Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vilken sheet mask är bäst? Vi har svaret!Vilken sheet mask är bäst? Vi har svaret!Vilken sheet mask är bäst? Vi har svaret!
Vilken sheet mask är bäst? Vi har svaret!

Bäst i test sheetmask 2021 - hitta den bästa för din hudtyp

Torr, glåmig, matt och trött … En bra sheetmask är räddaren i nöden när huden snabbt behöver en riktig boost. Damernas Värld har testat sig igenom djungeln av serumdränkta ark och listat favoriterna i alla kategorier, här är bäst i test av sheetmasks 2021!

BÄST I TEST AV SHEETMASK 2021. Sheetmasks, sheetmasker eller arkmask är ansiktsmasken som är den perfekta vardagslyxen. Vi listar produkterna som är bäst i test och svarar på frågor om hur man använder sheetmasks rätt.

Topplista: Bästa sheetmasken 2021

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje sheetmask och se vilken som passar dig och din hy bäst.
1. BÄST I TEST 2021 – Bästa återfuktande: Verso Deep hydration mask. Betyg: 5
2. Bästa mot rynkor: Filorga Time-filler mask. Betyg: 4,9
3. Bästa utjämnande: Tony Moly Intense care gold 24K snail hydrogel mask. Betyg: 4,8
4. Bästa för känslig hud: Klairs Rich moist soothing tencel sheet mask. Betyg: 4,7
5. Bästa långtidsresultat: By Wishtrend Natural vitamin 21.5 enhancing sheet mask. Betyg: 4,7
6. Bästa lystergivande: Dr. Jart+ Dermask micro jet brightening solution masker. Betyg: 4,6
7. Bästa billiga: Garnier Moisture bomb tissue mask super-hydrating & energizing. Betyg: 4,4

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

1. Bästa sheet mask 2021! Bästa återfuktande: Verso Deep hydration mask

Recension på Deep hydration mask från Verso.Recension på Deep hydration mask från Verso.Recension på Deep hydration mask från Verso.
Recension på Deep hydration mask från Verso.

Deep hydration mask, Verso.
En näst intill kultförklarad produkt i sammanhanget. Den tvådelade hydrogél-masken är svalkande mot huden och sitter perfekt – genom allt. Det direkta resultatet är återfuktad, strålande och len hud. Resultatet håller även i sig dagen efter. Huden känns jämn, fylligare och riktigt fuktmättad och efterkommande makeup glider på fantastiskt. Bästa förfesten för huden! ”Här pratar vi lyxmask deluxe. Min hud fullkomligt strålar hela kvällen och jag får till och med kommentarer om hur fräsch jag ser ut. Det är en väldigt behaglig mask att använda med otrolig passform – den passar mitt ansikte på millimetern”, säger redaktör Marika Cederlund.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Meds).

2. Bästa sheetmask mot rynkor: Filorga Time-filler mask

Recension på Time-filler mask från Filorga.Recension på Time-filler mask från Filorga.Recension på Time-filler mask från Filorga.
Recension på Time-filler mask från Filorga.

Time-filler mask, Filorga.
En härlig ingredienscocktail som stramar åt och fyller ut. ”Den tunna masken ligger som ett ormskinn mot huden och jag kan röra mig fritt utan att masken glider. Efter 15 minuter är huden betydligt klarare och stora porer har dragit ihop sig markant. Huden känns också plumpad. Hejdå torrhetslinjer”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Kicks).

3. Bästa utjämnande sheetmask: Tony Moly Intense care gold 24K snail hydrogel mask

Recension på Intense care gold 24K snail hydrogel mask från Tony Moly.Recension på Intense care gold 24K snail hydrogel mask från Tony Moly.Recension på Intense care gold 24K snail hydrogel mask från Tony Moly.
Recension på Intense care gold 24K snail hydrogel mask från Tony Moly.

Intense care gold 24K snail hydrogel mask, Tony Moly.
Reparerande, lystergivande, lugnande… Masken har en rad bra egenskaper och hudtonen ser genast jämnare och slätare ut och stora porer är mindre framträdande. Innehåller snigelextrakt, en riktig superingrediens för den som vill jobba hudföryngrande och samtidigt få glow. Innehåller även cica som är läkande och stärkande för huden.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till LookFantastic)

4. Bäst för känslig hud: Klairs Rich moist soothing tencel sheet mask

Recension på Rich moist soothing tencel sheet mask från Klairs.Recension på Rich moist soothing tencel sheet mask från Klairs.Recension på Rich moist soothing tencel sheet mask från Klairs.
Recension på Rich moist soothing tencel sheet mask från Klairs.

Rich moist soothing tencel sheet mask, Klairs.
En riktig SOS-mask för fuktfattig hud med direkt resultat. Ceramider stärker hudbarriären, aloe vera, centella asiatica och lakritsrotextrakt lugnar och reparerar, medan panthenol matar huden med fukt. Rodnad minskar markant och torra kinder är ett minne blott. Arket är gjort av tencel som ska vara extra bra för känslig hud.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till GlowID).

5. Bästa långtidsresultat: By Wishtrend Natural vitamin 21.5 enhancing sheet mask

Recension på Natural vitamin 21.5 enhancing sheet mask från By Wishtrend.Recension på Natural vitamin 21.5 enhancing sheet mask från By Wishtrend.Recension på Natural vitamin 21.5 enhancing sheet mask från By Wishtrend.
Recension på Natural vitamin 21.5 enhancing sheet mask från By Wishtrend.

Natural vitamin 21.5 enhancing sheet mask, By Wishtrend.
Det tunna arket är generöst dränkt i serum, som räcker till både ansikte och dekolletage och en slöja av fantastisk lyster lägger sig över ansiktet. ”Masken plumpar verkligen min torra hud och det bästa är att jag känner mig återfuktad i flera dagar. Jag kommer definitivt att köpa på mig ett lager”, säger testare Jasminda Blanco.
Betyg: 4,7
Mer info och köp här (länk till GlowID).

6. Bästa lystergivande sheetmask: Dr. Jart+ Dermask micro jet brightening solution masker

Recension på Dermask micro jet brightening solution masker från Dr. Jart+.Recension på Dermask micro jet brightening solution masker från Dr. Jart+.Recension på Dermask micro jet brightening solution masker från Dr. Jart+.
Recension på Dermask micro jet brightening solution masker från Dr. Jart+.

Dermask micro jet brightening solution masker, Dr. Jart+.
Arkmasken är gjord av ett tunt mikrofibermaterial som ligger perfekt över ansiktet och har ett serum som är av den tjockare varianten. Huden får direkt en klädsam lyster och klar ton. Innehåller bland annat utjämnande superingrediensen niacinamid samt lystergivande vitamin C. En guldgruva för glåmig hud!
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Sephora).

7. Bästa billiga sheetmask: Garnier Moisture bomb tissue mask super-hydrating & energizing

Recension på Moisture bomb tissue mask super-hydrating & energizing från Garnier.Recension på Moisture bomb tissue mask super-hydrating & energizing från Garnier.Recension på Moisture bomb tissue mask super-hydrating & energizing från Garnier.
Recension på Moisture bomb tissue mask super-hydrating & energizing från Garnier.

Moisture bomb tissue mask super-hydrating & energizing, Garnier.
Maskens passform går att ifrågasättas – hålen för ögonen är något små, medan kanterna vid pannan måste vikas in. Men när masken är på plats får huden njuta av en ordentlig mängd svalkande serum som ger lyster och fukt och direkt reducerar torrhetsrynkor. Stort plus för pris och lättillgänglighet.
BETYG: 4,4
Mer info och köp här (länk till Kicks).

Frågor och svar om sheetmasker

Effektiv, enkel och alldeles exceptionellt bra. En sheetmask är den perfekta produkten när huden behöver SOS-hjälp. 

Foto: Jason Lloyd-Evans

Vad är en sheetmask?

SVAR: Sheetmask eller arkmask som det också kallas, är en serumdränkt duk formad efter ditt ansikte. Engångsmasken, som är en av K-beautyns magiska under, är dränkt med en stor mängd koncentrerat serum och förser huden med en cocktail av härliga ingredienser.

Vad gör en sheetmask?

SVAR: Valmöjligheterna av sheetmask är oändliga! Huvudfokus på majoriteten av maskerna är fukt, men förutom det kan en sheetmask också verka till exempel uppstramande, lystergivande och dränerande. Gemensamt för alla är att du ser resultat direkt – en riktig askungemask, helt enkelt.

Hur använder jag en sheetmask?

SVAR: Enkelt! Börja med att rengöra ansiktet – en ren hud är ett måste. Det är heller inte en dålig idé att peela ansiktet innan applicering för att få bort döda hudceller och ge huden möjlighet att absorbera produkten ordentligt. Plocka försiktigt ut sheetmasken ur sin förpackning och dra bort eventuella skyddsfilmer. Applicera sedan masken enligt instruktionerna på förpackningen. Tänk på att lägga på arket ordentligt så att varje millimeter av ansiktet får möjlighet att suga åt sig de härliga dropparna. När masken fått verka tar du av den och klappar in serumet som är kvar på huden. Avsluta med att smörja ansiktet med en återfuktande kräm. Tänk också på att det ofta gömmer sig en hel del produkt i förpackningen som är perfekt att applicera på hals, dekolletage och händer. 

Vad är skillnaden mot en vanlig mask?

SVAR: Masken kommer engångsförpackad som serummarinerad duk, som kan vara av bomull, biocellulosa, algextrakt eller hydrogelé. Dukformatet låser in de aktiva ingredienserna så att huden verkligen kan gosa in sig. Traditionella ansiktsmasker fokuserar ofta på djuprengöring eller exfoliering, medan sheetmasken tillför näring och fukt.

Hur ofta ska jag använda en sheetmask?

SVAR: Ska du följa den koreanska 10-stegsrutinen ska du använda en sheetmask varje dag, men det kan bli en dyr historia. Arket är den perfekta quickfixen när det vankas fest eller när du vill unna huden lite extra vardaslyx. 

Ersätter en sheetmask mitt serum?

SVAR: Nej, sheetmask är ett komplement till din vanliga rutin. Det som är extra bra med en sheetmask, förutom att du får en direkt effekt, är att du kan anpassa efter din huds behov just nu.

Jag har svårt att hitta en mask med bra passform…

SVAR: Då är testets vinnare Deep hydration mask från Verso ett måste för dig. Den tvådelade masken har en perfekt passform och sitter som en smäck. Ett riktigt proffstips är att göra ett litet klipp i masken över näsryggen. Då blir arket betydligt enklare att få jämnt och tätt. Det finns också olika varianter av material – hydragelé, bomull eller biocellulosa. Försök att hitta varianten som passar dig bäst. 

Det här med snigelsekret i arkmasker. Stämmer det?

SVAR: Du läste rätt. Snigelsekret har använts sedan urtider i den asiatisk hudvård och har en rad bra egenskaper och verkar både återfuktande, anti age och reparerande. Testets bronsmedaljör innehåller snigelsekret från sniglar som lever sig i en stressfri miljö. Sniglarna rör sig över ett galler där sekretet sedan samlas upp. Det sägs till och med att det spelas musik för sniglarna för att de ska leva harmoniskt och må bra.

LÄS MER: Skönhetsapparaterna som lyfter hudvårdsrutinen - 5 redskap att testa hemma  

LÄS MER: Bäst i test: ögonmasker som trollar bort mörka ringar och svullnad 

LÄS MER: K-beauty – vad är koreanskt skönhet och vilka är bästa produkterna?