Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vilka är de viktigaste sminkverktygen att ha i sin necessär? Anja Skeppe Grahn listar sina favoriter.
Vilka är de viktigaste sminkverktygen att ha i sin necessär? Anja Skeppe Grahn listar sina favoriter.
Vilka är de viktigaste sminkverktygen att ha i sin necessär? Anja Skeppe Grahn listar sina favoriter.
Vilka är de viktigaste sminkverktygen att ha i sin necessär? Anja Skeppe Grahn listar sina favoriter. Foto: Shutterstock/Martin Petersson

Skönhetsredaktören: 7 bästa sminkverktygen att ha i necessären

Här är verktygen jag sliter på varje dag – och som garanterar ett perfekt makeupresultat.

I Anja Skeppe Grahns necessär hör bland annat en pincett från Tweezerman och en portabel pensel från Chanel till vardagshjältarna. Vår skönhetsredaktör guidar dig rätt bland skönhetsverktygen du bör satsa på. 

1. Borste för porslinshy

Heavenly luxe complexion perfection brush #7 från It Cosmetics är en mjuk, tät borste som ”buffar” in foundation och polerar fram porslinshy. Den lilla borsten i andra änden är perfekt för concealer. Mer info och köp här (länk till Kicks).

2. Kakfritt med beautyblender

Jag har provat många kopior, men ingen klår originalet Beautyblender. Det gäller bara att göra rätt, alltså fukta svampen och sedan ”studsa” in din foundation, för ett sömlöst och kakfritt resultat. Mer info och köp här (länk till NordicFeel).

LÄS MER: Skönhetsredaktörens tio budord: ”Så fick jag mitt bästa hår någonsin” 

3. Portabel pensel

Den ena änden är en smal, lite styvare pensel som ger precis applicering av concealer i inre ögonvrån. Den andra, fluffigare borsten gör att färgen smälter in. Pinceau duo correcteur rétractable, från Chanel har dessutom lock, vilket gör den hygienisk och smidig att slänga ner i väskan. Mer info och köp här (länk till Chanel).

Min Tweezerman är fortfarande skapare än alla sina konkurrenter.

4. Greppvänlig franstång

Smooth lash curler, från Diors proffslinje Backstage, är en stadig fransböjare som ger alla fransar en fin böj i ett enda grepp. Mer info och köp här (länk till Åhlens)

5. Precis pincett

Uppskattad pincett från Tweezerman

Jag har haft min Slant tweezer från Tweezerman i snart ett decennium utan att slipa den (även om den möjligheten finns) och den är fortfarande skarpare än alla sina konkurrenter. Mer info och köp här (länk till Meds).

6. Japansk borstkonst

Vacker sminkborste från Shiseido.

Japanerna är bäst i världen på makeupborstar, och nästan alla märken som säljer borstar av hög kvalitet tillverkar dem i Japan. Så klart gäller det även Shiseido, och min favorit ur deras senaste, lyxiga borstkollektion är Maru Fude Multi face brush som ger perfekt rougeresultat. Mer info och köp här (länk till Kicks).

7. Ögonskuggans älskling

Proffsig borste för ögonskuggor från Mac.

Macs 217 Blending brush har varit min favoritborste för ögonskugga de senaste 15 åren, och var en stor anledning till att jag började älska ögonskugga. Nu har den kommit i syntethår och min borstarsenal är därmed helt cruelty free. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

LÄS MER: Damernas Värld-redaktionen delar sina bästa skönhetsköp – någonsin

LÄS MER: Hälsa inifrån och ut – grönt te och matcha som kosttillskott och i hudvård

LÄS MER: Organisera din skönhet på bästa sätt - 10 snygga necessärer och sminkväskor