Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Bäst i test av torrschampoBäst i test av torrschampoBäst i test av torrschampo
Bäst i test av torrschampo

Torrschampo – bäst i test 2022 och alla knep för fräscht hår med volym

Vilket torrschampo är bäst? Vi har testat torrschampo från billigare varianter som Batiste, till riktiga dyrgripar och utsett bäst i test (både för ljust hår, och torrschampo med färg för brunetter med mörkt hår). Dessutom ger vi bästa knepen för att lyckas med appliceringen hemma och svarar på vanliga frågor som vad är torrschampo egentligen och stämmer det att torrschampo är dåligt för håret?

BÄST I TEST AV TORRSCHAMPO 2022. Räddaren i nöden när håret behöver en snabb uppfräschning stavas torrschampo. Här är produkterna som förlänger den nytvättade känslan i håret… några dagar till! Vi utser produkterna som vinner bäst i test – det allra bästa torrschampot i butik just nu – och visar hur du använder det på rätt sätt. Längst ner i artikeln får du alla proffstips till hur du använder torrschampo på rätt sätt.

Topplista: Bästa torrschampot 2022

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje torrschampo och se vilket torrschampo som passar dig och ditt hår bäst.
1. BÄST I TEST 2022 – Bästa torrschampo för all hårtyper: Lernberger Stafsing Dryclean. BETYG: 5
2. Bästa torrschampomousse:
Sachajuan Dry shampoo mousse. BETYG: 4,9
3. Bästa billiga torrschampo:
Batiste Dry shampoo original. BETYG: 4,8
4. Bästa volym-torrschampo:
Noir Stockholm Dry shampoo sahara love story. BETYG: 4,7
5. Bästa torrschampo med doft:
Björn Axén Dry shampoo green apple. BETYG: 4,7
6. Bästa naturliga torrschampo:
Rahua Voluminous dry shampoo. BETYG: 4,6
7. Bästa torrschampo för brunetter:
Maria Nila Invisidry shampoo. BETYG: 4,5

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

LÄS MER: Frisyrknep som räddar dåliga hårdagar

1. Bästa torrschampo 2022: Lernberger Stafsing Dryclean

Recension på Dryclean från Lernberger Stafsing.Recension på Dryclean från Lernberger Stafsing.Recension på Dryclean från Lernberger Stafsing.
Recension på Dryclean från Lernberger Stafsing.

Dryclean, 300 ml, Lernberger Stafsing.
Tvåfaldig vinnare av Damernas Världs bäst i test – med all rätt! Torrschampot kommer i en generös förpackning, har en härlig doft och är lätt att dosera. Förutom att mirakelsprejen trollar bort alla spår av en missad hårtvätt, ger den också håret wa-wa-wow-volym! Stort plus för att produkten inte dammar i hårbotten, eller känns klibbig. Om du mot förmodan råkar applicera för mycket, borstas överflödet enkelt ut, utan att göra längderna torra. ”En riktig superprodukt och stapelvara i mitt badrumsskåp. Torrschampot kan användas flera dagar i sträck, utan att kännas sträv i hårbotten”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Kicks).

2. Bästa torrschampomousse: Sachajuan Dry shampoo mousse 

Recension på Dry shampoo mousse från Sachajuan.Recension på Dry shampoo mousse från Sachajuan.Recension på Dry shampoo mousse från Sachajuan.
Recension på Dry shampoo mousse från Sachajuan.

Dry shampoo mousse, 200 ml, Sachajuan.
Moussen appliceras i hårrötterna och skapar magi! Ytterst lite produkt krävs för att få både volym och ren hårbotten, helt utan kladd. ”På några sekunder går moussen upp i rök och jag får ett rent, mjukt och luftigt hår i utbyte. Effekten håller sig hela dagen utan problem. Wow, säger jag bara!”, hurrar testaren Marika Cederlund.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Lyko).

3. Bästa billiga torrschampot: Batiste Dry shampoo original 

Recension på Dry shampoo original från Batiste.Recension på Dry shampoo original från Batiste.Recension på Dry shampoo original från Batiste.
Recension på Dry shampoo original från Batiste.

Dry shampoo original, 200 ml, Batiste.
En klassiker i torrschampo-sammanhang. Den otroligt prisvärda sprejen finns även för brunt hår och kommer i mängder av dofter, men originalet är vinnaren. Klarar av både sprött och tunt hår som grovt och grått. Helt enkelt för alla åldrar och hårtyper! Håret får en snygg, lekfull textur, som att du precis kommit från ett dopp i havet.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till CocoPanda)

4. Bästa volym-torrschampo: Noir Stockholm Dry shampoo sahara love story

Recension på Dry shampoo sahara love story från Noir Stockholm.Recension på Dry shampoo sahara love story från Noir Stockholm.Recension på Dry shampoo sahara love story från Noir Stockholm.
Recension på Dry shampoo sahara love story från Noir Stockholm.

Dry shampoo sahara love story, 250 ml, Noir Stockholm.
En riktig hit vad gäller både design och doft – och såklart resultat. Sprejen är ganska skarp och gör botten något blöt, men när produkten torkat in och masserats ut får håret rejäl volym och hårbotten känns nytvättad. Är toppen att använda som textursprej när det kommer till uppsättningar och rår på bångstyrigt fjun.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Kicks).

5. Bästa torrschampo med doft: Björn Axén Dry shampoo green apple

Recension på Dry shampoo green apple från Björn Axén.Recension på Dry shampoo green apple från Björn Axén.Recension på Dry shampoo green apple från Björn Axén.
Recension på Dry shampoo green apple från Björn Axén.

Dry shampoo green apple, 150 ml, Björn Axén.
Lättviktare med sprej som skapar ett lätt moln och sprider sig bra i hjässan. Varken syns eller känns i hårbotten. ”En riktigt bra kompis som gör precis vad den ska: trollar bort fet hårbotten och ger en fräsch känsla som håller ett par dagar”, säger redaktionschef Jenny Bergquist. Finns även i doft av grapefrukt, blommor och melon.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Lyko).

6. Bästa naturliga torrschampo: Rahua Voluminous dry shampoo

Recension på Voluminous dry shampoo från Rahua.Recension på Voluminous dry shampoo från Rahua.Recension på Voluminous dry shampoo från Rahua.
Recension på Voluminous dry shampoo från Rahua.

Voluminous dry shampoo, 51 g, Rahua.
Pulvret med bland annat lera som absorberar den feta oljan i hårbotten, levererar snygg volym som håller hela dagen! Ett lätt tryck på flaskan ger den perfekta dosen. På minussida: något svårt att lista ut hur produkten ska användas, utan att det flyger pulver överallt. Tryck försiktigt! Men övning ger färdighet – och fantastisk styling. Plus för att förpackningen inte är en miljöovänlig aerosolflaska!
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till CocoPanda).

7. Bästa torrschampo för brunetter: Maria Nila Invisidry shampoo

Recension på Invisidry shampoo från Maria Nila.Recension på Invisidry shampoo från Maria Nila.Recension på Invisidry shampoo från Maria Nila.
Recension på Invisidry shampoo från Maria Nila.

Invisidry shampoo, 250 ml, Maria Nila.
Veganskt torrschampo som lägger sig som en genomskinlig mantel över hårbotten. Kliar inte och passar även känslig skalp. Fungerar för alla hårfärger, såväl brunetter som rödhåriga, men klarar inte av en för fet hårbotten ”Torrschampot kan användas flera dagar i sträck, utan att håret blir stelt”, säger testare Elisabeth Vene.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Kicks).

DV guidar: så använder du torrschampo för bästa resultat + svar på vanliga frågor

LÄS MER: 7 vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

Kom ihåg att torrschampot ska in i botten, inte på längderna.

Hur använder jag torrschampo?

SVAR: Enkelt! Börja med att dela upp håret i sektioner och skaka flaskan, ordentligt! Spreja på de partier som du upplever känns feta, som lugg eller i bak på hjässan där huvudet gnussat på kudden. Spreja sedan torrschampot med ett avstånd på 20 centimeter i små rörelser fram och tillbaka för att all produkt inte ska samlas på samma ställe. Kom ihåg att torrschampot ska in i botten, inte på längderna. Direkt vid applicering kan håret kännas blött och fläckigt. Vänta därför i någon minut innan du går in med fingrarna och jobbar in produkten för att bli av med eventuella dammrester. Det är också i det här steget som den magiska volymen trollas fram. Sist men inte minst borstar du ut håret, från rötterna ut i längderna för att distribuera torrschampot och bli kvitt eventuellt överskott. Kom ihåg – börja lite för att sen addera mer. Känner du dig fortfarande osäker är testets silvermedaljör, Dry shampoo mousse från Sachajuan, superenkel att applicera eftersom moussen masseras in i hårbotten och inte riskerar vita fläckar.

Hur fungerar torrschampo?

SVAR: Torrschampo har egentligen två användningsområden. Dels är produkten perfekt att använda mellan hårtvättarna och gör att du kan hoppa över en tvätt eller två. Och dels fungerar den även som den perfekta stylingprodukten vad gäller volym. Ett torrschampo lyfter håret till högre höjder och är den perfekt när du vill få ett ordentligt lyft, ända från hårrötterna. 

Vad gör torrschampo?

SVAR: Torrschampo innehåller ingredienser som absorberar överskott av olja och fett i hårbotten och ger en direkt fräsch känsla till håret. Som en golvmopp för hårbotten, helt enkelt! Men kom ihåg, innan moppning krävs en runda med dammsugaren. Ett torrschampo rengör inte hår och hårbotten och ersätter inte ett vanligt schampo.

Hjälp! Mitt hår blir vitt och dammigt av torrschampo. Vad gör jag för fel?

SVAR: Ånej, Mozart-peruken har drabbat oss alla. Men det finns en enkel lösning: mindre produkt! Det vita, dassiga resultatet är ett tecken på att du har tagit för mycket produkt och inte jobbat in den ordentligt i håret. Kom ihåg – 20 centimeter avstånd, lätta tryck på flaskan, vänta en minut, gnugga med fingrarna och borsta ut. Är skadan redan skedd tar du fram hårfönen och blåser håret samtidigt som du borstar med en hårborste.

Jag har mörkt hår – kan jag använda torrschampo?

SVAR: Absolut. Det finns mängder av varianter för brunt hår. Testets vinnare Dryclean från Lernberger Stafsing finns till exempel även för brunt hår. Lika så lyxvarianten från Noir Stockholm. Testets vinnare för brunetter, Invisidry shampoo från Maria Nila, funkar för alla hårfärger!

Hur ofta ska jag använda torrschampo?

SVAR: För mycket torrschampo torkar ut håret och kan leda till kli i hårbotten. Nöj dig med en gång mellan de vanliga tvättarna. Krisar det kan du såklart applicera igen, dagen efter. 

LÄS MER: Allt du vill veta om balsammetoden – steg för steg-guide 

LÄS MER: Bäst i test – Schampo och balsam under 99 kronor 

LÄS MER: Skönhetsredaktörens tio budord: ”Så fick jag mitt bästa hår någonsin”