Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Damernas Värld utser de bästa locktängerna 2021.Damernas Värld utser de bästa locktängerna 2021.Damernas Värld utser de bästa locktängerna 2021.
Damernas Värld utser de bästa locktängerna 2021.

Locktången som är bäst i test 2022 – skapar snyggaste lockarna just nu

Bäst i test 2022 – locktång! Suktar du efter lyxigt Hollywood-svall eller lekfulla strandlockar? Satsa på en locktång! Damernas Värld har djupdykt bland värmeverktygen och utsett den bästa locktången på marknaden (och listar favoriterna i varje kategori – stylingmöjligheterna är oandliga!)

BÄST I TEST AV LOCKTÅNG 2022. Är du på jakt efter ett nytt stylingverktyg och vill ha hållbara lockar? Damernas Värld har testat flera locktänger och utser bäst i test 2021. Längre ner i artikeln får du en utförlig guide till hur du får lockarna att hålla hela kvällen (och dagen efter!)

Topplista: Bästa locktången 2022

Scrolla ner längre för att läsa en utförlig recension av varje locktång och hitta en som passar ditt hår och plånbok!
1. BÄST I TEST 2022 – Bästa all around-locktång: Dyson Airwrap styler complete. Betyg: 5
2. Bästa kontång:
Ghd Curve creative curl wand. Betyg: 4,9
3. Bästa för små lockar:
HH Simonsen Rod vs3. Betyg: 4,8
4. Bästa locktång med klämma:
Hot tools 24k gold salon curling irons 25 mm. Betyg: 4,8
5. Bästa billiga locktång:
Obh nordica Artist easycurls 25 mm. Betyg: 4,7
6. Bästa för beach waves:
Cloud nine Waving wand hair curler. Betyg: 4,5
7. Bästa för stora lockar:
Remington Proluxe wand 25-38 mm. Betyg: 4,3

SÅ GICK TESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

1. Bästa locktång 2022! Bästa all around locktång: Dyson Airwrap styler complete

Recension på Airwrap styler complete från Dyson.Recension på Airwrap styler complete från Dyson.Recension på Airwrap styler complete från Dyson.
Recension på Airwrap styler complete från Dyson.

Airwrap styler complete, Dyson.
Värmeverktyget ser ut att komma direkt från NASA, men väl i din hand krävs ingen rymdforskning. Likt magi suger tången upp håret runt locktången (som har en pil som visar vilket håll håret lockas) och efter några sekunder har du den perfekta locken i din hand! Dessutom med fantastisk glans underbar hållbarhet. ”Kitet kostar en förmögenhet, men jag väljer att se det som att jag får fem verktyg i ett – då blir det i stället ett kap! Eftersom verktyget både fönar och fixar frisyren i ett tar det bara några minuter från blöt katt till snyggt svall. Fabulös frisörstyling har aldrig varit enklare”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson. ”Har du långt hår finns även speciella munstycken som fångar upp längre slingor”, tipsar skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Lyko).

2. Bäst kontång: Ghd Curve creative curl wand

Recension på Curve creative curl wand från Ghd.Recension på Curve creative curl wand från Ghd.Recension på Curve creative curl wand från Ghd.
Recension på Curve creative curl wand från Ghd.

Curve creative curl wand, Ghd.
En konformad locktång som ger dig många stylingmöjligheter. Sex sensorer mäter konstant temperaturen så att den aldrig överstiger 185 grader, vilket gör att håret inte slits i onödan. Värms upp på några sekunder och är skrattretande lätt att använda. Skapar snygga lockar som håller hela dagen. Dag två har du vackra vågor i stället för lyxiga lockar. Rår på bångstyrigt barr som krusar sig vid minsta fukt!
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till NordicFeel). 

3. Bästa locktång för små lockar: HH Simonsen Rod vs3

Recension på Rod vs3 från HH Simonsen.Recension på Rod vs3 från HH Simonsen.Recension på Rod vs3 från HH Simonsen.
Recension på Rod vs3 från HH Simonsen.

Rod vs3, HH Simonsen.
”Det här är den perfekta tången som har allt jag vill ha – och lite till. Storleken gör det möjligt att anpassa efter hur stora lockar jag önskar. Och lockarna håller i fantastiska tre dagar!”, säger testaren Cassandra Lindblom. Tången består av titan- och teflonplattor som bevarar hårets naturliga oljor. Den har touchfunktion och fem värmelägen.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Bangerhead)

4. Bästa locktång med klämma: Hot Tools 24k gold salon curling irons 25 mm

Recension på 24k gold salon curling irons 25 mm från Hot tools.Recension på 24k gold salon curling irons 25 mm från Hot tools.Recension på 24k gold salon curling irons 25 mm från Hot tools.
Recension på 24k gold salon curling irons 25 mm från Hot tools.

24k gold salon curling irons 25 mm, Hot tools.
Hollywoodlockar, vågor, busigt strandsvall… Stylingalternativen är oändliga, men gemensamt för alla är att den relativt stora tången gör det lekande lätt – utan risk för brännblåsor på fingrarna. Till skillnad från många andra tänger med klämma blir det inga skarpa kanter i lockarnas ände. Har ett spann på 140–220 grader.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Lyko).

5. Bästa budget locktång: Obh nordica Artist easycurls 25 mm

Recension på Artist easycurls 25 mm, Obh nordica.Recension på Artist easycurls 25 mm, Obh nordica.Recension på Artist easycurls 25 mm, Obh nordica.
Recension på Artist easycurls 25 mm, Obh nordica.

Artist easycurls 25 mm, Obh nordica.
Överraskande lättarbetad locktång till ett riktigt pangpris! ”Tången ligger bra i handen och är enkel att jobba med – även för nybörjare. De keramiska plattorna glider bra igenom håret och resultatet håller i flera dagar”, säger redaktionschef Jenny Bergquist. Minus för endast en värmeinställning på 200 grader, vilket är något högt.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Apotek Hjärtat). 

6. Bästa locktång för beach waves: Cloud nine Waving wand hair curler

Recension på Waving wand hair curler från Cloud nine.Recension på Waving wand hair curler från Cloud nine.Recension på Waving wand hair curler från Cloud nine.
Recension på Waving wand hair curler från Cloud nine.

Waving wand hair curler, Cloud nine.
Optimala tången för dig som vill ha lösa lockar, utan vidare ansträngning. Den generösa storleken på cylindern gör att du kan ta större slingor samtidigt och få till en lekfull look på bara några ynka minuter. Tången har tre värmelägen, med högsta temperatur på 180 grader. Plus för bra, utfällbart stativ som tången kan vila på.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Bangerhead)

7. Bästa locktång för att göra stora lockar: Remington Proluxe wand 25-38 mm

Recension på Proluxe wand 25-38 mm från Remington.Recension på Proluxe wand 25-38 mm från Remington.Recension på Proluxe wand 25-38 mm från Remington.
Recension på Proluxe wand 25-38 mm från Remington.

Proluxe wand 25-38 mm, Remington.
Det tar några användningar att lära sig vilket håll tången ska hållas för att lockarna ska hamna rätt, men när man fått in snitsen blir lockarna galet glammiga och håller långt in på dag två. Men handske är ett måste! Bra med värmefunktion som ger högre temperatur vid konens tjockare del och lägre vid spetsen, för att minska slitaget på håret.
BETYG: 4,3
Mer info och köp här (länk till Åhlens).

Guide: Så lockar du håret på bästa sätt med locktång + svar på de vanligaste frågorna om hur du lockar håret

För en nybörjare kan det läckra röda mattan-svallet kännas långt bort. Men faktum är att de glammiga lockarna inte är speciellt svåra att få till. Här är den ultimata guiden – från botten till hårtoppen!

Lockigt hår med mycket volym på Tommy Hilfigers visning.Lockigt hår med mycket volym på Tommy Hilfigers visning.Lockigt hår med mycket volym på Tommy Hilfigers visning.
Lockigt hår med mycket volym på Tommy Hilfigers visning. Foto: Jason Lloyd Evans

Vad ska jag tänka på innan jag börjar locka håret?

SVAR: Det är enklast att locka håret om det är uppdelat i minst fyra olika sektioner. Håret ska inte vara blött. Men det viktigaste av allt – använd aldrig ett värmeverktyg utan värmeskydd! Tängerna sliter på stråna och kan även påverka hårfärgen. Värmeskydd gör också att resultatet av din lockning håller längre. Multikrämen No6 bond smoother från Olaplex (Mer info och köp här – länk till Kicks) innehåller värmeskydd och är en favorit på redaktionen. Föredrar du värmeskydd i sprej är Heat styling protection från Björn Axén (Mer info och köp här – länk till Kicks) ljuvlig och fördelas enkelt i håret.

Hur använder jag en locktång?

SVAR: Med värmeskyddet i barret är du redo att locka. Dra locktången genom håret samtidigt som du snurrar upp längderna på cylindern, håll i några sekunder. Beroende på hur du vill att dina lockar ska se ut, ska du snurra upp håret och hålla tången på olika sätt. En vågrät riktning ger eleganta vågor medan en lodrät riktning ger ett snyggt, lockat svall. Det bästa är att testa sig fram! 

Men mina lockar försvinner på en gång…

SVAR: Ett vanligt fel som många gör är att inte låta håret svalna ordentligt innan borsten åker fram. Applicera hårsprej när du lockat färdigt, låt svalna helt och borsta sen igenom. Riktigt bångstyriga hår kan också behöva lite hårsprej innan locktången får gå varm. Testets vinnare Airwrap styler från Dyson har en smidig funktion som gör att du kan blåsa håret kallt för att säkra formen på lockarna. 

Vilken locktång ska jag välja?

SVAR: Det beror på vilket resultat du vill åt och vilket hår du har – och såklart vad du är mest bekväm med. En kontång likt testets silvermedaljör Curve creative curl wand från Ghd är en riktig mångsysslare och kan som namnet antyder, trolla fram många olika looks. En locktång med klämma ger lite mer strikta lockar, men är bra om du är nybörjare och inte vill riskera att bränna fingrarna. Desto tjockare tång desto större lockar.

Keramik eller titanum – vilken typ av locktång passar mig?

SVAR: Keramik är i regel den mest skonsamma varianten och passar skandinaviskt hår bra. Men tjockt hår med grövre strån och självfall eller naturliga lockar låter sig sällan tämjas av keramik. Då är det bäst att satsa på en locktång med titaniumbeläggning. 

Kan jag locka håret utan en locktång?

SVAR: Absolut. Klassiska spolar är ett alternativ och även en plattång går att locka med. Men det finns också en del beauty hacks. Du kan till exempel föna in en lockkräm med hjälp av ett diffuser-munstycke på din hårtork, för lekfulla lockar. En trend från sociala medier är också att vira upp håret i till exempel ett morgonrocks-band och ha det i över natten. Morgonen efter vaknar du med mer eller mindre formade lockar, beroende på hur du snurrat skärpet.

LÄS MER: Så får du perfekta lockar som håller hela dagen – utan värme

LÄS MER: För perfekt resultat – här är plattängerna som får bäst i test

LÄS MER: Bäst i test av värmeborstar – verktyget som ger håret volym och rörelse