Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Ögonbrynsserum för glesa ögonbryn – här är bästa ögonbrynsnäringen!Ögonbrynsserum för glesa ögonbryn – här är bästa ögonbrynsnäringen!Ögonbrynsserum för glesa ögonbryn – här är bästa ögonbrynsnäringen!
Ögonbrynsserum för glesa ögonbryn – här är bästa ögonbrynsnäringen!

Ögonbrynsserum – bäst i test 2023 (och tips för fylligare ögonbryn!)

Ögonbrynsserum kan göra under för brynen genom att trolla bort såväl kala fläckar som 90-talets pincettsynder. Vi har testat oss igenom utbudet (från billigare varianter till dyrgiparna) och utsett det ögonbrynsserum som är bäst i test. Vi ger dig också de bästa tipsen för hur man lyckas med brynserum och vårdar ögonbrynen med den rätta mängden kärlek.

BÄST I TEST AV ÖGONBRYNSSERUM 2023. Är du en av alla oss som begick ögonbrynsslakt på 90-talet och i dag drömmer om fylligare ögonbryn? Det är möjligt! Serum för ögonbrynen, också kallat ögonbrynsnäring, bygger upp och ger dig brynen tillbaka. Vi listar bäst i test och längst ner i artikeln får du tips för hur du gör glesa ögonbryn tjocka igen!

LÄS MER: Ögonfransserum – bäst i test för längre och fylligare fransar

Topplista! Bästa ögonbrynsserumet

Scrolla ner och läs alla recensioner och se vilket ögonbrynsserum eller ögonbrynsnäring som passar just dig och din budget bäst!

1. BÄST I TEST – Filorga Optim eyes lashes & brows. Betyg: 5
2.
Revitalash Revitabrow advanced. Betyg: 4,9
3.
HairLust Eyebrow enhancing serum. Betyg: 4,7
4.
Xlash Xbrow eyebrow conditioner. Betyg: 4,6
5.
M2 Beauté Eyebrow renewing serum. Betyg: 4,2
6.
LashFood Browfood eyebrow enhancer. Betyg: 4
7.
Elizabeth Arden Prevage clinical lash + brow enhancing serum. Betyg: 3,9

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

1. Bästa ögonbrynsserum 2023! Filorga Optim eyes lashes & brows

Recension på Optim eyes lashes & brows från Filorga.Recension på Optim eyes lashes & brows från Filorga.Recension på Optim eyes lashes & brows från Filorga.
Recension på Optim eyes lashes & brows från Filorga.

Optim eyes lashes & brows, 7 ml, Filorga.
Brynserum i två steg med näring i steg ett och skyddande lager i steg två, både enkla att använda. Efter några få veckor är brynhåren både längre och grövre vilket ger ett buskigare intryck. ”Jag behöver inte längre skugga brynen utan fyller lätt i håligheter med en penna. De två stegen med serum och mascara-borste ger brynen nästan som ett browlift under dagen och håller stråna snyggt på plats.” säger testaren Jasminda Blanco. Stort plus för att serumet även funkar till fransarna. Ett bra val till rimligt pris för den som önskar en helhetslösning!
BETYG: 5
ANNONS
Köp här (länk till Sephora). 

2. Revitalash Revitabrow advanced – hejdå glesa ögonbryn!

Recension på Revitabrow advanced från Revitalash.Recension på Revitabrow advanced från Revitalash.Recension på Revitabrow advanced från Revitalash.
Recension på Revitabrow advanced från Revitalash.

Revitabrow advanced, 3 ml, Revitalash.
En nätt läppglansapplikator gör produkten enkel att använda, och resultaten är där. ”Jag kan inte säga annat än wow! Efter knappt 4 veckor är mina bryn mörkare och hårstråna betydligt fler, jag ser en otroligt tydlig skillnad. Vill numera aldrig vara utan detta serum”, säger redaktör Anna Börjesson. Det dyra priset drar ner betyget något, men produkten är dryg, efter 3 månader finns fortfarande produkt kvar. Resultatet är dessutom långsiktigt.  
BETYG: 4,9
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

3. HairLust Eyebrow enhancing serum

Recension på Eyebrow enhancing serum från HairLust.Recension på Eyebrow enhancing serum från HairLust.Recension på Eyebrow enhancing serum från HairLust.
Recension på Eyebrow enhancing serum från HairLust.

Eyebrow enhancing serum, 8 ml, HairLust.
Fin förpackning med liten svamp-applikator som är enkel att använda. Behöver appliceras både morgon och kväll men ger effekt redan efter ungefär fyra veckor. Något stark doft som dock snabbt försvinner. ”Serumet absorberas snabbt och brynen känns mjuka. Det gav effekt redan efter fyra veckor, tycker att brynen är fylligare och mörkare!”, säger testare Zainab Jones.
BETYG: 4,7
ANNONS
Köp här (länk till HairLust). 

4. Xlash Xbrow eyebrow conditioner  

Recension på Xbrow ögonbrynsserum från Xlash.Recension på Xbrow ögonbrynsserum från Xlash.Recension på Xbrow ögonbrynsserum från Xlash.
Recension på Xbrow ögonbrynsserum från Xlash.

Xbrow ögonbrynsserum, 3 ml, Xlash.
Lyxig hylsa och ett i sammanhanget litet pris, topplistans billigaste serum levererar ändå efter ca en månad tjockare bryn. Applicering en gång per dag räcker och läppglansapplikatorn kommer åt ordentligt. Vissa testare märkte markant större effekt än andra. För samtliga tog det dock ungefär en månad att se effekt av antingen lite eller mycket filligare bryn.
Betyg: 4,6
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

5. M2 Beauté Eyebrow renewing serum

Recension på Eyebrow renewing serum från M2 Beauté.Recension på Eyebrow renewing serum från M2 Beauté.Recension på Eyebrow renewing serum från M2 Beauté.
Recension på Eyebrow renewing serum från M2 Beauté.

Eyebrow renewing serum, 5 ml, M2 Beauté.
Topplistans dyrgrip kommer i något klumpig och stor hylsa vars pensel dock är lätt och härlig att använda. Du känner exakt vart serumet hamnat. Det tar något längre tid för serumet att kicka igång men när processen väl startat levereras mörkare och fylligare bryn. ”Efter ungefär sju, åtta veckor upplevde jag att brynen fått en ”buskigare” look med fler småhår som fyller ut brynet, speciellt på ovansidan.” säger redaktionschef Jenny Bergquist.
BETYG: 4,2
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

6. LashFood BrowFood eyebrow enhancer

Recension på BrowFood eyebrow enhancer från LashFood.Recension på BrowFood eyebrow enhancer från LashFood.Recension på BrowFood eyebrow enhancer från LashFood.
Recension på BrowFood eyebrow enhancer från LashFood.

BrowFood eyebrow enhancer, 5 ml, LashFood.
Testets enda eko-certifierade brynserum levererar lika bra som sina konkurrenter. En tunn pensel-applikator gör användning enkel och precis. Det dyra priset drar ner betyget, men resultatet är där. Efter ett par veckor är brynen tjockare och tätare. ”Lyxigt, praktiskt och ekovänligt i ett. Jag får till och med kommentarer från min pojkvän om att mina bryn ser fylligare ut! Trots priset skulle jag köpa det igen.”, säger redaktör Marika Cederlund.
BETYG: 4
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

7. Elizabeth Arden Prevage clinical lash + brow enhancing serum

Recension på Prevage clinical lash + brow enhancing serum från Elizabeth Arden.Recension på Prevage clinical lash + brow enhancing serum från Elizabeth Arden.Recension på Prevage clinical lash + brow enhancing serum från Elizabeth Arden.
Recension på Prevage clinical lash + brow enhancing serum från Elizabeth Arden.

Prevage clinical lash + brow enhancing serum, 4 ml, Elizabeth Arden.
En tunn eyeliner-pensel och ganska vattnig konsistens på serumet gör att appliceringen på brynen blir precis men tar lite längre tid. Resultatet är något diskretare än konkurrenterna, men stråna blir definitivt längre och fler småhår dyker efter några veckor upp. Stort plus för att den även fungerar på ögonfransarna.
BETYG: 3,9
ANNONS
Köp här (länk till NordicFeel).

Lyckas med ditt brynserum – tips och svar på vanliga frågor

När du väl har investerat i en ögonbrynsnäring är det dags att anamma knepen som maximerar resultatet. Gör dig redo att odla ditt livs bästa bryn!

Ett brynserum både skyndar på tillväxten av nya strån och skyddar dem du redan har.Ett brynserum både skyndar på tillväxten av nya strån och skyddar dem du redan har.Ett brynserum både skyndar på tillväxten av nya strån och skyddar dem du redan har.
Ett brynserum både skyndar på tillväxten av nya strån och skyddar dem du redan har. Foto: Estrop Barcelona

LÄS MER: Så får du ögonbrynen att växa snabbare och bli fylligare – 6 tips som verkligen funkar!

Mina ögonbryn verkar ha blivit glesa med åren. Varför?

SVAR: Du är inte ensam! Med åldern saktar tillväxten av bryn och fransar av. Men om du plötsligt tappar fler ögonfransar och/eller brynhår än normalt kan det vara ett tecken på stress. Se till att äta ordentligt med B-vitamin och järn, och överväg ett kosttillskott i kombo med brynnäring.

Hur fungerar ögonbrynsnäring?

SVAR: Brynserum fungerar på två sätt: dels genom att stimulera, dels genom att underhålla. En förutsättning för hårtillväxt är att hårsäcken får näring. Brynserum innehåller ofta peptider som instruerar hårsäcken att bygga starka strån under tillväxtfasen, men också ingredienser som skyddar mot yttre hot som kan få stråna att falla av i förtid.

När ser jag resultat av ögonbrynsserum?

SVAR: Det beror på var i tillväxtcykeln brynstråna är när du börjar kuren. Efter 4–6 veckor någonstans kommer du att märka skillnad, men det kan dröja flera månader innan du får fullt resultat. När du fått det resultat du är nöjd med räcker det att underhålla några gånger i veckan.

Hur applicerar jag ögonbrynsserum?

SVAR: Det viktiga är att jobba in produkten vid hårrötterna så att hårsäcken kan slurpa i sig alla godsaker. Är borsten formad som en mascaraborste, gnugga fram och tillbaka närmast rötterna. Applicera brynserumet minst varje kväll på rena bryn till en början. Vissa brynserum kräver även applicering på morgonen. Låt serumet då torka in några minuter innan du sminkar brynen. 

Är ögonbrynsserum farligt?

SVAR: Nej, ögonbrynserum är inte farligt. För ett antal år sedan varnade Läkemedelsverket för vissa ögonfransserum, men inget underlag finns för att brynserum skulle vara farligt för hälsan. Men om du får en allergisk reaktion och blir röd runt brynen av att använda ett ögonbrynsserum ska du såklart sluta använda just det serumet. 

Vad händer när jag slutar använda ögonbrynsserum?

SVAR: När du slutar med brynnäring kommer dina bryn sakta gå tillbaka till sin ursprungliga längd och färg. Vill du behålla resultatet kan du underhålla med ditt brynserum genom att applicera det några gånger i veckan. 

Ett ögonbrynsserum hjälper mot glesa ögonbryn.Ett ögonbrynsserum hjälper mot glesa ögonbryn.Ett ögonbrynsserum hjälper mot glesa ögonbryn.
Ett ögonbrynsserum hjälper mot glesa ögonbryn. Foto: Estrop Barcelona

Så underhåller du ögonbrynen

1. Göm pincetten
Motstå frestelsen att noppa nytillkomna strån som poppar upp utanför brynbågen. Sticker något strå i väg på längden à la farfarsbryn så klipp dem i stället. Omfamna dina yrvakna hårsäckar och låt rabattens vildvuxna outsiders frodas tills det är dags för steg två.

2. Anlita ett brynproffs
När brynen väl har börjat spira är det frestande att besöka första bästa salong som erbjuder brynplock, men välj brynstylist med samma omsorg som du väljer frisör. Hör dig för och läs recensioner för den brynstylist du funderar på att besöka. På Benefit Brow Bar, som finns i vissa av Sephoras butiker, är alla brynstylister tränade i att trolla fram fylligare bryn med hjälp av rätt form och färg. I Stockholm har Rapide Brow Bar och Roc Brows spetskompetens i bryn.

3. Fuska med makeup
I dag finns ett överflöd av brynmakeup som lurar omvärlden att tro att du naturligt välsignats med voluminösa bryn. För dig med glesa strån är en brynpenna oftast det enklaste sättet att skissa fram en form. Sedan kan du addera extra volym med brynmascara. 

LÄS MER: Ögonbrynspennor som är bäst i test – och så får du perfekta bryn