Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Få perfekta ögonbryn med den bästa ögonbrynspennan!
Få perfekta ögonbryn med den bästa ögonbrynspennan!
Få perfekta ögonbryn med den bästa ögonbrynspennan!
Få perfekta ögonbryn med den bästa ögonbrynspennan!

Ögonbrynspennor som är bäst i test 2023 – och så får du perfekta bryn

En riktigt bra ögonbrynspenna är A och O för att få perfekta ögonbryn. Damernas Värld har testat ögonbrynspennor för välsvarvade, fylliga bryn och utser bäst i test – och ger dig tips på hur du får till perfekt form hemma.

BÄST I TEST AV ÖGONBRYNSPENNA 2023. Välsvarvade, fylliga bryn är trenden som aldrig tycks gå ur tiden. Och vi förstår varför! Ingenting ramar in ansiktet så fint som ett par snyggt målade ögonbryn. Här är pennorna – och tipsen – som skapar drömbrynen. Scrolla längre ner i artikeln för att få ögonbrynsproffset Felicia Kjellgrens bästa tips för perfekta bryn.

”Pigmentrik, dryg, enkel att arbeta med och lätt att vässa till den när det behövs – jag förstår varför så många hyllar den.”

1. Bästa ögonbrynspenna 2023! The Brow Gal Skinny eyebrow pencil – ögonbrynspenna med borste och vässare

Recension på Skinny eyebrow pencil från The Brow Gal.

Skinny eyebrow pencil, The Brow Gal.
Hård penna med mycket pigment som är lätt att arbeta upp till önskad färg. Med en lättare hand blir nyansen ljusare, medan flera lager ger en mörkare färg. Genialisk kombo med både vässare och borste som delar av produkten – aldrig mer trubbiga pennor! Produkten sitter som berget hela dagen, men är lätt att få bort med makeupborttagning utan att behöva gnugga. ”Pigmentrik, dryg, enkel att arbeta med och lätt att vässa till den när det behövs – jag förstår varför så många hyllar den. Absolut värd sitt pris”, säger testaren Cassandra Lindblom.
Betyg: 4,9
ANNONS Köp här (länk till Lyko).

2. It Cosmetics Brow Power Universal Brow Pencil – formad som en triangel

Recension på Brow power universal brow pencil från It Cosmetics.

Brow power universal brow pencil, It Cosmetics.
Något rundad triangelspets som gör det busenkelt att fylla i både smala och mer buskiga bryn – perfekt för glesa områden. Pennan har en universalfärg som anpassar sig efter hur hårt du trycker vid applicering. Resultatet blir jämnt, fylligt och naturligt. Innehåller närande ingredienser som A-, C- och E-vitamin samt biotin som ska främja hårväxten.
Betyg: 4,8
ANNONS Köp här (länk till Kicks).

3. Giorgio Armani Beauty Smooth silk brow pencil – naturligt resultat

Recension på Eyes to kill smooth silk brow pencil från Giorgio Armani Beauty.

Smooth silk brow pencil, Giorgio Armani Beauty.
Lättanvänd penna med lagom hård spets och mycket pigment. Brynen går snabbt att fylla i och pennan ger ett mycket naturligt resultat. Funkar utmärkt till att fylla i glesa områden och förlänga brynets ände. Brynen håller sig snygga hela dagen. Dryg och håller i evigheter, vilket gör den mycket prisvärd. Lätt att vässa. Bra borste ingår.
Betyg: 4,6
ANNONS Köp här (länk till Parfumdreams). 

4. Nars Brow Perfector – går att måla tunna strån med

Recension på Brow perfector från Nars.

Brow perfector, Nars.
Den smala spetsen gör det möjligt att komma åt mellan stråna. Brynen blir lätta att forma och den tillhörande borsten fixar den perfekta böjen. ”Produkten har allt jag vill ha i en ögonbrynspenna. Utformningen av pennspetsen ger total kontroll där jag vill applicera produkten. Stort plus för ett stort nyansutbud”, säger skönhetsskribenten ­Josefin Forsberg.
Betyg: 4,5
ANNONS Köp här (länk till Sephora).

5. Benefit Cosmetics Goof proof brow pencil – vattenfast hjälte

Recension på Goof proof brow pencil från Benefit.

Goof proof brow pencil, Benefit.
Vattenfast brynpenna som sitter hela dagen. Kräver en del jobb för att få upp önskat pigment, vilket är bra för den som vill ha ett diskret resultat, men något tidskrävande. Ögonbrynen blir mjuka och naturliga. Bra snedskuren penna med triangelspets som gör det möjligt att fylla i både tunna och buskiga bryn. Stort nyansutbud.
Betyg: 4,4
ANNONS
Köp här (länk till Sephora).

6. NYX Professional Makeup Micro brow pencil – tunn penna

Recension på Micro brow pencil från NYX Professional Makeup.

Micro brow pencil, NYX Professional Makeup.
Budgetkap! Tunn, pigmentrik pennspets som skruvas upp. Spetsen är något hård vilket gör att man måste vara lätt på handen för att inte riskera fläckar. ”Mina bryn har några glesa partier och det tar tid att få dem jämna, därför är detta ingen vardagsprodukt för mig. Hållbarheten imponerar, så även priset”, säger skönhetsskribenten Veronica Henriksson.
Betyg: 4,2
ANNONS Köp här (länk till Nordicfeel).

7. Anastasia Beverly Hills Brow definer – mjuk och krämig penna

Recension på Brow definer från Anastasia Beverly Hills.

Brow definer, Anastasia Beverly Hills.
Mjuk, krämig penna med mycket pigment som snabbt ger brynen perfekt färg. Lättanvänd produkt som är enkel att få jämn utan vidare precision. Triangelpenna som funkar på både tjocka och tunna bryn. Resultatet håller sig okej under dagen, men klarar varken svett eller vatten speciellt bra. Priset är något högt för liten mängd produkt.
Betyg: 4
ANNONS Köp här (länk till Lyko).

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Så får du perfekta ögonbryn – experten tipsar och och svarar på de vanligaste frågorna om bryn.

Snygga bryn är hett eftertraktade. Hur du fixar dem på bästa sätt vet brynstylisten Felicia Kjellgren som driver salongen Brow Felicia i Stockholm och det populära Instagram-kontot @browfelicia.

Felicia Kjellgren driver Brow Felicia och är expert på ögonbryn. Foto: Privat

Mina ögonbryn är tunna och glesa. Hur får jag fylliga ögonbryn?

–  Det är så otroligt många som någon gång plockat sönder sina ögonbryn. För det första: Släpp pincetten! Ibland upplever man att man ”bara” plockar ett par hårstrån då och då, men det kan vara just de stråna som är viktiga. Det går även att boosta ögonbrynstillväxten med ett bra serum.

Ögonbrynspenna, ögonbrynsgel, ögonbrynsskugga – hur vet jag vilken produkt som passar mig?

– Det finns ett helt hav av brynprodukter på marknaden i dag och därmed finns det något för alla. Det beror helt enkelt på vad man har för ögonbryn att utgå ifrån samt vad man vill ha för effekt. Överlag är det mest naturligt med geléer – det finns både färgade och transparenta, beroende på hur mycket effekt man vill ha. Skuggor är en klassiker och ger en mjuk look, men de sitter sämst. Pennor är mångas favorit då de är det mest mångsidiga alternativet. Dessutom är de flesta pennor i dag även vattenfasta och sitter som berget. Det är lika individuellt när det gäller val av nyans – man ska helt enkelt använda det man trivs i. Generellt kan man säga att det ofta passar med en nyans som matchar bottenfärgen i håret, alternativt någon nyans mörkare.

Hur får jag ett naturligt resultat?

– Du kan skapa naturliga ögonbryn genom att bara fylla i där det verkligen behövs och lite i taget. Borsta håren på plats med en transparent gel och identifiera sedan var ögonbrynen är lite glesare. Använd din brynprodukt för att mjukt lägga till färg på endast de ställena. Ta-da – naturliga bryn!

Noppa och forma ögonbrynen hemma – ja eller nej?

– Jag vill säga nej, men alla har inte möjlighet att ta sig till en expert och få det fixat. Ska du trimma hemma så är det viktigaste att ta lite i taget. Borsta håren uppåt, trimma pyttelite på topparna, borsta tillbaka för att klargöra att du inte tar för mycket, borsta uppåt igen och ta hand om eventuella utstickare. Se till att ha en sax som är rätt storlek för brynen också, och har rundade spetsar, då finns ingen risk att råka hugga sig i ögonområdet. Min favorit är Tweezerman Facial Hair Scissors.
ANNONS Köp här (länk till Kicks) 

Hur väljer jag rätt nyans på ögonbrynspennan?

– En gammal grundregel är att blondiner väljer en till två nyanser mörkare än sin hårfärg, och brunetter en nyans ljusare än håret. Bryn och hår i exakt samma nyans ser lätt onaturligt ut. De flesta passar bäst i askiga nyanser. Även rödhåriga brukar passa bäst i ljusbruna nyanser utan för mycket värme, medan svarthåriga gör succé i mörkt chokladbruna bryn.

Osäker på vilken typ av ögonbrynsprodukt som passar dig? Här är alternativen!

1. Ögonbrynspenna

Perfekt nybörjarprodukt som är enkel att använda. Måla små tunna pennstreck för att fylla ut glesa partier.

2. Färgad brynmascara

Färgad fibergelé i mascarahylsa är perfekt för bryn som behöver tämjas och framhävas. Kan användas för sig eller ovanpå penna.

3. Ofärgad brynmascara

Oumbärlig för att fixera och forma ifyllda eller naturligt mörka och fylliga bryn.

4. Crème, ögonbrynsvax och pomade för ögonbryn

En fast kräm i burk som appliceras med separat pensel ger det mest dramatiska resultatet à la Kardashian.

5. Skuggpalett med ögonbrynsborste

Kan ge både en naturlig och en intensiv look, beroende på hur mycket du bygger upp den. Appliceras med snedskuren pensel.

LÄS MER: Glesare och ljusare ögonbryn efter 50? Expertens bästa tips och produkter 

LÄS MER: Här hittar du alla våra bäst i test – alla skönhetskategorier