Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Chefredaktörens 5 favoritdofter – hennes parfymer för vardag och fest

Chefredaktör Jonna Bergh listar sina fem favoritparfymer ur sin digra parfymsamling.   

Jag äger fler dofter än de flesta och tillhör inte dem som har en enda signaturdoft, utan jag byter mellan flera parfymer beroende på humör och vad jag ska göra. Här är fem favoriter!

Chanel Boy 

Doften Boy (uppkallad efter Coco Chanels livs kärlek, Boy Capel) är från Chanels Les Exclusifs-serie och är, precis som namnet antyder, lite extra exklusiv - men det är nog min favoritdoft alla kategorier ändå. Denna doft är inte en av Chanels mest feminina, och det är just det jag tycker om. Lavendel, trä är två noter som du uppfattar i doften – men, som alltid, med den där Chanel-touchen av Paris. Noter: Lavender, geranium, trä.
Boy eau de parfum från Chanel. Mer info och köp här (länk till Chanel).

Doft från Chanel.Doft från Chanel.Doft från Chanel.
Doft från Chanel.

Yves Saint Laurent Black Opium

Black Opium är min partydoft – i ny kostym! Det här är en råsexig doft av kaffe och vanilj bland annat och det är inte speciellt underligt att det här är en riktig bästsäljare. Älskar den!
Black Opium EdP från Yves Saint Laurent. Mer info och köp här (länk till Kicks)

Byredo Inflorescence

Den här doften från Byredo är lite speciell – många frågar vad jag doftar när jag har den här på mig. Det är en blommig doft, men inte ljuv. Den är cool! Jag tycker den är väldigt unik, och doftar inte alls som andra blommiga dofter – trots att den innehåller exempelvis magnolia, liljekonvalj och jasmin som ju inte är helt ovanliga noter. Det här är en av de få dofter som snabbt tar slut hemma hos mig.
Inflorescence EdP från Byredo.  Mer info och köp här (länk till Kicks).

Chloé

En klassiker! Men fortfarande är det den här doften jag väljer inför de mest romantiska dejterna – den är såååå feminin och pudrigt romantisk. Också den doft som jag aldrig träffat en man som ogillat. Den är på gränsen till för mjuk för mig, men den har ett stråk av något mer som skiljer den från de mest gulliga dofterna. Lite som varumärket Chloé även på modesidan: Det är vackert, men inte för gulligt – den är självsäker och tjusig med noter av bland annat bergamott, magnolia och gardenia.
Chloé EdP från Chloé. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Doft från Chloé.Doft från Chloé.Doft från Chloé.
Doft från Chloé.

Byredo Velvet Haze 

Ett alternativ till kvällsdoft – denna använder jag kanske mer hemma på kvällen eller om jag ska på middag – är denna, som också är från svenska Byredo,  som har likheter med Black Opium men inte är lika tuff. Myskokra, patchouli, kakao … Ja, ni hör ju. Så trevligt.
Velvet Haze EdP från Byredo. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Doft från Byredo.Doft från Byredo.Doft från Byredo.
Doft från Byredo.

LÄS MER: Doftpsykologen: ”Rätt doft ger dig gladare och mer framgångsrik”

LÄS MER: Experten: 5 vanliga misstag du gör med din parfym – och så undviker du dem

LÄS MER: Så blir en parfym till – Damernas Världs skönhetsredaktör besöker franska Grasse