Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hudläkare Christoph Martschin jobbar på Akademikliniken, som bland annat behandlar akneärr med laser.
Hudläkare Christoph Martschin jobbar på Akademikliniken, som bland annat behandlar akneärr med laser.
Hudläkare Christoph Martschin jobbar på Akademikliniken, som bland annat behandlar akneärr med laser.
Hudläkare Christoph Martschin jobbar på Akademikliniken, som bland annat behandlar akneärr med laser. Foto: Ben Hider, Akademikliniken

Chatta med hudexperten om estetiska behandlingar och hudvård

Chatta om injektioner, pigmentfläckar, akne, ärr, kemisk peel och laser med en av Sveriges mest erfarna hudläkare inom estetisk medicin – Christoph Martschin. Här får du alla svaren på dina frågor om fördelarna, riskerna, och hur behandlingar kan hjälpa dig till vackrare hy.

Christoph Martschin är en av Sveriges mest erfarna hudläkare inom estetisk medicin och föreläser internationellt om injektioner. Han har en bakgrund på Karolinska men är nu medicinsk ansvarig för Akademiklinikens hud- och injektionsverksamhet i Sverige. 

Trots pandemin har avancerade estetiska behandlingar ökat både i Sverige och globalt de senaste åren, men i Sverige är marknaden fortfarande oreglerad (lag förväntas träda i kraft första juli 2021) och det finns därmed risker.

Christoph Martschin, Akademikliniken, är en av Sveriges mest erfarna hudläkare inom estetisk medicin Foto: Ben Hider

Christoph Martschin medverkar ofta som expert inom hudvård i Damernas Värld och genom vårt samarbete med Expressen Premium kan du ställa dina frågor direkt till honom den 20 april kl 19.00. Vi har själva också passat på att ställa några frågor kring det vi är mest nyfikna på:

Vilken är din favoritbehandling, vad ger wow-effekt?
– Botox – snabbt, effektivt och så många nöjda patienter.

Vilka är dina tips på hur man tar hand om huden hemma? Vad bör alla göra för fin hy?
– Hudvård ska vara enkel men effektiv. Mild rengöring (där ser jag att många använder fel produkter för sin hudtyp), vitamin-C på dagen och vitamin-A till natten och ett bra solskydd på det, så har man allt som behövs. För särskilda behov som akne, rosacea eller pigmenteringar kan man göra justeringar, men i princip är det det. Jag är personligen ingen anhängare av en 11-stegs (eller fler) hudvårdsrutin.

Chatten med Christoph Martschin är i gång tisdag 20 april klockan 19.00 – men du kan ställa din fråga redan nu: Chatta med hudexperten om behandlingar och hudvård 

Expressen Premium är en digital prenumerationstjänst med unikt innehåll. Som prenumerant får du tillgång till all läsning hos Expressen. Den första månaden läser du utan kostnad, därefter är priset 79 kr/mån. Ingen bindningstid. Lär mer här.