Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vilken ögonmask är bäst? Vi listar våra 7 testade favoriter.
Vilken ögonmask är bäst? Vi listar våra 7 testade favoriter.
Vilken ögonmask är bäst? Vi listar våra 7 testade favoriter.
Vilken ögonmask är bäst? Vi listar våra 7 testade favoriter.

Bäst i test av ögonmasker och eye patches 2022 – trollar bort mörka ringar och svullnad

Vilken ögonmask är bäst? Svaret hittar du här i vår bäst i test 2022! På några ynka minuter kan du bli kvitt en dålig natts sömn. Här är mirakelmaskerna för ögonen som trollar bort mörka ringar och svullnad och får dig att se piggare ut. Riktigt ögongodis, helt enkelt!

 En ögonmask, eller eye patches som det ofta kallas, kan nästan rädda svullna och trötta ögon från en natts svunnen sömn. Damernas Värld ger dig tips och råd om hur du väljer rätt ögonmask och självklart har vi testat och recenserat för att ge dig tips på vilka eye patches som vinner bäst i test!

”Ögonpartiet känns piggare och ser ljusare ut”

1. Bästa ögonmask 2022! Bästa uppljusande eye patches: Pixi BeautifEye eye patches

Recension på BeautifEye eye patches med Pixi.

BeautifEye eye patches, 30 par, Pixi.
Testets budgetkap levererar på högsta nivå i form av härligt stabila ögonmaskerna som är lätta att få på plats och sitter bra. Det är lagom kladdigt och effekten är ett direkt återfuktat och uppljusat ögonparti, tack vare C-vitamin. ”Det blir mycket serum över så det räcker för hela ansiktet. Ögonpartiet känns piggare och ser ljusare ut. Man får mycket för pengarna så den är verkligen prisvärd” säger testaren May Sundström. Stadig burk med bra hygienisk spatel.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Eleven).

2. Bästa lyxiga eye patches: Sensai Cellular performance extra intensive revitalising pads

Recension på Cellular performance extra intensive revitalising pads från Sensai.

Cellular performance extra intensive revitalising pads, 10 par, Sensai.
Sensais doftlösa papperstunna masker känns som en sheetmask och sitter sömlöst på plats, tack vare konsistensen går det att lägga de väldigt nära ögat. ”Sitter allra bäst och levererar verkligen vad de lovar. Nu vet jag hur bra återfuktning känns.” säger testaren Linda Nestor. Det går inte att komma undan, dessa är dyra. Men samtliga testare är överens om att de levererar i linje med prislappen. Engångförpackade vilket ju är hygieniskt men tråkigt ur miljöaspekt.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Nordic Feel).

3. Bästa djupt återfuktande eyepatches: Peter Thomas Roth Water drench hyaluronic cloud eye patches

Recension på Water drench hyaluronic cloud eye patches från Peter Thomas Roth.

Water drench hyaluronic cloud eye patches, 30 par, Peter Thomas Roth.
Mycket diskret spa-doftande masker som sitter på plats och återfuktar ordentligt, både direkt och sedan hela dagen. Torrhet runt ögonen är som bortblåst. Priset är högt men mängden ögonmasker är generös och effekten väger upp. ”Dessa är riktiga favoriter, så härliga att lägga på om ögonen känns puffiga. Jag tycker dessutom att sminket sitter bättre när jag haft dessa på morgonen.” säger skönhetsskribent Anna Börjesson. Verkligen rekommenderat att förvara de i kylskåp för extra skön kylande effekt.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

4. Bästa lugnande eye patches: Dr. Ceuracle Hyal reyouth hydrogel eye mask

Recension på Hyal reyouth hydrogel eye mask från Dr. Ceuracle.

Hyal reyouth hydrogel eye mask, 30 par, Dr. Ceuracle.
Gelaktiga masker som är generöst indränkta i serum och sitter fint på plats. Ger bra återfuktning och känns mjuka mot huden. Ingen doft vilken tillsammans med den lugnande känslan gör dessa toppen för den med känslig hud eller känsliga ögon. ”Superingredienser som gör att huden känns återfuktad på djupet, även mindre ”puffiga” ögon och piggare blick. Ger en lyxig spa-känsla!” säger testaren Zainab Jones. Prisvärda!
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till GlowID).

5. Bästa med retinol: Verso Reviving eye mask

Recension på Reviving eye mask frånVerso.

Reviving eye mask, 4 par, Verso.
Tunna följsamma gelmasker med diskret citrusdoft. Sitter mycket bra och ger huden ett direkt lyft. Huden känns mjuk, återfuktad och uppstramad. ”En stickande känsla infinner sig och man känner att huden aktiverats – i Versos fall med ett wow-resultat! Inte förrän jag såg resultatet kunde jag förlåta priset som verkligen ger valuta för pengarna.” säger testaren Jasminda Blanco. Mängden plast för ett par masker drar ner betyget - och kom ihåg att dra bort det skyddande plastlagret!
BETYG: 4,4
Mer info och köp här (länk till Meds).

6. Bästa mot fina linjer: Shiseido Vital perfection uplifting and firming eye mask

Recension på Vital perfection uplifting and firming eye mask från Shiseido.

Vital perfection uplifting and firming eye mask, 6 par, Shiseido.
Härligt stora ögonmasker som täcker en större del av kindbenen. Den tunna sheetmaskliknande maskerna lägger sig fint på huden och sitter som berget. Huden under ögat känns direkt återfuktad och fina linjer suddas, om än temporärt. Dyra men effektfulla och värda att unna sig då och då. ”Huden känns rejält återfuktad och att jag har mer lyster som håller länge. Priset är högt men jag gillar resultatet och skulle därför köpa dessa igen” säger digitala chefen Maria Nylén. Engångsförpackade.
BETYG: 4,3
Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

7. Bästa mot mörka ringar: Xlash Rejuvenating eye gel pads

Recension på Rejuvenating eye gel pads från Xlash.

Rejuvenating eye gel pads, 30 par, Xlash.
Stora stabila gummimasker som sitter bra och återfuktar likaså, mörka ringar dämpas och effekten sitter för vissa testare fram till dagen efter. ”Direkt efter är huden synligt slätare och jämnare och det är även skillnad på mörka ringar. Funkar bra med övriga produkter, både på morgonen och ovanpå annat på eftermiddagen.” säger redaktionschef Jenny Bergquist. Doftfria.
BETYG: 4,1
Mer info och köp här (länk till Eleven).

Vanliga frågor om ögonmasker / eye patches – så fungerar det

Foto: Camera Press / IBL

 

Varför ska jag använda ögonmask?

SVAR: Ögonpartiet är ingen diskret del av kroppen. Den känsliga, tunna huden avslöjar allt från sena nätter till ett för högt saltintag eller slarv med våra åtta glas vatten om dagen (vi är skyldiga till allt, så inga dömande pekpinnar här). En ögonmask kan dämpa svullnad, plumpa ut torrhetslinjer och minska mörka skuggor i ett nafs.

När ska jag använda ögonmask?

SVAR: Det beror helt på vad du vill ha för resultat. I testgruppen hade vi både trötta småbarnsmammor som behövde piggas upp till morgonkaffet och testare som la en lyxig mask precis innan festmakeupen skulle åka på. Ett tips är att lägga på ögonmasken när du flyger och sedan dra ner en sovmask över. Du kommer att gå av planet som en nyponros.

Hur ofta ska jag använda ögonmask?

SVAR: Hur ofta eller sällan du vill. Vi använder dem vid behov, när ögonpartiet behöver en snabb renovering eller vi vill se extra pigga ut.

Vad är skillnaden på mask i lappform och klassiska krämmasker?

SVAR: Utmärkande för masker i sheetmaskformat är att ett material, som hydrogelé, bomull eller biocellulosa, dränks i en stor mängd serum. Eftersom serumet pressas in och blir inlåst av maskmaterialet får huden möjlighet att på kort tid absorbera en stor mängd aktiva ingredienser. Runt ögat får till exempel avsvällande ingredienser extra effekt.

Kan jag maximera effekten på något sätt?

SVAR: Är det avsvällning du är ute efter så ger några timmar i kylskåpet en extra skjuts. Kylan i kombination med beprövade dränerande ingredienser som koffein är puffögats bästa vän.

Kan ögonmasker ge permanenta resultat?

SVAR: Ja, och nej. Masker är till sin natur en quickfix för snabba, tillfälliga resultat. Skulle du använda ögonlappar varje dag skulle du sannolikt få samma långsiktiga resultat som med ett bra ögonserum eller kräm, men också stora hål i plånboken. Se dem som ett komplement för kvicka askungeresultat.

Behöver jag använda kräm ovanpå ögonmasken?

SVAR: Serum går ner i hudens djupare hudlager, så lås in härligheten med en klick lätt ögonkräm, inte minst om du är torr. Och glöm inte spf dagtid.

Ger längre verkningstid bättre effekt?

SVAR: Nej. Följ alltid instruktionerna.

Hur vet jag vilken ögonmask jag ska välja?

SVAR: Läs vårt test! Vår testpanel består av åtta kvinnor i olika stadier av livet som utvärderar allt från effekten på mörka ringar till Sahara-torra flodfåror som akut behövde vattnas.

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

LÄS MER: Så blir du av med påsar och mörka ringar under ögonen (bästa tipsen!)

LÄS MER: Ögonbrynsserum – serumet som får bäst i test (och tips för fylligare ögonbryn!) 

LÄS MER: Mascara – bäst i test (och tipsen för fylliga fransar!)