Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Letar du efter bästa silverschampot? Vi ger dig bäst i test 2021.Letar du efter bästa silverschampot? Vi ger dig bäst i test 2021.Letar du efter bästa silverschampot? Vi ger dig bäst i test 2021.
Letar du efter bästa silverschampot? Vi ger dig bäst i test 2021.

Bäst i test av silverschampo 2022 – så funkar det egentligen

Ett silverschampo fräschar snabbt upp ett blont hår, men är också till fördel för silverrävar och brunetter som vill bli kvitt gula toner och få en kallare nyans. Här är allt du behöver veta om de violetta pigmenten!

BÄST I TEST AV SILVERSCHAMPO 2022. Från guldig kalufs till snygg silverräv… Ett silverschampo är räddaren i nöden för blonda strån som vill bli kvitt gula toner. Vi listar produkterna som gör dig till en riktig isprinsessa! Längst ner i artikeln hittar du också svar på de vanligaste frågorna om silverschampo.

Topplista: Bästa silverschampo 2022

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje schampo och se vilket som passar dig och ditt hår bäst.

1. BÄST I TEST 2021 – Bästa återfuktande: Joico Blond life violet shampoo. Betyg: 5
2. Bäst pigment: Noir Silver retreat hair shampoo. Betyg: 5
3. Bästa glansgivande:
Björn Axén Cool silver shampoo. Betyg: 4,9
4. Bästa sulfatfria: Ref Stockholm Cool silver shampoo. Betyg: 4,8
5. Bästa lyx: Shu Uemura Yubi blonde anti-brass purple shampoo. Betyg: 4,7
6. Bästa volymgivande: Kérastase Blond absolu bain ultra-violet. Betyg: 4,6
7. Bästa billiga: Aussie Blonde hydration purple shampoo. Betyg: 4,6
8. Bästa kalla färg: Kevin Murphy Blonde.angel.wash. Betyg: 4,5
9. Bästa intensitet: Fudge Clean blonde violet shampoo. Betyg: 4,4

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

 

”Aldrig tidigare har jag stött på ett silverschampo som så enkelt ger håret en snygg, askig ton – utan att torka ut.”

1. Bästa silverschampo 2022! bäst återfuktande: Joico Blond life violet shampoo

Recension på Blond life violet shampoo från Joico.Recension på Blond life violet shampoo från Joico.Recension på Blond life violet shampoo från Joico.
Recension på Blond life violet shampoo från Joico.

Blond life violet shampoo, 300 ml, Joico.
Snabbverkande silverschampo som ger glammig silverton, utan tendens till vare sig gult eller lila. Schampot har en enkel, men stabil förpackning som doserar precis mängd. Den krämiga konsistensen förvandlas snabbt till härligt lödder. Icke att förglömma den ljuvliga doften! ”Aldrig tidigare har jag stött på ett silverschampo som så enkelt ger håret en snygg, askig ton – utan att torka ut. Efter applicering känns verkligen håret återfuktat och jag behöver inte oroa mig för svårborstat svinto. Tillsammans med balsamet får håret salongskänsla och mina bleka längder känns nyfärgade”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

 

2. Bästa pigment: Noir Silver retreat hair shampoo

Recension på Silver retreat hair shampoo från Noir.Recension på Silver retreat hair shampoo från Noir.Recension på Silver retreat hair shampoo från Noir.
Recension på Silver retreat hair shampoo från Noir.

Silver retreat hair shampoo, 250 ml, Noir.
Produkten för den som vill ha ett pangresultat – direkt! Schampot har starka pigment och behöver bara verka i två minuter för att ge ett fint resultat. Håret blir mjukt, lätthanterligt och får en snygg, silverliknande ton. Resultatet håller i dagar! Stort plus för supersnygg flaska som höjer lyxfaktorn i badrummet, men minus för priset.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Kicks).  

3. Bästa glansgivande: Björn Axén Cool silver shampoo

Recension på Cool silver shampoo från Björn Axén.Recension på Cool silver shampoo från Björn Axén.Recension på Cool silver shampoo från Björn Axén.
Recension på Cool silver shampoo från Björn Axén.

Cool silver shampoo, 250 ml, Björn Axén.
Veteprotein och vitamin E återfuktar, mjukgör och ger håret en fantastisk, hållbar glans med frisörkänsla! ”Wow, jag älskar schampot. Pigmenten tar bort alla gula toner, utan att torka ut. Dessutom hjälper schampot mot statiskt hår! Det är en dryg produkt som är riktigt prisvärd”, säger redaktör Marika Cederlund.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Kicks).

4. Bästa sulfatfria: Ref Stockholm Cool silver shampoo

Recension på Cool silver shampoo från Ref Stockholm.Recension på Cool silver shampoo från Ref Stockholm.Recension på Cool silver shampoo från Ref Stockholm.
Recension på Cool silver shampoo från Ref Stockholm.

Cool silver shampoo, 285 ml, Ref Stockholm.
Veganskt schampo med svag doft och helt utan parabener och sulfater, för den som föredrar det. Blåbärsolja maxar glansen, medan linfröolja bevara fukten. Konsistensen är av den rinnigare varianten, men är otroligt lätt att applicera och massera in i håret. Efter fem minuter har håret fått en snygg platinalook!
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Meds)

5. Bästa lyx: Shu Uemura Yubi blonde anti-brass purple shampoo

Recension på Yubi blonde anti-brass purple shampoo från Shu Uemura.Recension på Yubi blonde anti-brass purple shampoo från Shu Uemura.Recension på Yubi blonde anti-brass purple shampoo från Shu Uemura.
Recension på Yubi blonde anti-brass purple shampoo från Shu Uemura.

Yubi blonde anti-brass purple shampoo, 300 ml, Shu Uemura.
På bara tre minuter har håret fått en betydligt klarare och kallare nyans. Schampot gör, till skillnad från många andra i samma kategori, inte alls håret strävt och torrt utan levererar motsatsen. Innehåller vit pion som är rik på antioxidanter, återfuktande och ska också jobba på djupet i hårstråt. Tillsammans med balsamet i samma serie blir håret lätt att reda ut och får ett fint fall.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Kicks).  

6. Bästa volymgivande: Kérastase Blond absolu bain ultra-violet

Recension på Blond absolu bain ultra-violet från Kérastase.Recension på Blond absolu bain ultra-violet från Kérastase.Recension på Blond absolu bain ultra-violet från Kérastase.
Recension på Blond absolu bain ultra-violet från Kérastase.

Blond absolu bain ultra-violet, 250 ml, Kérastase.
Effektivt silverschampo som osar fransk lyx. Schampot är lätt att massera in i håret och har en ljuvlig doft. Men utan balsamkompanjonen upplevs håret som torrt och trassligt. Resultatet går inte att klaga på – håret får en fin och kall nyans med en nytonad känsla. Men storheten ligger i volymen som når högre höjder!
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

7. Bästa billiga: Aussie Blonde hydration purple shampoo 

Recension på Blonde hydration purple shampoo från Aussie.Recension på Blonde hydration purple shampoo från Aussie.Recension på Blonde hydration purple shampoo från Aussie.
Recension på Blonde hydration purple shampoo från Aussie.

Blonde hydration purple shampoo, 290 g, Aussie.
Väldigt prisvärt schampo för blondiner som vill bli kvitt det gula och för silverrävar som vill ge liv och glans till sträva strån. Tillsammans med det tillhörande balsamet blir resultatet likt dyrgriparna. Har en något rinnigare konsistens än konkurrenterna, men blir till lättarbetat lödder. Har testets härligaste doft.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Meds).

8. Bästa kalla färg: Kevin Murphy Blonde.angel.wash

Recension på Blonde.angel.wash från Kevin Murphy.Recension på Blonde.angel.wash från Kevin Murphy.Recension på Blonde.angel.wash från Kevin Murphy.
Recension på Blonde.angel.wash från Kevin Murphy.

Blonde.angel.wash, 250 ml, Kevin Murphy.
Ett lättflytande silverschampo där det gäller att vara försiktig vid dosering så att inga dyra droppar går till spillo. Det är rejält med krut i det citrusdoftande schampot och pigmenten ger snabbt en iskall ton utan att bli lila– vi pratar effekt på en minut. Schampot är däremot starkt och får känslig hårbotten att klia.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Lyko)

9. Bästa intensitet: Fudge Clean blonde violet shampoo

Recension på Clean blonde violet shampoo från Fudge.Recension på Clean blonde violet shampoo från Fudge.Recension på Clean blonde violet shampoo från Fudge.
Recension på Clean blonde violet shampoo från Fudge.

Clean blonde violet shampoo, 250 ml, Fudge.
En omtalad favorit som verkligen gör skillnad – snabbt! Håret blir lika kallt som en kylig vinterdag, men det gäller också att hantera produkten med försiktighet. Får den verka en halv minut för länge är det risk att håret drar åt lila. Var extra varsam om ditt hår är torrt sedan innan eftersom torrt hår suger åt sig snabbare. Trots starka pigment känns håret inte torrt efteråt.
BETYG: 4,4
Mer info och köp här (länk till Lyko)

 

Vanliga frågor och svar om silverschampo - så får du tillbaka färgen som efter frisörbesöket!

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN TT

Vad är silverschampo?

SVAR: Silverschampo är en räddare i nöden för främst blondiner som önskar kalla toner i håret, eller för att ge grått hår lyster och liv. Ett silverschampo rengör likt ett vanligt schampo, men neutraliserar varma toner och gör dem, genom kontinuerlig användning, i stället kalla. Silverschampo är däremot inte permanent. Vill du bli helt kvitt gula eller guldiga nyanser i håret krävs en toning eller färgning. Däremot är silverschampo ett perfekt komplement mellan frisörbesöken. 

Hur använder jag silverschampo?

SVAR: Börja med att schamponera håret med ett vanligt schampo för att få bort beläggningar, fett och smuts. Steg två är att schamponera håret igen, men denna gång med silverschampo. Massera in det lila schampot ordentligt, låt verka och skölj! Avsluta med balsam. 

Hur fungerar silverschampo?

SVAR: De violetta pigmenten i schampot neutraliserar hårets varma toner. Silverschampo har störst effekt på behandlat hår, men gör också viss skillnad på ofärgade längder.

Hur länge ska silverschampo sitta i?

SVAR: Olika schampon har olika verkningstid, så läs noggrant innan användning. Ofta brukar verkningstiden vara mellan två och fem minuter. Vilken effekt du får beror också på vilken typ av hår du har. Är det superblekt och torrt är chansen större att håret suger åt sig mer av pigmenten. Medan obehandlade hår kan behöva ha i produkten något längre för att du ska se skillnad. Men kom ihåg: dubbelt så länge betyder inte dubbelt så bra. 

Måste jag även använda silverbalsam?

SVAR: Det är inget måste, men eftersom även silverbalsam har violetta pigment kan det maxa effekten. Det finns även silverinpackningar som återfuktar – ordentligt. Colour refresh pearl silver från Maria Nila (Mer info och köp här – länk till Kicks) fungerar likt en lättare färgbomb och har tidigare vunnit Damernas Världs bäst i test för bästa silverinpackning. 

Hur ofta ska jag tvätta håret med silverschampo?

SVAR: En bra riktlinje är att använda silverschampo varannan till var tredje tvätt. Däremellan kan du använda dina vanliga produkter. 

Skadar silverschampo håret?

SVAR: I dag är silverschampon så välutvecklade att de även innehåller vårdande ingredienser. Det sträva resultatet är alltså ett minne blott. Testets guldmedaljör Blond life violet shampoo från Joico ger exakt samma återfuktande känsla som ett vanligt schampo. Däremot upplever många ändå att håret kan kännas något torrt och frissigt efter tvätt, och det är inte så konstigt, med tanke på att målet inte är att vara en djupt återfuktande produkt. 

Kan brunetter använda silverschampo?

SVAR: Både ja och nej. Ett silverschampos uppgift är att neutralisera varma och gula toner, främst för blonderat eller grått hår. Men även behandlade, bruna hår kan såklart ha varma toner. Effekten blir möjligtvis inte lika markant som på ett blonderat hår. Däremot finns det neutraliserande produkter speciellt för bruna svall, spana in testet!

LÄS MER: Djuprengörande schampo – bäst i test (säg hejdå till grönt hår!) 

LÄS MER: Schampokakan – nya trendiga sättet att tvätta ditt hår