Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

De bästa skönhetsprodukterna – läsarnas val

Den bästa handcrémen, bästa mascaran, bästa hårvården, ni läsare har röstat fram era skönhetsfavoriter 2012 och här är resultatet! Bland vinnarna finns såväl älskade klassiker som nya favoriter. Kika på den fullständiga listan efter klicket.

Av: Carin Karlsson  
Foto: Niklas Alm Vinnare ansiktscrème Clarins Beauty flash balm, 395 kr.
Beauty flash balm är en modern klassiker. Crèmen återfuktar, ljusar upp och stramar åt huden och ger direkt ett piggare ut-seende. Du kan ha den dagligen som ansiktscrème men även lägga ett lite tjockare lager och använda den som ansiktsmask när du känner att du behöver extra vård av huden i ansiktet.

Årets uppstickare: BB creamL’Oréal Paris Nude magique BB cream, 159 kr.
Rösterna på L’Oréals BB cream vällde in, och eftersom BB creams är en ny sorts skönhetsprodukt som kommit till Europa det senaste året har vi tidigare inte haft den här kategorin.
Nude magique med små lila korn som smälter in i huden ger en matt och jämn yta och den vann även DV:s test av BB creams i nummer 13.

Vinnare läppvårdElizabeth Arden Eight hour cream skin protectant, 395 kr.
Eight hour cream är en klassiker inom hudvårdsvärlden och har varit omåttligt populär i många år. En stor anledning till att så många läsare älskar crèmen är att den kan användas på läppar, armbågar – ja all hud som behöver extra vård och omtanke.

Vinnare rengöringDermalogica Daily microfoliant, 479 kr.
För att hålla huden ren och fin ska du gärna skrubba ansiktet två gånger i veckan. Det gäller dock att inte använda för grov eller rivande skrubb, då de kan skada mer än de vårdar huden.
En skonsam men effektiv skrubbrengöring som blivit en favorit hos läsarna är Dermalogica Daily microfoliant som är ett skrubbpuder som aktiveras när det kommer i kontakt med vatten. Det ljusar upp och jämnar ut huden. 

Vinnare kroppsvårdThe Body Shop Body butter olive, 175 kr.
The Body Shops Body butter har vunnit den här kategorin i flera år, men i år vann doften olive i stället för doften moringa, som tog hem vinsten förra året. Body butter oliv passar för dig med torr till normal hud och olivoljan är från The Body Shops fairtrade-projekt.

Vinnare foundationBare Minerals foundation, 450 kr.
Att slippa kladda med crèmer och ömtåliga glasflaskor med flytande foundation och i stället bara kunna borsta på en lätt puderfoundation är enligt läsarna en stor anledning till att Bare Minerals puderfoundation vinner årets foundation-kategori. Den lägger sig jämnt, lämnar inga linjer eller fastnar
i veck, och består av hundra procent rena mineraler.

Vinnare nagelvårdSeche Vite Dry fast top coat, 129 kr.
Ett överlack som torkar snabbt, ger en blank och fast yta och får lacket att hålla sig snyggt betydligt längre. En räddare i nagel-nöden helt enkelt!

Vinnare concealerYves Saint Laurent Touche éclat, 405 kr.
Yves Saint Laurents ikoniska concealer Touche éclat ljusar upp mörka ringar under ögonen och kan även användas som highlighter på kindben och under ögonbrynen. I år lanserades en Touche éclat-foundation som även den snabbt blev populär. 

Vinnare mascaraLancôme Hypnôse mascara, 315 kr.
Lancômes mascaror har varit populära bland DV:s läsare i flera år och i år är det Hypnôse som tar hem priset. Hypnôse ger ögonfransarna volym och du får bäst resultat om du sicksackar från rötterna upp till topparna av fransarna. 

Vinnare hårvårdMoroccan Original treatmentHåroljorna har blivit mycket populära men den första som dök upp är den marockanska oljan, som fortfarande är favoriten. Nu har serien utökats med schampo, balsam, inpackning och hårbottenbehandling.