Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Värmeskydd för håret - bäst i test 2021.Värmeskydd för håret - bäst i test 2021.Värmeskydd för håret - bäst i test 2021.
Värmeskydd för håret - bäst i test 2021.

Värmeskydd för håret – här är Damernas Världs bäst i test 2021!

Värmeskydd är en suverän sköld som skyddar håret mot både slitage och missfärgningar. Kräm, mousse eller spray – vilken variant passar dig? Här är bäst i test av värmeskydd för håret 2021! 

BÄST I TEST AV VÄRMESKYDD 2021. Föna, locka och platta… Och så lite solstrålar på det! Håret får stå ut med mycket, men med rätt värmeskydd i badrumsskåpet kan du hjälpa håret på traven och minimera risken för onödigt slitage! Här har vår testpanel testat sig genom de allra bästa värmeskydden, scrolla ned för att se vilken som är bäst i test. 

Topplista: Bästa värmeskydd 2021

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje värmeskydd och se vilken som passar ditt hår bäst.
1. Bästa värmeskydd spray: Björn Axén Heat styling protection. Betyg: 5
2. Bästa värmeskydd vid föning: Shu Uemura Netsu design blow dry cream. Betyg: 5
3. Bästa värmeskydd mousse: Kevin Murphy Heated defense. Betyg: 4,9
4. Bästa värmeskydd med godast doft: Kérastase Genesis defence thermique leave-in. Betyg: 4,8
5. Bästa värmeskydd för glans och mot friss: Davines Melu hair shield. Betyg: 4,7
6. Bästa värmeskydd budget: Continu Moringa heat protection mist. Betyg: 4,6
7. Bästa värmeskyddskräm:
Joico Defy damage protective shield. Betyg: 4,5

Så gick testet till

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

1. Bästa värmeskydd 2021! Björn Axén Heat styling protection – skapar mjukt och lent hår

Recension på Heat styling protection från Björn Axén.Recension på Heat styling protection från Björn Axén.Recension på Heat styling protection från Björn Axén.
Recension på Heat styling protection från Björn Axén.

Heat styling protection, 150 ml, Björn Axén.
En väldoftande spray med perfekt munstycke som ger ett moln som sprider sig fantastiskt över håret. Det veganska värmeskyddet skyddar i upp till 220 grader, är anpassad för alla hårtyper och kan användas med alla värmeverktyg. Plantbaserat keratin, vitamin b5 och aminosyror ger glans, skydd och fukt. ”Ett perfekt skydd för mitt tunna, fina och nyblekta hår. Håret blir supermjukt och känns återfuktat. Inte ett uns av kladd i håret och jag upplever att det går något snabbare att föna. Slutresultatet är mjukt, luftigt, återfuktat och väldoftande hår, som dessutom känns fräscht dagen efter”, säger redaktör Marika Cederlund.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Kicks).

2. Bästa värmeskyddande kräm: Shu Uemura Netsu design blow dry cream – fungerar likt en återfuktande leave-in

Recension på Netsu design blow dry cream från Shu Uemura.Recension på Netsu design blow dry cream från Shu Uemura.Recension på Netsu design blow dry cream från Shu Uemura.
Recension på Netsu design blow dry cream från Shu Uemura.

Netsu design blow dry cream, 150 ml, Shu Uemura.
Ett värmeskydd som känns som en återfuktande leave in-kräm. Konsistensen är rik och dryg, vilket gör priset mer överkomligt. ”Mitt hår har aldrig varit så enkelt att föna med rundborste som när jag använder denna! Jag märker stor skillnad på frizz och glans och håret känns mjukare” säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Lyko).

3. Bästa värmeskyddande mousse: Kevin Murphy Heated defense – superenkel att applicera

Recension på Heated defense från Kevin Murphy.Recension på Heated defense från Kevin Murphy.Recension på Heated defense från Kevin Murphy.
Recension på Heated defense från Kevin Murphy.

Heated defense, 150 ml, Kevin Murphy.
Värmeskydd i form av ett smidigt skum som är superenkel att applicera i handdukstorkat hår, men fungerar också utmärkt att använda i torrt hår. Moussen ger dig full kontroll över appliceringen! Håret får fin volym och bra stadga, utan att kännas torrt eller stramt. Har en svag doft och innehåller inte sulfater och parabener för den som önskar det.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Lyko)

4. Bästa doft: Kérastase Genesis defence thermique leave-in – trollar bort irriterande friss

Recension på Genesis defence thermique leave-in från Kérastase.Recension på Genesis defence thermique leave-in från Kérastase.Recension på Genesis defence thermique leave-in från Kérastase.
Recension på Genesis defence thermique leave-in från Kérastase.

Genesis defence thermique leave-in, 150 ml, Kérastase.
En kompis för dig som är ute efter värmeskydd men också vill ha ett mjukt och följsamt hår. ”Sprayen doftar mumsigt och jagar bort friss. Efter stylingen håller sig håret fint i flera dagar! Ett stort plus är att mitt nackhår, som har en tendens att tova sig, faktiskt inte gör det”, säger redaktionschef Jenny Bergquist.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

5. Bästa värmeskydd som ger glans: Davines Melu hair shield – hybrid mellan värmeskydd och glansspray

Recension på Melu hair shield från Davines.Recension på Melu hair shield från Davines.Recension på Melu hair shield från Davines.
Recension på Melu hair shield från Davines.

Melu hair shield, 250 ml, Davines.
Underbart värmeskydd i form av en spray som inte tynger ner håret, utan snarare ger känslan av lätt och luftigt svall. Håret får lagom stadga, utan att kännas mjäkigt eller för torrt, men storheten ligger i den fina lyster som håret får. Sprayen liknar en hybrid mellan värmeskydd och glansspray och håller sig skinande i dagar! Plus för miljötänk vid producering.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Eleven).

6. Bästa billiga värmeskydd: Continu Moringa heat protection mist – svensktillverkad storfavorit

Recension på Moringa heat protection mist från Continu.Recension på Moringa heat protection mist från Continu.Recension på Moringa heat protection mist från Continu.
Recension på Moringa heat protection mist från Continu.

Moringa heat protection mist, 150 ml, Continu.
Värmeskydd i form av en mist. ”Munstycket ger en generös spridning och jag är dessutom besatt av doften! Håret fick en något kortare torktid och resultatet är mjukt och återfuktat hår”, säger testare Jasminda Blanco. Vegansk, svensktillverkad och innehåller vårdande solrosextrakt och morgingaolja som reducerar friss. Passar utmärkt till torrt hår!
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Kicks).

7. Bästa värmeskyddande kräm: Joico Defy damage protective shield – gör håret väldigt lent

Recension på Defy damage protective shield från Joico.Recension på Defy damage protective shield från Joico.Recension på Defy damage protective shield från Joico.
Recension på Defy damage protective shield från Joico.

Defy damage protective shield, 150 ml, Joico.
Värmeskydd i form av en behaglig och mjuk kräm som glider enkelt genom håret. Något lätt att överdosera, och för att håret inte ska bli flottigt krävs det en viss försiktighet. Men trollar bort friss och håret fantastiskt lent! ”Ett stort plus är att friss i håret reduceras samtidigt som håret får ett skydd mot UV-strålar”, säger testare Zainab Jones.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

Vanliga frågor och svar om värmeskydd. Läs det här om du använder värmeverktyg!

Visste du att värmeskydd kan bevara hårets färg och glans, samtidigt som du slipper onödigt slitage? Här är allt du behöver veta om hero-produkten som är ett måste i hårnecessären!

Vad är värmeskydd?

SVAR: Värmeskydd räknas som en stylingprodukt och skyddar håret mot slitage vid användning av värmeverktyg som fön, lock- och plattång. Värmeskydd kan man kortfattat förklara som en sköld eller primer för håret – och ett måste i hårnecessären. 

Varför ska jag använda värmeskydd?

SVAR: Värmeskydd är en livräddare och superviktig om du vill minska risken att håret slits i onödan när du stylar ditt hår med värmeverktyg. Men den osynliga skölden hjälper också till att behålla hårets färg. Värmeverktyg har nämligen en tendens att missfärga håret! Blonda hår kan till exempel få gula skiftningar om du inte är noggrann med ditt värmeskydd, vilket så klart inte är roligt om du spenderar dyra pengar på färg hos frisören. Håret kan också bli mattare och snabbare slitet om du slarvar med skyddet. Många värmeskydd verkar dessutom vårdande och skyddar mot UV-strålar (som också kan missfärga håret), till exempel testets vinnare av årets kräm Defy damage protective shield från Joico. 

Hur använder jag värmeskydd?

SVAR: Det är superenkelt! Värmeskydd kan användas i både torrt och fuktigt hår och ska alltid appliceras innan dina resterande stylingprodukter för att skyddet verkligen ska fästa på strået. Hur du applicerar ditt värmeskydd beror lite på vilken variant du använder. Spray, kräm eller mousse – det är en smaksak. Men gemensamt för alla varianter är att det är viktigt att dela in håret i sektioner för att sedan applicera skyddet, för att verkligen se till att varje strå täcks av produkt.

Behöver jag använda värmeskydd om jag bara ska föna håret?

SVAR: Det måste du – det finns inga genvägar! Kom ihåg att ditt hår kommer att tacka dig i slutändan och att inte använda värmeskydd kan kosta dig och ditt hårt dyrt. 

Vilket värmeskydd ska jag välja?

SVAR: Det beror på vilken hårtyp du har. Tunt och skandinaviskt hår kan oftast kännas för tungt och tendera att bli flottigt med en kräm, så då kan en spray istället vara att rekommendera. Testets vinnare Heat styling protection från Björn Axén är toppen för alla hårtyper. Har du istället tjockt och torrt hår är en kräm super och testets silvermedaljör Netsu design blow dry cream från Shu Uemura är en återfuktande godbit! Och upplever du ditt hår som matt och tråkigt är det inte fel att addera ett värmeskydd som ger extra fin lyster, till exempel vinnare av testets bästa glansgivande Melu hair shield från Davines. 

Min hårolja innehåller värmeskydd. Räcker det?

SVAR: Det finns oljor som också har värmeskydd, men de brukar främst rekommenderas enbart som värmeskydd vid föning. Vill du vara riktigt säker på att håret får rätt dos skydd, är det inte fel att grunda med ett ordentligt värmeskydd innan.

LÄS MER: Här hittar du alla bäst i test – testat av Damernas Världs skönhetspanel 

LÄS MER: 8 misstag du gör med håret som gör det mer slitet

LÄS MER: Bäst i test av värmeborstar – verktyget som ger håret volym och rörelse