av den, den avancerade forskningen som ligger bakom känns verkligen av. Huden känns återfuktad direkt, och hela dagen. Krämen ger fin lyster utan att se det minsta glansig ut på huden och funkar utmärkt under smink. ”Det är synd om plånboken men för mig är detta den ultimata återfuktaren” säger skönhetsskribent Anna Börjesson.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Skincity).

”Innehåller många av mina favoritingredienser och min hud känns stärkt!”

4. Bästa barriärstärkande dyra ansiktskräm: Ole Henriksen Strength trainer peptide boost moisturizer

Recension på Strength trainer peptide boost moisturizer från Ole Henriksen.Recension på Strength trainer peptide boost moisturizer från Ole Henriksen.Recension på Strength trainer peptide boost moisturizer från Ole Henriksen.
Recension på Strength trainer peptide boost moisturizer från Ole Henriksen.

Strength trainer peptide boost moisturizer, 50 ml, Ole Henriksen.
Allt med denna kräm känns snällt och omfamnande. Huden känns återfuktad och skyddad hela dagen. Den stunsiga konsistensen gör den till en fröjd att applicera, den går lätt in i huden utan att kladda. Fruktig doft som försvinner snabbt. ”Innehåller många av mina favoritingredienser och min hud känns stärkt!” säger testaren Zainab Jones.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här
(länk till Nordicfeel).

5. Bästa dyra ansiktskräm för torr hy: Lancôme Hydra zen anti-stress moisturising day cream

Recension på Hydra zen anti-stress moisturising day cream från Lancôme.Recension på Hydra zen anti-stress moisturising day cream från Lancôme.Recension på Hydra zen anti-stress moisturising day cream från Lancôme.
Recension på Hydra zen anti-stress moisturising day cream från Lancôme.

Hydra zen anti-stress moisturising day cream, 50 ml, Lancôme.
Krämig konsistens som smälter in i huden och gör den sammetslen direkt. Huden känns sedan återfuktad hela dagen. Lyxig glasburk och inte för påträngande rosdoft. Funkar för alla, särskilt kallare dagar, men passar en torr hud extra bra. ”Riktigt skön kräm som känns lugnande på huden” säger testaren May Sundström.
BETYG: 4,4
Mer info och köp här (länk till Kicks).

”På mindre än en vecka känns min hud uppstramad och spänstig utan att vara irriterad eller torr!”

6. Bästa dyra ansiktskräm med spf: Verso Day cream spf 30

Recension på Day cream spf 30 från Verso.Recension på Day cream spf 30 från Verso.Recension på Day cream spf 30 från Verso.
Recension på Day cream spf 30 från Verso.

Day cream spf 30, 50 ml, Verso.
För den som vill ha både aktiva ingredienser och solskydd är Verso kräm ett säkert kort. Den feta vita krämen lämnar ingen hinna och sjunker in snabbt. Huden känns mjuk och återfuktad men kan behöva stöttning av ett fuktserum under. Mild doft. ”På mindre än en vecka känns min hud uppstramad och spänstig utan att vara irriterad eller torr!” säger testaren Jasminda Blanco. Några testare upplever att krämen smular sig under vissa foundation.
BETYG: 4,3
Mer info och köp här (länk till Hudoteket).

7. Bästa dyra ansiktskräm för oljig hy: Peter Thomas Roth Water drench hydrating moisturizer

Recension på Water drench hydrating moisturizer från Peter Thomas Roth.Recension på Water drench hydrating moisturizer från Peter Thomas Roth.Recension på Water drench hydrating moisturizer från Peter Thomas Roth.
Recension på Water drench hydrating moisturizer från Peter Thomas Roth.

Water drench hydrating moisturizer, 50 ml, Peter Thomas Roth.
Väldigt lätt gelkonsistens som i kontakt med huden nästan blir till vatten, tar en stund att smörja in. Direkt känns huden rikligt återfuktad utan att kännas det minsta fet. Funkar även bra för den som vill ha en fuktboom och använda en fetare kräm över. Extremt dryg och helt doftlös. ”Min hud känns mjuk och återfuktad och mår verkligen bra av denna kräm!” säger testaren Linda Nestor.
BETYG: 4,2
Mer info och köp här (länk till Lyko).

Så gick testet till:

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Så använder du ansiktskräm - vanliga frågor och svar

Foto: Marechal Aurore/ABACA / TT NYHETSBYR¿N

Varför ska jag använda en fuktkräm?

SVAR: En fuktkräm vårdar huden, skyddar den från yttre påfrestningar och gör den mjuk. Har du någon typ av problem med huden, kanske att du upplever den som torr och stramande, fet, eller rödflammig, finns det krämer som ger fukt men även tacklar den typen av hudproblem.

Hur använder jag en dagkräm?

SVAR: En dagkräm används med fördel efter rengöring av huden och efter eventuella ansiktsvatten och serum. Smörj in huden och låt krämen sjunka in i huden innan du applicerar eventuell makeup.

LÄS MER: Vill du veta i vilken ordning du ska applicera dina produkter kan du läsa vår guide här

Vad är skillnaden på dagkräm och nattkräm?

SVAR: Självklart kan du använda en och samma fuktkräm både på dagen och på kvällen, men många uppskattar att använda en fetare fuktkräm på natten och en lättare på dagen. En nattkräm kan också innehålla ingredienser som gör huden extra solkänslig, så som retinol, och det är då klokt att låta den verka över natten.

Kan jag använda bara fuktkräm?

SVAR: Javisst. Om du inte upplever några problem med din hud och inte känner att den behöver något mer. Att använda en ansiktsrengöring kan dock vara bra eftersom det inte alltid blir så lyckat att smörja in en orengjord hud. Men om du verkligen måste välja en enda produkt är det nog bäst att välja ett solskydd, det klokaste valet för den som vill undvika framtida hälsoproblem och solskador på huden. Vill du ha en allt-i-ett-produkt kan du välja en dagkräm med spf.
LÄS MER: Dagkräm med spf – här är bäst i test och så applicerar du det rätt 

Vad är skillnaden på en billig och en dyr dagkräm?

SVAR: Hur en dagkräm kan kosta från en femtiolapp till flera tusen kronor kan tyckas vara ett mysterium. För att lyckas producera en billig kräm kan företaget till exempel ha dragit in på kostnaderna på förpackning, doft eller ämnen som ger en smidigare känsla till krämen. Men främst handlar det om att dyra krämer ofta har antingen en patenterad ingrediens, flera dyra ingredienser eller en sammansättning som gör den unik, och som det ligger mycket (dyr) forskning bakom.

LÄS MER: Bäst i test av solskydd för ansiktet – vi har utsett vinnarna 2022