Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vi testar crèmen som beskrivs som retuschering på tub och korar bäst i test

Det nya makeupfenomenet blur-crèmer är smarta primers som ögonblickligen suddar ut ojämnheter och skavanker och ger en illusion av felfri hud. Vi vet vilka som är bäst.

Vad är en blur-creme?

De lovar att på ett ögonblick sudda bort porer, fina linjer och andra ojämnheter, och samtidigt ge en silkesmatt finish. Den nya generationen primers heter blur-crèmer och bekrivs ofta som retuschering på tub. De appliceras ovanpå din dagcrème, och kan sedan användas ensamma eller kompletteras med en foundation, concealer eller BB-cream.

L’Oréal Paris Nude magique blur cream, 169 kr.

POÄNG: 4,5

OM BLUR-CRÈMEN: Suddar ut skavanker men lyckas ändå behålla hudens naturliga lyster. Lever verkligen upp till blur-crèmernas rykte som ”instagramfilter på tub”, och håller hela dagen, till skillnad mot de flesta andra. Huden känns till och med återfuktad. Finns i två färger, men ger ändå bäst resultat när den används som en primer under foundation.

Kiehl’s Micro-blur skin perfector, 255 kr.

POÄNG: 3,9

OM BLUR-CRÈMEN:
Gör huden mjuk och len, även om silikonkonsistensen nästan känns som ett lock på huden. Har lite pigment som jämnar ut hudtonen, men går även att använda med foundation. Ger synligt jämnare hud och något mindre porer, men framåt eftermiddagen börjar det synas blänk i huden. Innehåller LHA-syra som ska minska porerna på sikt.

Lancôme Visionnaire 1 minute blur, 495 kr.

POÄNG: 3,6

OM BLUR-CRÈMEN: Ger en skön lyxig sammetskänlsa och smälter in lätt och snabbt i huden. Doftlös, vilket uppskattas. Ger bra effekt på förstorade porer och fina linjer, men rår inte på djupare rynkor. Gör att makeupen sitter bättre, men sammetskänslan avtar under dagen, så produkten känns alldeles för dyr med tanke på det ganska kortvariga resultatet.

Indeed Laboratories Nanoblur instant skin perfector, 299 kr.

POÄNG: 3,5

OM BLUR-CRÈMEN: Sålde slut på nolltid när den lanserades, antagligen för att den utlovar att du ska se tio år yngre ut på 40 sekunder. Till skillnad mot de anda blur-crèmerna appliceras den ovanpå din makeup, och du behöver jobba lite för att få den jämn. Porerna blir nästan helt osynliga och huden blir superlen. Tyvärr avtar effekten efter bara några timmar.

Garnier 5 second perfect blur primer, 140 kr.

POÄNG: 3,5

OM BLUR-CRÈMEN: Gör huden härligt mjuk och len, och glider på lätt, men lägger sig som en tunn hinna över ansiktet. Funkar bra med foundation, men bär du den ensam behövs lite puder för att fixera. Ger bra nedmattning, och suddar ut porer och fina linjer. Resultatet håller dock bara i några timmar, framåt eftermiddagen börjar huden bli blank. Bra pris.

The Body Shop All-in-one instablur 5-action perfector, 225 kr.

POÄNG: 3,3

OM BLUR-CRÈMEN: Mycket lättapplicerad och lätt att få jämn. Jämnar ut huden som blir silkeslen och faktiskt ser yngre ut. Trollar till och med bort små ärr. Tänk om någon hade tipsat Harry Potter om blur-crèmer! Effekten sägs hålla upp till 12 timmar, men testpersonerna rapporterar om avtagande effekt redan efter 5–6 timmar, vilket drar ner betyget.

Foto: Alloverpress

DU VILL KANSKE ÄVEN LÄSA:

 9 sminktips på hur du kan sminka fram vacker lyster

Bäst i test: primer

Bäst i test: bb-cream

Bäst i test: cc-cream

Bäst i test: concealer med uppljusande effekt

Vår hårblogg: http://elin.damernasvarld.se/ och vår skönhetsredaktör Caisas beautyblogg

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 12 2014. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.