Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Ögonbrynsgel för definierade ögonbryn – här är bästa ögonbrynsgelen 2022!
Ögonbrynsgel för definierade ögonbryn – här är bästa ögonbrynsgelen 2022!
Ögonbrynsgel för definierade ögonbryn – här är bästa ögonbrynsgelen 2022!
Ögonbrynsgel för definierade ögonbryn – här är bästa ögonbrynsgelen 2022!

Bäst i test av ögonbrynsgel 2022 – så får du väldefinierade bryn direkt

Vill du också få till snygga bryn snabbt och enkelt? Då kan ögonbrynsgel vara produkten för dig! Några snabba borst uppåt och hela ansiktet får sig ett litet lyft. Vi har testat marknadens brow gels och utsett dem bästa, i alla varianter, från budget till lyx. Dessutom tipsar vi om hur bryngelen ska användas för att ge bäst resultat!

BÄST I TEST AV ÖGONBRYNSGEL 2022. En ögonbrynsgel är en effektiv produkt för att forma brynen. Det går snabbt, ser naturligt ut och kan vara lättare än att använda en brynpenna. Vilken du väljer är upp till dig. Föredrar du bryngel på tub eller i burk? Budget eller investering? Mjuk eller fast formula? Vi har gjort jobbet och testat utbudet, här är topplistan med de 7 bästa ögonbrynsgelerna 2022.  

1. Bästa bryngel 2022! Bästa bryngel med fibrer: Rapide Tint & fiber brow gel

Recension på Tint & fiber brow gel från Rapide.

Tint & fiber brow gel, 2 ml, Rapide.
Ögonbrynsgel med fibrer som ger fylliga, väldefinierade bryn – som dina egna fast bättre! Precis lagom hård liten borste som gör det enkelt att få med alla småhår med några svep. Sitter på plats hela dagen utan att brynen känns stela, samtidigt lätt att tvätta bort på kvällen. Funkar bra över brynpenna för att ge fyllighet och form, men även att använda ensam för en naturlig look. ”En lätt och luftig gel som är lagom tjock och lättarbetad. Ger precis lagom mängd av både färg och fixering”, säger redaktionschef Jenny Bergquist. Finns i två olika färger som passar de flesta eftersom det går att bygga upp färgen.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Rapide).

2. Bästa ögonbrynsgel för fylliga bryn: L'Oréal Paris Brow artist plump & set

Recension på Brow artist plump & set från L'Oréal Paris.

Brow artist plump & set, 5 g, L'Oréal Paris.
Smidig hylsa med snedställd liten borste som gör det enkelt att komma åt alla strån och få en bra form på ögonbrynen. Tack vare den mjuka formulan kan du borsta på flera lager för riktigt fylliga bryn, ändå känns det inte att du har något på brynen. Tvättas lätt av med bara vatten. Brynen sitter på plats hela dagen, förutom för de med allra mest bångstyriga bryn. ”Riktigt bra pris och fina jämna bryn!”, säger testaren Linda Nestor. Finns i tre kalla färger och en transparent version.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Lyko).

”En riktig kultfavorit!”

3. Bästa ögonbrynsgel i burk: Anastasia Beverly Hills Brow Dipbrow pomade

Recension på Dipbrow pomade från Anastasia Beverly Hills.

Dipbrow pomade, 4 g, Anastasia Beverly Hills.
Bryndrottningen Anastasias pomada är en riktig kultfavorit. I den lilla burken finns en fast men krämig gel som är mycket pigmenterad. Kräver lite övning och en bra brynpensel för att få till snyggt, men när tekniken sitter väntar välformade bryn som sitter hela dagen. ”Ger en naturlig brynfärg och upplevelsen av tätare bryn”, säger testaren Jasminda Blanco. Produkten är extremt dryg och räcker väldigt länge, men glöm inte att stänga igen burken – annars torkar pomadan ut.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Kicks).

4. Bästa brow gel med stadga: LH Cosmetics Infinity power brows maximum hold tinted brow gel

Recension på Infinity power brows maximum hold tinted brow gel från LH Cosmetics.

Infinity power brows maximum hold tinted brow gel, 3,5 ml, LH Cosmetics.
Vill du att brynen ska sitta som berget hela dagen är LH Cosmetics bryngelen för dig. Med den lilla mascaraborsten borstar du upp alla småhåren och får till en fyllig brynlook som håller för både svett, regn och gnugg. Konsistensen är kladdig och lite som vax, det tar ett par gånger innan en fått in rätt teknik. Torka gärna av lite av gelen innan du borstar brynen så blir det mindre kladdigt. Kräver sminkborttagningför att tvättas bort. ”Känns tryggt och håller brynen på plats. Den kostar en slant men produkten är dryg och prisvärd.” säger testaren Maria Nylen.
BETYG: 4,4
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

”Perfekt bryngel för de dagarna jag vill se naturligt fräsch ut”

5. Bästa lätta bryngel: Lumene Nordic chic eyebrow shaping wax

Recension på Nordic chic eyebrow shaping wax från Lumene.

Nordic chic eyebrow shaping wax, 5 ml, Lumene.
Lättarbetad borste och formula som gör det smidigt att borsta upp brynen och få till snygg form. Färgen är desto mer diskret men går att bygga upp för något starkare intryck. Funkar fint över brynpenna om lite mer färg och definition önskas. Sitter hela dagen och är enkel att tvätta bort. ”Perfekt bryngel för de dagarna jag vill se naturligt fräsch ut. Jag sträcker mig allt oftare efter denna och kommer absolut att köpa den igen”, säger skönhetsskribent Anna Börjesson. Toppen för nybörjaren!
BETYG: 4,3
Mer info och köp här (länk till Meds).

6. Bästa billiga ögonbrynsgel: Max Factor Brow revival eyebrow gel

Recension på Brow revival eyebrow gel från Max Factor.

Brow revival eyebrow gel, 5 ml, Max Factor.
Mycket prisvärd bryngel med fibrer som direkt ger fylligare bryn. Däremot har den en lite väl stor borste vilket gör att överflödig produkt måste dras bort innan du borstar på brynen, annars blir det för mycket pigment och gel. Känns mjuk men något kladdigt på brynen. Vattenfast formula som sitter på plats hela dagen men tvättas bort utan gnugg. ”Jag får mer markerade bryn och det funkar bra att bygga på. Sitter som berget!” säger testaren May Sundström.
BETYG: 4
Mer info och köp här (länk till eleven).

7. Bästa genomskinliga brow gel: NYX Professional Makeup The brow glue transparent 

Recension på The brow glue transparent från NYX Professional Makeup.

The brow glue transparent, 5 g, NYX Professional Makeup.
En tjock gel som passar bäst för dig med mycket bryn som främst behöver form. Bra tub med smidig borste som kommer åt överallt. Den dryga gelen funkar fint både över brynpenna och på omålade bryn. ”Lätt att applicera och lägger varje envist brynstrå på plats. Brynen får en jättefin form, vilket lyft!” säger testaren Zainab Jones. Resultatet känns inte stelt men ta inte för mycket produkt, då riskerar det att bli en lite väl klibbig look.
BETYG: 3,9
Mer info och köp här (länk till Lyko).

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Allt du vill veta om ögonbrynsgel – vanliga frågor och svar

Med en bryngel får du definierade bryn som sitter på plats hela dagen! Men hur ska bryngelen användas för bästa resultat? Här får du svar på de vanligaste frågorna om ögonbrynsgel.

Snyggt definierade bryn ger ett lyft till hela ansiktet! Foto: Jason Lloyd-Evans

Vad är en ögonbrynsgel?

SVAR: En ögonbrynsgel, som även kallas brow gel eller brynmascara, är en sminkprodukt som ger form och volym till ögonbrynen. Som namnet antyder är det en blöt produkt, i form av en mer eller mindre fast kräm eller gel. Om du väljer en ögonbrynsgel med färg kan den räcka som enda brynprodukt.

Hur använder man brow gel?

SVAR: Det blir inte enklare än så här! Om din bryngel kommer i en liten tub borstar du bara i brynens riktning tills du får den look du vill ha. Om bryngelen i stället kommer i form av en fastare kräm, i en burk, använder du en tunn pensel och målar små streck i brynens riktning. Borsta gärna brynen uppåt så att du öppnar upp ansiktet.

Varför ska man använda brow gel?

SVAR: För att det är ett snabbt och enkelt sätt att måla brynen på. Vill du få till buskiga bryn är en bryngel rätt produkt, borsta uppåt och utåt, och gärna i flera lager så ser brynen tjocka och täta ut. 

Vad är en bryngel med fibrer?

SVAR: En ögonbrynsgel med fibrer ger dig extra fylliga bryn tack vare att de små fibrerna klistrar sig fast vid brynhåren och ger intryck av att du har fler och tjockare strån. En brynmascara med fibrer ger dig alltså inte bara färg och form utan även faktiskt volym i brynen. Testets vinnare från Rapide Cosmetics är en bryngel med fibrer!

Ögonbrynsgel med färg eller transparent ögonbrynsgel – vilket är bäst?

SVAR: Det är helt en smaksak! Använder du en brynpenna först kan det vara lite onödigt att använda en bryngel med färg. Satsa då på en genomskinlig bryngel. Då förstärk ofta även färgen du redan målat på. Vill du däremot måla brynen och ge dem en form i ett steg är bryngel med färg ett bra val. 

Använder man bryngel innan eller efter brynpenna?

SVAR: Bryngel används efter brynpenna. Har du först målat ögonbrynen med penna kan du borsta upp brynen med bryngelen för att få mer volym. Men du kan använda både brynpenna och bryngel separat. 

LÄS MER: Ögonbrynsserum – serumet som får bäst i test 2021 (och tips för fylligare ögonbryn!)

LÄS MER: Så får du ögonbrynen att växa snabbare – 6 tips som verkligen funkar! 

LÄS MER: Beautytrender att satsa på i vår – glossiga läppar, galaxglamour och detaljer i nyon