Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Makeup till pangpris – här är bästa budgetsminket.Makeup till pangpris – här är bästa budgetsminket.Makeup till pangpris – här är bästa budgetsminket.
Makeup till pangpris – här är bästa budgetsminket.

Topplista: Bästa budgetsminket – bäst i test

Att förnya sminknecessären behöver (tack och lov) inte vara särskilt dyrt, det finns mängder av prisvänliga alternativ som är minst lika bra som dyrgriparna. Därför har vi samlat ihop några av våra budgetfavoriter, som alla fått höga betyg i våra tester. Här listar vi de bästa sminkprodukterna som passar en tunn plånbok! 

BÄST I TEST AV BUDGETSMINK. Bra smink har som tur är inte alltid en dyr prislapp. På budgethyllorna hittar vi många produkter som konkurrerar med lyxvarianterna. Damernas Värld tipsar nedan om budgetsmink som fått bäst i test det senaste året – allt från omtalad volymmascara till lystergivande primer och concealer som trollar bort ojämnheter! 

Bästa billiga solpuder: L'Oréal Paris Bronze to paradise

Recension på Bronze to paradise från L'Oréal Paris.Recension på Bronze to paradise från L'Oréal Paris.Recension på Bronze to paradise från L'Oréal Paris.
Recension på Bronze to paradise från L'Oréal Paris.

Bronze to paradise, 9 g, L'Oréal Paris.
Diskret bronzer som ger en naturligt solkysst look. Busenkel att applicera – ett par svep räcker för att få en fin effekt. Men det tar någon minut för effekten att synas. Går att bygga på för en mer maxad look. Kommer i en liten och lätt dosa som ser aningen billig ut. Rimligt med tanke på det suveräna priset! ”En mycket bra vardagskompis och ett bra val för nybörjare” säger redaktionschef Jenny Bergquist.
Betyg: 4,7
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

”En mycket bra vardagsmascara för dig som inte har tjocka fransar och vill addera färg och lagom volym.”

Bästa budgetmascara för volym: L'Oréal Paris Volume million lashes balm noir

Recension på Volume million lashes balm noir från L'Oréal Paris.Recension på Volume million lashes balm noir från L'Oréal Paris.Recension på Volume million lashes balm noir från L'Oréal Paris.
Recension på Volume million lashes balm noir från L'Oréal Paris.

Volume million lashes balm noir, L'Oréal Paris.
Ett mycket prisvärt alternativ för den som vill ha svarta volyminösa fransar. Den flexibla borsten uppskattas och gör appliceringen snabb. Dock tendens till smul i slutet på dagen. ”En mycket bra vardagsmascara för dig som inte har tjocka fransar och vill addera färg och lagom volym.” säger digitala chefen Maria Nylén.
BETYG: 4,3
ANNONS
Köp här (länk till Meds).

”Det som sticker ut med denna produkt är att den har en så otroligt fin lyster. Så naturlig, inget glittrigt - bara fint lystrig.”

Bästa budgetprimer: Maybelline Fit me luminous + smooth primer

Recension på Fit me luminous + smooth primer från Maybelline.Recension på Fit me luminous + smooth primer från Maybelline.Recension på Fit me luminous + smooth primer från Maybelline.
Recension på Fit me luminous + smooth primer från Maybelline.

Fit me luminous + smooth primer, 30 ml, Maybelline.
Trots en något tjockare krämkonsistens känns primern inte på huden utan glider på fint och gör att sminket sitter bra hela dagen. Ger förutom en återfuktad känsla och utjämnande bas även fin naturlig lyster. ”Det som sticker ut med denna produkt är att den har en så otroligt fin lyster. Så naturlig, inget glittrigt - bara fint lystrig. Väldigt prisvärd!” säger testaren Linda Nestor. Plus för extra solskydsfaktor och det väldigt snälla priset.
Betyg: 4,9
ANNONS Köp här (länk till Bangerhead).

”Sitter bra hela dagen utan att huden varken känns eller ser torr ut.”

Bästa budgetfoundation: Lumene Stay weightless foundation

Recension på Stay weightless foundation från Lumene.Recension på Stay weightless foundation från Lumene.Recension på Stay weightless foundation från Lumene.
Recension på Stay weightless foundation från Lumene.

Stay weightless foundation, 30 ml, Lumene.
Lumenes budgetkap till foundation är lättflytande och enkel att applicera och bygga på utan att sminket ser kakigt ut. Ger naturlig finish. Sitter bra hela dagen utan att huden varken känns eller ser torr ut. ”Den täcker på ett lättsamt sätt och ger samtidigt glow. Klart prisvärd!” säger testaren Louise Holck Clausen. Stort plus för parfymfri produkt med solskyddsfaktor och stort urval av nyanser.
BETYG: 4,7
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

Bästa puderfoundation i budgetklassen: L'Oréal Paris Infaillible 24h fresh wear foundation powder 

Recension på Infaillible 24h fresh wear foundation powder från L’Oréal ParisRecension på Infaillible 24h fresh wear foundation powder från L’Oréal ParisRecension på Infaillible 24h fresh wear foundation powder från L’Oréal Paris
Recension på Infaillible 24h fresh wear foundation powder från L’Oréal Paris

Infaillible 24h fresh wear foundation powder, 9 g, L’Oréal Paris.
På torr hud kan pudret bli något sträv, men puderfoundationen får fet hud att hurra! Täcker rodnad och ger ett jämt resultat. ”Pudret är täckande, mattar ner och av alla puder jag testat är det här pudret som håller bäst under dagen! Produkten håller vad den lovar”, säger redaktör Marika Cederlund.
BETYG: 4,6
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

"För en liten slant får du en produkt som konkurrerar med lyxmärkena."

Bästa budgetrouge: Max Factor Creme puff blush

Recension på Creme puff blush från Max Factor.Recension på Creme puff blush från Max Factor.Recension på Creme puff blush från Max Factor.
Recension på Creme puff blush från Max Factor.

Creme puff blush i nyans 15 Seductive pink, 1,5 g, Max Factor.
Underbart krämig och lättarbetad formula som bjuder på både fin, rosa färg och glimrande highlighter-pigment. Glider enkelt på huden med en diskret färg som är lätt att bygga upp till önskad effekt. "För en liten slant får du en produkt som konkurrerar med lyxmärkena", säger skönhetsskribent Maria Ahlgren.
Betyg: 4,7
ANNONS Köp här (länk till Bangerhead).

Bästa budgetläppbalsam med färg: Aco Sun soft lips spf 25

Recension på Sun soft lips spf 25 från Aco.Recension på Sun soft lips spf 25 från Aco.Recension på Sun soft lips spf 25 från Aco.
Recension på Sun soft lips spf 25 från Aco.

Sun soft lips spf 25, Aco.
Smidig tub, krämig konsistens och lätt att applicera jämnt. Diskret färg men ger ett fint rosa skimmer med glossig yta – superfin att använda ovanpå en annan läpprodukt. Något kladdig direkt vid applicering. Oparfymerad och fri från alkohol. Har spf 25 och är vattenresistent. Stort plus för riktigt budgetkap och generös mängs innehåll, men minus för något kort återfuktning och att det bara finns en nyans.
BETYG: 4,4
ANNONS Köp här (länk till Meds).

Bästa budgetconcealer: Maybelline Instant Eraser Anti-Age Eye Concealer

Recension på Instant eraser anti-age eye concealer från Maybelline.Recension på Instant eraser anti-age eye concealer från Maybelline.Recension på Instant eraser anti-age eye concealer från Maybelline.
Recension på Instant eraser anti-age eye concealer från Maybelline.

Instant eraser anti-age eye concealer, 6,8 ml, Maybelline.
Ett riktigt budgetkap som passar utmärkt som all around concealer. Formulan känns lätt och det är enkelt att bygga upp en ordentlig täckning under ögonen. Vissa testare upplever att den efter ett tag lägger sig i fina linjer om inte puder applicerats över. Applikatorn är mjuk och roligt formad, men något klumpig att använda. Finns i 18 nyanser.
BETYG: 4,2
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

Bästa budgetögonskugga: Isadora Perfect eyes single eyeshadow

Recension och omdöme på Perfect eyes single eyeshadow i nyans 26 cashmere, Isadora.Recension och omdöme på Perfect eyes single eyeshadow i nyans 26 cashmere, Isadora.Recension och omdöme på Perfect eyes single eyeshadow i nyans 26 cashmere, Isadora.
Recension och omdöme på Perfect eyes single eyeshadow i nyans 26 cashmere, Isadora.

Perfect eyes single eyeshadow, Isadora.
Smidig och nätt dosa med magnet som tar liten plats i necessären. Kräver en del jobb för att bygga upp pigmenten. Något pudrig, vilket tenderar till fall på kinden vid applicering, men väl på plats på locket sitter skuggan fint under dagen. Har ett skimmer som går åt det glittriga hållet. Plus för stort färgutbud!
BETYG: 4,1
ANNONS
Köp här (länk till Boozt).

”Sitter som berget hela dagen – i ur och skur.”

Bästa budgeteyeliner: Isadora Flex tip eyeliner

Recension på Flex tip eyeliner från Isadora.Recension på Flex tip eyeliner från Isadora.Recension på Flex tip eyeliner från Isadora.
Recension på Flex tip eyeliner från Isadora.

Flex tip eyeliner, Isadora.
Pangpris och dessutom generös mängd produkt. Eyelinern är enkel att applicera och skapar en skarp linje med snygg svärta. Stort plus för att eyelinern torkar fort utan kladd, och dessutom sitter som berget hela dagen – i ur och skur. Passar känsliga ögon! Pennan har en smidig, urgröpt, form vilket gör att den ligger bra i handen.
BETYG: 4,8
ANNONS
Köp här (länk till Kicks).

”Pigment, hållbarhet och pris gör produkten till en vinnare.”

Bästa budgetläppstift: Max Factor Lipfinity lip colour

Recension på Lipfinity lip colour från Max Factor.Recension på Lipfinity lip colour från Max Factor.Recension på Lipfinity lip colour från Max Factor.
Recension på Lipfinity lip colour från Max Factor.

Lipfinity lip colour, 2,3 ml + 1,9 g, Max Factor.
Flytande läppstift i två steg. Först appliceras färg, sedan läppbalsam som ger läpparna en glossig look. Färgen har fantastiska pigment som håller i många timmar - perfekt för utekvällen. Något svår och hård applikator, vilket drar ner betyget. Men pigment, hållbarhet och pris gör produkten till en vinnare.
BETYG: 4,5
ANNONS Köp här (länk till NordicFeel).

Bästa cc-cream till budgetpris: Lumene CC color correcting cream spf 20

Recension på CC color correcting cream spf 20 från Lumene.Recension på CC color correcting cream spf 20 från Lumene.Recension på CC color correcting cream spf 20 från Lumene.
Recension på CC color correcting cream spf 20 från Lumene.

CC color correcting cream spf 20, Lumene.
Ett budgetkap som konkurrerar ut dyrgriparna. Ger medeltäckning och fin lyster, utan att bli för glansig – även på fet och aknebenägen hud. Är snyggt ljusreflekterande och ger en pigg och fräsch look på momangen. Den lätta krämen är enkel att bygga upp till mer täckande, utan risk för kakig finish. Även fin som utjämnande primer.
BETYG: 4,8
ANNONS
Köp här (länk till Eleven).

Bästa billiga ögonbrynsgel: Max Factor Brow revival eyebrow gel

Recension på Brow revival eyebrow gel från Max Factor.Recension på Brow revival eyebrow gel från Max Factor.Recension på Brow revival eyebrow gel från Max Factor.
Recension på Brow revival eyebrow gel från Max Factor.

Brow revival eyebrow gel, 5 ml, Max Factor.
Mycket prisvärd bryngel med fibrer som direkt ger fylligare bryn. Däremot har den en lite väl stor borste vilket gör att överflödig produkt måste dras bort innan du borstar på brynen, annars blir det för mycket pigment och gel. Känns mjuk men något kladdigt på brynen. Vattenfast formula som sitter på plats hela dagen men tvättas bort utan gnugg. ”Jag får mer markerade bryn och det funkar bra att bygga på. Sitter som berget!” säger testaren May Sundström.
BETYG: 4
ANNONS
Köp här (länk till eleven).

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

LÄS MER: ”Bästa sminkprodukten någonsin” – Damernas Världs Stilklubb listar sina favoriter 

LÄS MER: Bästa billiga skönhetsköpen – de nya klassikerna