Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Bäst i test läppstift 2021 – och så får du det att hålla.Bäst i test läppstift 2021 – och så får du det att hålla.Bäst i test läppstift 2021 – och så får du det att hålla.
Bäst i test läppstift 2021 – och så får du det att hålla.

Bäst i test av läppstift 2021 - och så får du läppstiftet att hålla länge

Ett läppstift är den bästa accessoaren och kan göra en hel look komplett på ett kick. Men att få färgen att hålla är inte lika lätt. Här är knepen för hur du lyckas med läppstift – och självklart listar vi bäst i test 2021.

BÄST I TEST AV LÄPPSTIFT 2021. Vilket läppstift är egentligen bäst för torra läppar och finns det några knep för att få läppstift att hålla längre? Damernas Värld ger dig en komplett guide till hur du applicerar läppstift på rätt sätt – och listar självklart alla läppstift som vinner bäst i test 2021!

Topplista: Bästa läppstift 2021 

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje läppstift och se vilket som passar dig bäst!
1. BÄST I TEST 2021 – Bästa återfuktande läppstiftet: Sensai The lipstick. BETYG: 5
2. Bästa läppstiftet med lång hållbarhet:
Bobbi Brown Luxe shine intense lipstick. BETYG: 4,9
3. Bästa starkt pigmenterade läppstiftet:
Tom Ford Lip color. BETYG: 4,8
4. Bästa läppstiftet med spf:
Linda Hallberg Fantastick lipstick spf. BETYG: 4,6
5. Bästa budgetläpptstift:
Max Factor Lipfinity lip colour. BETYG: 4,5
6. Bästa matta läppstift:
Yves Saint Laurent Rouge pur couture the slim matte. BETYG: 4,3
7. Bästa flytande läppstift:
Giorgio Armani Beauty Lip maestro liquid lipstick. BETYG: 4,1

SÅ GICK TESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

1. Bästa läppstift 2021! Bästa återfuktande läppstiftet - Sensai The lipstick

Recension på The lipstick från Sensai.Recension på The lipstick från Sensai.Recension på The lipstick från Sensai.
Recension på The lipstick från Sensai.

The lipstick, 3,5 g, Sensai.
Lättapplicerad och känns silkeslen på läpparna. Håller länge och klarar mat och dryck med bravur, och när färgen börjar försvinna tonas den bort utan att lämna tråkiga kanter.” Läppstiftens Rolls Royce bjuder på både fukt, fantastisk färg och en hållbarhet som får en att häpna”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Skincity).

2. Bästa läppstiftet som håller länge: Bobbi Brown Luxe shine intense lipstick

Recension på Luxe shine intense lipstick från Bobbi Brown.Recension på Luxe shine intense lipstick från Bobbi Brown.Recension på Luxe shine intense lipstick från Bobbi Brown.
Recension på Luxe shine intense lipstick från Bobbi Brown.

Luxe shine intense lipstick, 2,3 g, Bobbi Brown.
Glider lätt över läpparna och lämnar efter sig en rik, pigmenterad färg med fin glans - ett drag räcker för poppiga och fylliga läppar. Stiftets huvudfokus är att återfukta, vilket den gör genom hyaluronsyra och vitamin E. Den återfuktade känslan och färgen håller i flera timmar.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Åhlens).

3. Bästa läppstiftet med mycket pigment: Tom Ford Lip color

Recension på Lip color från Tom Ford.Recension på Lip color från Tom Ford.Recension på Lip color från Tom Ford.
Recension på Lip color från Tom Ford.

Lip color, 3 g, Tom Ford.
Ett drag ger perfekt mängd färg till läpparna, utan minsta risk för kladd. Två drag skapar en dramatisk look - utmärkt för AW:n. Den rikt pigmenterade färgen torkar snabbt och sitter på plats i många timmar utan att lämna spår på champagneglaset. Lättarbetad, krämig konsistens, och trots en matt finish känns läpparna mjuka.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Åhlens).

4. Bästa läppstiftet med SPF: Linda Hallberg Fantastick lipstick spf

Recension på Fantastick lipstick spf från Linda Hallberg.Recension på Fantastick lipstick spf från Linda Hallberg.Recension på Fantastick lipstick spf från Linda Hallberg.
Recension på Fantastick lipstick spf från Linda Hallberg.

Fantastick lipstick spf 15, 2 g, Linda Hallberg.
Multistick som fungerar på läppar och kinder. Skir finish med fin glans - som dina läppar fast bättre. ”Återfuktande läppstift som nästan känns som ett läppbalsam. Klädsamma nyanser och pigment som är precis lagom och gör det möjligt att applicera utan spegel. Priset får mig att jubla”, säger testare Linda Nestor.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Kicks).

5. Bästa läppstiftet till budgetpris: Max Factor Lipfinity lip colour

Recension på Lipfinity lip colour från Max Factor.Recension på Lipfinity lip colour från Max Factor.Recension på Lipfinity lip colour från Max Factor.
Recension på Lipfinity lip colour från Max Factor.

Lipfinity lip colour, 2,3 ml + 1,9 g, Max Factor.
Flytande läppstift i två steg. Först appliceras färg, sedan läppbalsam som ger läpparna en glossig look. Färgen har fantastiska pigment som håller i många timmar - perfekt för utekvällen. Något svår och hård applikator, vilket drar ner betyget. Men pigment, hållbarhet och pris gör produkten till en vinnare.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till NordicFeel).

6. Bästa matta läppstiftet: YSL Rouge pur couture the slim matte

Recension på Rouge pur couture the slim matte från YSL.Recension på Rouge pur couture the slim matte från YSL.Recension på Rouge pur couture the slim matte från YSL.
Recension på Rouge pur couture the slim matte från YSL.

Rouge pur couture the slim matte, 2 g, Ysl
Genialisk kantig form på stiftet vilket gör det möjligt att vara väldigt precis vid applicering. Ger lätt färg efter första draget men går enkelt att bygga upp för mer intensitet, utan att det känns kakigt. Trots en fin matt finish blir läpparna inte torra. Färgen sitter på plats i närmare sju timmar, sen börjar den skavas bort på mitten av läppen.
BETYG: 4,3
Mer info och köp här (länk till Lyko).

7. Bästa flytande läppstiftet: Giorgio Armani Beauty Lip maestro liquid lipstick

Recension på Lip maestro liquid lipstick från Giorgio Armani Beauty.Recension på Lip maestro liquid lipstick från Giorgio Armani Beauty.Recension på Lip maestro liquid lipstick från Giorgio Armani Beauty.
Recension på Lip maestro liquid lipstick från Giorgio Armani Beauty.

Lip maestro liquid lipstick, 6,5 ml, Giorgio Armani Beauty.
En mousseliknande textur som känns mjuk på läpparna - hela dagen. Bra applikator med smal spets som gör det enkelt att måla konturer och mungipor. Trots att resultatet är semimatt blir läpparna inte fnasiga. Blöder inte i läppkonturerna men tar lite tid att torka. Väl på plats sitter färgen dock som berget.
BETYG: 4,1
Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: Så blir du av med torra läppar – enkla knepen som funkar

Läppstiftsguide: vanliga frågor och svar om läppstift

Hur får jag mitt läppstift att sitta länge?

SVAR: Precis som med din övriga makeup hänger mycket på basen, därför är det viktigt att se till att ha en bra grund. Lip primer från Anastasia Beverly Hills (Mer info och köp här - länk till Sephora) får läppstiftet att hålla dag och natt.

Det går också utmärkt att använda en läppenna i samma nyans som ditt läppstift, oavsett om det är flytande eller fast, som bas på hela läppen. Det gör att när läppstiftet börjar försvinna finns pigmenten från läppennan kvar under.

Få perfekt resultat med ditt läppstift!Få perfekt resultat med ditt läppstift!Få perfekt resultat med ditt läppstift!
Få perfekt resultat med ditt läppstift! Foto: Getty Images

Mitt läppstift flyter ut i linjerna runt munnen. Kan jag göra något åt det?

SVAR: Försegla dina läppkonturer med en läppenna. Vill du ha en penna som går att använda med alla olika läppstift är en transparent variant att rekommendera. Perfect lipliner 80 Transparent lip fix från Isadora (Mer info och köp här - länk till Bangerhead) är en tre-i-ett-produkt, som går att använda på läppkonturerna för att minimera risken att läppstiftet blöder, på hela läppen som primer eller på läppstiftet för att få en matt finish. Har du ingen läppenna går det också att lägga concealer längs läppkanten, vilket förhindrar att färgen flyter ut.

LÄS MER: Concealer – vårt stora bäst i test 

Jag har torra läppar och inget läppstift håller. Vad kan jag göra?

SVAR: Läppstift håller i regel sämre på torra och fnasiga läppar och fastnar gärna i sprickorna. Skrubba läpparna med en läppskrubb, eller dra försiktigt med en frottéhandduk över läpparna för att få bort fnaset.

Var också noga med att återfukta läpparna ofta. Investera i en läppolja - Instant light lip comfort oil från Clarins (Mer info och köp här - länk till Kicks) är en klassiker som gör läpparna mjuka och härligt glossiga. En nattmask för läpparna gör också susen. Lip sleeping mask från Laneige (Mer info och köp här - länk till Sephora) är en räddare i nöden.

Hur hittar jag det perfekta röda läppstiftet?

SVAR: Ett rött läppstift klär alla och funkar både dag och kväll. Självklart ska du gå efter den nyans som du trivs bäst i, men tänk på att rött som går mer åt orange drar fram gula nyanser i huden (och tänderna!) och en röd nyans med mer blå pigment upplevs som kallare.

Matt, glansigt, flytande ... vilken sorts läppstift ska jag välja?

SVAR: Det beror på vilken finish du vill ha. Har du fnasiga läppar kan det vara en bra idé att skippa det matta läppstiftet, eftersom de ofta är torrare i texturen. Satsa i stället på ett återfuktande stift, till exempel vår testvinnare från Sensai.

Läppstift med lång hållbarhet finns i både flytande och fast form, välj den du tycker är lättast att applicera. Ett flytande läppstift har oftast en smalare applikator, vilket gör det lättare att få till de knivskarpa linjerna. Skimrande läppstift är i regel inte lika pigmenterade, men går i stället lätt att bygga upp till en önskad nyans.

LÄS MER: Mascara – stort bäst i test och guide 

LÄS MER: 9 exklusiva handkrämer som gör vardagen lyxigare 

LÄS MER: Hälsa inifrån och ut – grönt te och matcha som kosttillskott och i hudvård