Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vi listar bäst i test av bronzer och solpuder.Vi listar bäst i test av bronzer och solpuder.Vi listar bäst i test av bronzer och solpuder.
Vi listar bäst i test av bronzer och solpuder.

Bäst i test av solpuder – få perfekt resultat med bronzer!

Solpuder, bronzer, terrakottapuder – kärt barn har många namn – kommer i många färger och former och har blivit ett måste i necessären. Precis som ett trollspö kan några svep göra dig naturligt sommarfräsch. Vi har testat solpuder och utsett bäst i test, dessutom ger vi våra bästa tips för hur du lyckas med en solkysst look!

BÄST I TEST AV BRONZER. Bronzer är den solklara guldklimpen i varje necessär som likt magi skapar konturer och liv till ansiktet. Längst ner i artikeln bjuder vi på tipsen som tar dig från trött och glåmig till en strålande gudinna – och självklart listar vi bästa solpudret och bronzern som vinner bäst i test!

LÄS MER: Brun utan sol – bäst i test 2023 och expertens tips för ansikte och kropp 

1. BÄSTA SOLPUDER – Bästa kräm-bronzern: Anastasia Cream bronzer

Recension på Cream bronzer från Anastasia.Recension på Cream bronzer från Anastasia.Recension på Cream bronzer från Anastasia.
Recension på Cream bronzer från Anastasia.

Cream bronzer, 30 g, Anastasia.
Kräm-bronzer som känns lyxigt smörig utan att bli oljig. Appliceras lättast med fingrarna och glider smidigt in i huden. Trots sin krämiga konsistens lämnas huden matt med en naturlig lyster. Och resultatet sitter hela dagen! ”Blev lite orolig först över att den skulle se fet ut men eftersom den blir matt på huden tycker jag att den funkar super!”, säger testare Anna Börjesson. Den gifter sig fint med övrig makeup, även med pudrigare produkter som appliceras ovanpå. Men smälter lika fint in i osminkad hy. Väldigt dryg och helt klart prisvärd. ”Jag brukar inte vara något fan av krämiga bronzers och rouge men den här har fått mig på andra tankar.”, säger redaktionschef Jenny Bergquist.
Betyg: 4,9
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

2. Bästa billiga solpuder: L'Oréal Paris Bronze to paradise

Recension på Bronze to paradise från L'Oréal Paris.Recension på Bronze to paradise från L'Oréal Paris.Recension på Bronze to paradise från L'Oréal Paris.
Recension på Bronze to paradise från L'Oréal Paris.

Bronze to paradise, 9 g, L'Oréal Paris.
Diskret bronzer som ger en naturligt solkysst look. Busenkel att applicera – ett par svep räcker för att få en fin effekt. Men det tar någon minut för effekten att synas. Går att bygga på för en mer maxad look. Kommer i en liten och lätt dosa som ser aningen billig ut. Rimligt med tanke på det suveräna priset! ”En mycket bra vardagskompis och ett bra val för nybörjare” säger redaktionschef Jenny Bergquist.
Betyg: 4,7
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

”Huden får ett glow som får mig att längta efter sena sommarkvällar!”

3. Bästa lystergivande solpuder: Bareminerals All over face colour warmth

Recension på All over face colour warmth från Bareminerals.Recension på All over face colour warmth från Bareminerals.Recension på All over face colour warmth från Bareminerals.
Recension på All over face colour warmth från Bareminerals.

All over face colour warmth, 1,5 g, Bareminerals.
Mineralpuder med mycket pigment. Det behövs väldigt lite för att få önskad effekt. Bronzern skapar verkligen liv och djup till hyn som får en härlig glöd med lagom färg. ”Huden får ett glow som får mig att längta efter sena sommarkvällar!”, säger testare Zainab Jones. Minus för krånglig förpackning. Löspudret ska knackas ut i locket och har en tendens att hamna lite överallt. Men resultatet är topp! Dyr men räcker länge.  
Betyg: 4,6
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

4. Bästa matta solpuder: Isadora Bronzing powder matte tan

Recension på Bronzing powder matte tan från Isadora.Recension på Bronzing powder matte tan från Isadora.Recension på Bronzing powder matte tan från Isadora.
Recension på Bronzing powder matte tan från Isadora.

Bronzing powder matte tan, 10 g, Isadora.
Lättapplicerat solpuder som inte smular. Borsten tar upp lagom mängd. Och det är lätt att gradvis bygga på till önskat resultat. Ger en matt finish, samtidigt som huden får en fin solkysst lyster. Stor förpackning med bra spegel – till ett bra pris. ”Den gör precis vad den ska och är mycket trevlig att jobba med”, säger testare Louise Holck Clausen.
Betyg: 4,5
ANNONS
Köp här (länk till Meds).

5. Bästa lyxiga solpuder: Sensai Silky bronze natural veil compact powder

Recension på Silky bronze natural veil compact powder från Sensai.Recension på Silky bronze natural veil compact powder från Sensai.Recension på Silky bronze natural veil compact powder från Sensai.
Recension på Silky bronze natural veil compact powder från Sensai.

Silky bronze natural veil compact powder, 8,5 g, Sensai.
Pressat puder i lyxig – om än lite plastig – förpackning. Inuti finns en bra spegel och en svamp som gör appliceringen lekande lätt. Bronzern lägger sig naturligt som ett extra lager hud. Den jämnar ut och ger en fin färg. Framför allt ser huden frisk och fräsch ut. En dyr men bra produkt som inte tar slut i första taget. Plus för spf 20.  
Betyg: 4,3
ANNONS
Köp här (länk till Bangerhead).

”Sitter bra hela dagen och ger så himla fint skimmer.”

6. Bästa ekologiska solpuder: Estelle & Thild Biomineral healthy glow sun powder sheer shimmer

Biomineral healthy glow sun powder sheer shimmer, 10 g, Estelle & Thild.
Klassiskt pressat puder som ger en sommarfräsch look. Pudret fångas lätt upp av borsten och det kommer mycket på en gång. Däremot behövs extremt lite produkt, annars kan det lätt bli för mycket färg. Plus för att bronzern är ekologisk och naturlig. ”Sitter bra hela dagen och ger så himla fint skimmer”, säger testare May Sundström.
Betyg: 4,2
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

7. Bästa solpuder-stick: Milk makeup Matte bronzer stick

Recension på Matte bronzer stick från Milk makeup.Recension på Matte bronzer stick från Milk makeup.Recension på Matte bronzer stick från Milk makeup.
Recension på Matte bronzer stick från Milk makeup.

Matte bronzer stick, 6 g, Milk makeup.
Bronzer-stick med krämig konsistens. Stiftet känns mjukt och smidigt mot huden och är lätt att dutta på och blenda ut med fingrarna. Ger ett naturligt resultat och passar fint som contouring på kindben, näsa och panna. Minus för krångligt lock som är svårt att få upp – med risk för att stiftet går av. Annars väldigt smidigt! Litet och lätt att packa ner i necessären.
Betyg: 4
ANNONS
Köp här (länk till Sephora).

LÄS MER: Solskydd för ansiktet: Bäst i test 2023 – budget och hög spf

Så lyckas du med solpuder – vanliga frågor och svar om bronzer

Läs vidare för att veta var du ska applicera solpuder för ett naturligt solkysst resultat.

Använd ett solpuder som är en till två nyanser mörkare än din hudton för bästa resultat.Använd ett solpuder som är en till två nyanser mörkare än din hudton för bästa resultat.Använd ett solpuder som är en till två nyanser mörkare än din hudton för bästa resultat.
Använd ett solpuder som är en till två nyanser mörkare än din hudton för bästa resultat. Foto: Jason Lloyd-Evans

Vad är en bronzer?

SVAR: Ett solpuder, eller bronzer som det också kallas, används för att trolla fram en hälsosam, solkysst känsla till ansiktet.

Vad är skillnaden mellan solpuder och bronzer?

SVAR: Solpuder, bronzer och terracottapuder – kärt barn har många namn. Numera finns det i många olika varianter, inte bara puder utan i krämform, stick och flytande, och det är en smaksak vad som passar dig bäst och vad du gillar att jobba med.

Hur använder jag bronzer?

SVAR: Steg ett: tänk på att inte överdosera. Trots att det är ljuvligt att se hur ansiktet går från glåmigt till glowigt är det lätt att det får en motsatt effekt och i stället upplevs som smutsigt och kakigt. Skaka av överflödet på borsten, svep borsten med en lätt hand över tinning, kindben och vid käklinje. Dra sedan ner över halsen och dutta försiktigt på näsan. Eftersom bronzer förstärker din naturligt solkyssta look kan du tänka på att applicera där solen naturligt träffar ansiktet.

Men, vad ska jag tänka på när jag applicerar?

SVAR: Makeupartisternas knep är att tänka på att lägga bronzern i formen av en trea, från pannan och tinningen till kinder och sedan ner till käkben. Eller bara där solen naturligt ger mest färg, som kinder, panna och lite på haka och näsan. Plocka upp en ytterst liten mängd puder och knacka av överskottspuder från borsten innan du attackerar ansiktet. Bygg upp färgen lite i taget. Några svep över nyckelbenen är gudomligt. Applicera solpuder på ögonlocken för en monokrom och trendig look.

Vad är skillnaden mellan bronzer och contour?

SVAR: Contour handlar om att skulptera och skapa en naturlig skugga i ansiktet. Ofta är contourfärgen kallare, medan solpuder ger en naturlig solkysst värme till ansiktet. Countouring görs också alltid med en matt produkt för en naturlig skugga.

Vilken nyans ska jag välja på solpuder?

SVAR: Ett solpuder, ska trots namnet, inte ge illusionen av en jämn bränna i hela ansiktet – det ser onaturligt och dammigt ut. Däremot ska solpuder ge en lätt solkysst look och förstärka en naturlig glöd. Välj därför en färg som max är två nyanser mörkare än din hudton. Underton spelar också roll i valet av nyans, men en riktlinje är att har du ljus hud ska du undvika solpuder med orangea toner och i stället satsa på en bronzer med mjuk beigebrun färg. Har du en medium och olivfärgad hudton passar varmare solpuder oftast bättre. Medan en mörk hud klär sig utmärkt i guldigt skimmer som ger ett djup och glöd till ansiktet. 

Vilken typ av bronzer ska jag välja?

SVAR: Har du torr hud är en flytande eller kräm-bronzer att rekommendera – Anastasia Cream bronzer är toppen. En fet och oljig hud kan upplevas för glansig med solpuder som har skimmer. Då är ett matt puder som Isadora Bronzing powder matte tan perfekt. En ojämn hy med grova porer kan också uppleva att det förstärks med skimmer och lyster – matt är då också att föredra. En normal hud kan välja och vraka – passa på att välja olika för olika effekt beroende på vad du ska göra.

LÄS MER: Bäst i test av foundation – Damernas Värld har testat 

LÄS MER: Topplista: Bästa budgetsminket – bäst i test