Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vi har testat rouge och listar bäst i test 2022!Vi har testat rouge och listar bäst i test 2022!Vi har testat rouge och listar bäst i test 2022!
Vi har testat rouge och listar bäst i test 2022!

Bäst i test av rouge 2022 – med tipsen på hur du får naturligt rosiga kinder

Letar du efter ett rouge som ger naturligt rosiga kinder, ett friskt intryck och som håller hela dagen? Vi har gjort jobbet åt dig och listar de som är bäst i test 2022!

BÄST I TEST AV ROUGE 2022. Rosiga kinder och skulpterat ansikte står alltid högt på våra önskelistor. I vår är ingen look komplett utan ett uppiggande rouge. Vi har testat rouge så att du vet vilka som är värda att lägga pengarna på – och vilka budgetkap som lurar i beautyhyllorna. Här är resultatet – rougerna bäst i test 2021! Längst ner i artikeln hittar du frågor och svar om rouge för att få ett perfekt resultat.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test av solpuder 2022 – så får du perfekt resultat med bronzer! 

”Detta är det perfekt matta rouget”

1. BÄSTA ROUGE 2022 – Bästa matta rouge: Kylie by Kylie Jenner Pressed blush powder

Recension på Pressed blush powder från Kylie by Kylie Jenner.Recension på Pressed blush powder från Kylie by Kylie Jenner.Recension på Pressed blush powder från Kylie by Kylie Jenner.
Recension på Pressed blush powder från Kylie by Kylie Jenner.

Pressed blush powder i nyans Baddie on the block, 10 g, Kylie by Kylie Jenner.  
Pressat puder som ger naturligt rosiga kinder med matt finish. Lätt att få jämnt och blendar fint – utan risk för skarpa kanter. Sitter som berget från tidig morgon till sen kväll. Inbyggd spegel i förpackningen. ”Jag som inte är speciellt intresserad av familjen Kardashian hade lite fördomsfullt förväntat mig en ”billigare” produkt, men här fick jag vackert ändra mig och i stället bli lite imponerad över kvaliteten”, säger redaktionschef Jenny Bergquist. ”Detta är det perfekt matta rouget och jag vill ha fler nyanser NU!”, säger testaren Linda Nestor.
Betyg: 5
Mer info och köp här (länk till Kicks).

2. Bästa billiga rouge: Beautyact Silky-soft blush 

Recension på Silky-soft blush från Beautyact.Recension på Silky-soft blush från Beautyact.Recension på Silky-soft blush från Beautyact.
Recension på Silky-soft blush från Beautyact.

Silky-soft blush i nyans Date night, 8 g, Beautyact.
Finpudrigt rouge som är lätt att applicera. Den skira färgen gör det omöjligt att misslyckas, även för den som är mindre van vid rouge. Ger en naturligt fin lyster med lagom skimmer. Går att bygga på i flera lager. ”Ett lekfullt rouge som kan duttas för naturligt kär rodnad och vispas upp till intensiv glöd”, säger testaren Jasminda Blanco. Superprisvärt!  
Betyg: 4,8
Mer info och köp här (länk till Kicks).

3. Bästa rouge för lyster: Dior Rouge blush

Recension på Rouge blush från Dior.Recension på Rouge blush från Dior.Recension på Rouge blush från Dior.
Recension på Rouge blush från Dior.

Rouge blush i nyans Charnelle, 6,7 g, Dior.
Lyx-rouge som trollar fram en naturlig glöd med extra glow. Och resultatet håller hela dagen. ”Sitter som berget genom en stressig och småsvettig dag när resten av makeupen gett upp redan vid lunchtid. En pålitlig och envis vän som står kvar när de andra spelarna faller”, säger redaktionschef Jenny Bergquist. Doftar svagt av rosor. Saftigt pris – men ett rouge i en klass för sig.
Betyg: 4,7
Mer info och köp här (länk till Kicks).

4. Bästa mineral-rouge: Idun minerals Mineral blush

Recension på Mineral blush från Idun minerals.Recension på Mineral blush från Idun minerals.Recension på Mineral blush från Idun minerals.
Recension på Mineral blush från Idun minerals.

Mineral blush i nyans Havtorn, 5 g, Idun minerals.
Puderrouge i pappförpackning som tar minimal plats i necessären. Effekten går åt det matta hållet, men ger ändå en fin lyster som sitter hela dagen. ”Ett utmärkt rouge för relativt liten peng, med bra miljötänk! Jag byter ut det svindyra rouge jag varit trogen mot detta dunderrouge! Att det är mineralsmink är ju också toppen för de som har olika typer av hudproblem”, säger testaren Anna Börjesson.
Betyg: 4,6
Mer info och köp här (länk till Lyko).

”Älskar multifunktionell makeup!”

5. Bästa rouge-stick: ILIA Multi-stick

Recension på Multi-stick från ILIA.Recension på Multi-stick från ILIA.Recension på Multi-stick från ILIA.
Recension på Multi-stick från ILIA.

Multi-stick i nyans Whisper, 4,5 g, ILIA.
Krämigt rouge som lätt appliceras med fingertopparna. Smälter in i huden och lämnar naturligt rosiga kinder med lagom glow. Känns dessutom återfuktande. ”Älskar multifunktionell makeup! Den här produkten kan användas på läpparna, kinderna och ögonen. Liten förpackning som får plats i handväskan och går att bygga på till önskad intensitet”, säger testaren Zainab Jones.
Betyg: 4,4
Mer info och köp här (länk till Skincity).

6. Bästa rouge för naturlig finish: Laura Mercier Blush colour infusion

Recension på Blush colour infusion från Laura Mercier.Recension på Blush colour infusion från Laura Mercier.Recension på Blush colour infusion från Laura Mercier.
Recension på Blush colour infusion från Laura Mercier.

Blush colour infusion i nyans Peach, 6 g, Laura Mercier.
Silkeslent rouge som glider på huden och lägger sig som en rosa slöja. Ger lagom intensitet och ett resultat som ser naturligt ut. Smälter fint ihop med övrig makeup, både flytande foundation och puderprodukter. Liten, smidig dosa med spegel som lätt packas ner för eventuell touch-up under dagen. Dyr – men dryg som bara den. En investering som räcker länge.
Betyg: 4,2
Mer info och köp här (länk till Bangerhead). 

7. Bästa ekologiska rouge: Estelle & Thild Biomineral satin blush

Recension på Biomineral satin blush från Estelle & Thild.Recension på Biomineral satin blush från Estelle & Thild.Recension på Biomineral satin blush från Estelle & Thild.
Recension på Biomineral satin blush från Estelle & Thild.

Biomineral satin blush i nyans Sweet coral, 10 g, Estelle & Thild.
Skirt rouge som även den mest orutinerade personen kan få till snyggt. Satsa på lite i taget – efter en stund djupnar färgen en aning. Ger friskt rosiga kinder som klarar en hel arbetsdag. Fin ask med ordentlig spegel i locket. Finns billigare produkter med samma effekt, men det ekologiska innehållet är klart värt några kronor extra.
Betyg: 4,1
Mer info och köp här (länk till Lyko)

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Såhär lyckas du med rouge - vanliga frågor och svar:

Ett klädsamt rouge är den snabbaste genvägen till en piggare look och avundsvärda kindben. Här är knepen och tipsen som gör att du lyckas med appliceringen varje gång – och slipper clownlooken vi alla fasar för.

Var applicerar jag rouge?

SVAR: En klassisk applicering är på kindens högsta punkt för att lyfta ansiktet. Placera mörka toner där du vill skapa djup (till exempel under kindbenet) och ljusa toner på punkter du vill framhäva.

Crème, puder eller flytande - vilket rouge ?

SVAR: Makeupartister förespråkar ofta att jobba med samma konsistens genom hela basen - alltså puderrouge på puderbas (eller matt bas), flytande rouge ovanpå flytande foundation och så vidare. Men det är en smaksak. Flytande rouge kan vara lite knivigt att bemästra, men när tekniken sitter belönas du med en vacker finish som blir ett med huden. Crème och flytande rouge brukar hålla längre än puder. Rouge i stiftform är smart för touchups.

Vilka verktyg ger bäst resultat?

SVAR: Till puder behövs en rougeborste - välj en borste av hög kvalitet, det är A och O för jämn applicering. Vi älskar Angled cheek brush från Flaer, (Mer info och köp här - länk till Kicks). Till flytande rouge eller crèmerouge funkar fingrarna eller en svamp av beautyblendertyp bäst.

Hur får jag till en naturlig look med rouge?

SVAR: Börja med att applicera rouget där det blir som högst på din kind när du ler, och svep uppåt mot tinningarna. Färgen får gärna vara som mest intensiv där du börjar och tonas ut mot tinningarna. Vill du ha en mer skulpterande effekt, lägg sol- eller contouringpuder under kindbenen (i groparna när du suger in kinderna) och placera rouge i en ljusare nyans uppe på kindens äpple.

Vilken nyans ska jag välja på rouge?

SVAR: Utgå från din hudton och hårfärg och titta på vilka rouge du tycker passar dig, men fundera framför allt på vilken look du är ute efter. Vill du köra ett säkert kort, välj ett klassiskt aprikos- eller persikorosa rouge med varma undertoner, det passar de allra flesta.

Vilka misstag ska jag undvika med rouge?

SVAR: Den vanligaste missen är att färgen blir för stark, och effekten mer påskgumma än promenadrosig. Var lätt på handen så undviker du det. Applicera tills du fått önskad nyans och sudda sedan eventuella skarpa linjer med en stor, fluffig borste (eller beautyblender om du använder crèmerouge).

Hjälp! Det blev lite för mycket rouge...

SVAR: Ingen fara. Dutta lätt med en torr pappersnäsduk, bomullsrondell eller makeupsvamp tills du fått önskad nyans. Känns det fortfarande för starkt kan du pudra på lite transparent puder för att ytterligare tona ner färgen och sudda ut skarpa kanter.

LÄS MER: Sminkguide för 50 plus – Så sminkar du mogen hud 

LÄS MER: Topplista: Bästa budgetsminket – bäst i test 2022