Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kolla in årets heta hårtrender.
Kolla in årets heta hårtrender.
Kolla in årets heta hårtrender.
Kolla in årets heta hårtrender. Foto: Getty Images.

De 10 största hårtrenderna under 2022 – klippen, comebacken, frisyrerna och håruppsättningarna!

Vårens nya hårtrender är både en blick bakåt som framåt (hej 90-talet), samtidigt som pandemin fortfarande sätter sin prägel på håren och de naturliga texturerna dominerar finns det också en hel del wow-hår i vår. Damernas Värld guidar dig till de viktigaste trenderna i vår – för alla typer av hår.

Långt hår och naturliga texturer har varit de dominerande trenderna de senaste två åren och hänger med långt in i 2022. Men det är några nya, spännande trender på gång som utmanar det enklare ”pandemihåret” – ett djärvare och ”fixat” hår som visserligen kräver mer underhåll men som har en wow-faktor. Säg hej till strama uppsättningar, flätor och chica klipp.

1. Halvuppsättningen

Jennifer Lopez och Ben Affleck. Foto: Amy Sussman / Getty Images North America

Halvuppsättningen har länge varit Jennifer Lopez favoritfrisyr, som också bevisar att frisyren inte har någon ålder (Madicken har inte ensamrätt). En modern klassiker helt enkelt, precis lagom avancerad för att fixa själv, smickrande för de flesta hårtyper och dessutom tacksam att gömma in löshår enkelt. Nytt för 2022 är den högra varianten, högst upp på hjässan, som skådespelaren Jodie Smitt fick av hårstylisten Ursula Stephen.

https://www.instagram.com/p/CXW4XFpuc5H/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

 

2. Rejält uppklippt

https://www.instagram.com/p/CWHjnwSMrhx/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Lång gardinlugg som övergår till en uppklippning. Perfekt för hår med naturligt fall - uppklippningen lättar upp och lyfter fram lockarna. Helena Christensens hår är genomgående uppklippt, medan Kaia Gerbers är kortare vid ansiktet vilket skapar intryck av en modern, längre hockeyfrilla.

Kaia Gerber med nya, uppklippt frisyr. Foto: Miikka Skaffari / Getty Images North America

 

3. Flätor

Kim Kardashian i stram flätfrisyr. Foto: Gotham / GC Images

I alla dess former! Kim Kardashian har vid flertalet tillfällen synts med en hög, tajt och glansig flätuppsättning som med hjälp av rejäl längd på håret ändå är relativt lättfixad med hjälp av gel och starka snoddar. 

Rihanna. Foto: Pool / Getty Images North America
Zendaya. Foto: Amy Sussman / Getty Images North America

 

4. Flikig lugg

Lily Collins i ny gardinlugg. Foto: Tasos Katopodis / Getty Images North America

Det finns inget rakt eller perfekt över luggtrenderna 2022, i stället är de urklippta för att få en lätt och levande känsla - och låta ögon och ögonbryn synas. Gärna svept åt ena sidan eller i en gardinform.

Jane Birkin – en evig luggikon. Foto: Daniele Venturelli / WireImage
Låt luggen dela på sig och inte bli för lång – som på Dakota Johnson. Foto: Alessandra Benedetti - Corbis / Corbis Entertainment

 

5. Silversvall

Andie MacDowell på röda mattan. Foto: Frazer Harrison / Getty Images North America

Skådespeleren Andie MacDowells silvriga svall har utnämnts till ”det största beauyögonblicket under 2021” och under 2022 spår vi att det grå trenden kommer fylla våra flöden ännu mer – grått hår är mer än bara en snygg frisyr, det är en hel rörelse mot ålderismen. Och spana in #greyhairdontcare för grå inspiration. 

https://www.instagram.com/p/CX1NMdqtfCK/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

 

6. Välkommen tillbaka bixien!

Cameron Diaz 1997. Foto: Barry King / WireImage

Årets korta hår och stora comeback spås bli bixie-frisyren, som är ett mellanting av kort pixie-klippning och lite längre bob-frisyr, och är den frisyr som nästan alla kvinnliga stjärnor i Hollywood bar någon gång under 90-talet. Den fångar också den mer avslappnade, mindre fixade och coola 90-talstilen. Uppklippt i flera lager och perfekt för att skapa volym och rörelse i ett lite tunnare hår. 

Winona Ryder. Foto: Jim Smeal / Ron Galella Collection

 

7. Höga knuten

Skådespelaren HoYeon Jung i hög och spretig knut. Foto: Taylor Hill / FilmMagic

En tidlös top knot som får en modern känsla genom spretiga toppar som får sticka ut.  Beroende på hårets textur, börja eventuellt med att platta längder och toppar. Satsa på en gel för att få med dig friss, en bra snodd och v-formade hårnålar för att få den rätta, strama looken på uppsättningen.

 

8. Runt afro

Skådespelaren Tracee Ellis Ross på röda mattan Foto: Rich Fury / Getty Images North America

Att anamma sin naturliga hårtextur och lockar har under de senaste åren varit en stor och viktig rörelse. Krulligt och lockigt hår är oftast torrare, det är därför viktigt att tillföra ordentligt med fukt till håret. Det finns så många sätt att klippa ditt lockiga hår, men just nu en rundad form den som trendar stort just nu. Många kvinnors hår växer naturligt i en rund form, men en del måste klippas och formas.

https://www.instagram.com/p/CXwMFDLoYbB/?utm_source=ig_web_copy_link

 

 9. Supermodellhåret

Skådespelaran Olivia Wilde front row på Gucci. Foto: Steve Granitz / FilmMagic

Stort, bouncy och solblekta slingor - tänk Gisele Bündchen på catwalken anno 2003, men det var när vi såg på skådespelaren Olivia Wilde på Guccis visning i slutet på 2021 som vi blev sugna på frisyren igen. Rundborstfönat är hemligheten, eller jobba med en stor locktång.

Gisele Bündchen backstage på Victoria's Secret 2003. Foto: Bill Davila / FilmMagic

10. Mittbena

Dua Lipa på Grammy-galan. Foto: Kevin Mazur / Getty Images North America

Långt, spikrakt och blankt – uppdelat i en mittbena. Kim Kardashian satte återigen Cher-håret i rampljuset 2021, även stjärnskott som Dua Lipa favoriserade frisyren och mittbena beräknas trenda ordentligt 2022. Oavsett, att byta bena är ett enkelt knep att genast få en subtil, men inte obetydlig frisyrförändring.

Kim Kardashian. Foto: Gotham / GC Images

 

LÄS MER: #Greyhairdontcare – nu ryter kvinnor världen runt ifrån mot ålderismen 

LÄS MER: Expertens tips för hälsosamt hår hela vintern + bästa produkterna som motverkar frisset